۱۹ دی ۱۴۰۳، ۱۰:۳۹
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85711655
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نوجوانان خراسان‌شمالی در دام فست فودها

۱۹ دی ۱۴۰۳، ۱۰:۳۹
کد خبر: 85711655
نوجوانان خراسان‌شمالی در دام فست فودها

بجنورد- ایرنا- مصرف غذاهای فست و فودی با ظاهری فریبنده و خوش رنگ و آب در حالی بین نوجوانان خراسان‌شمالی روبه افزایش است که میوه و سبزیجات جای خود در سبد غذایی این رده سنی گم کرده است و این امر به باور کارشناسان سلامت زمینه رشد انواع بیماری ها را فراهم می کند.

به گزارش ایرنا، زندگی مدرن با همه خوبی هایی که برای انسان ها به ارمغان آورده، آسیب های گوناگونی نیز داشته است به گونه ای که دیگر خبری از رفت و آمدهای خانوادگی نیست و شهرنشینان ساعات طولانی از اوقات خود را پای سریال های تلویزیونی و یا در شبکه های اجتماعی می گذرانند.

فارغ از آسیب های روحی که این سبک زندگی به دنبال دارد، زندگی مدرن به شدت ذائقه بسیاری از افراد جامعه به ویژه نوجوانان را تغییر داده و پای بسیاری از بیماری ها را به زندگی ها باز کرده است.

این روزها سبد غذایی بسیاری از افراد به ویژه جوانان و نوجوانان محدود به ساندویچ های پر چرب، انواع و اقسام پیتزا و سیب زمینی سرخ کرده می شود.

این ها غذاهایی خوشمزه و فریبنده ای هستند که مصرف آنها بین نوجوانان خراسان شمالی روز به روز بیشتر می شود و این در حالی است مصرف میوه و سبزیجات نیز به حاشیه می رود.

براساس اعلام مسوولان سلامت ۶۴ درصد نوجوانان استان سبزی و میوه کافی مصرف نمی‌کنند که همین امر سلامت این رده سنی را با خطر افزایش بیماری های قلبی و عروقی و انواع سرطان روبه رو می کند.

این در حالی است که با داشتن رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف غذاهای فست فودی می توان از ۴۰ درصد انواع سرطان جلوگیری کرد.

زندگی فست‌فودی؛ آفتی برای سلامت نوجوانان خراسان‌شمالی

قهر ۶۴ درصد نوجوانان با ویتامین‌ها

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی می گوید: براساس آخرین پیمایش ها ۶۴ درصد نوجوانان استان سبزی و میوه کافی مصرف نمی‌کنند که همین امر سلامت این رده سنی را با خطر افزایش بیماری های قلبی و عروقی و انواع سرطان ها روبه رو می کند.

دکتر افشین دلشاد می افزاید: نتایج مطالعات نشان می‌دهد بسیاری از نوجوانان آن گونه که باید غذاهای سالم مصرف نمی‌کنند و درصد بسیار کمی رژیم غذایی سالم را رعایت می کنند.

۶۴ درصد نوجوانان خراسان شمالی سبزی و میوه کافی مصرف نمی‌کنند

وی با هشدار نسبت به مصرف پنیرهای پیتزا، می گوید: این پنیرها حاوی اسیدهای چرب ترانس و بسیار مضر و خطرناک است اما به دلیل ارزانی در قیمت در فست فودها و فروشگاه ها عرضه می شود و مردم باید نسبت به آن آگاه و هوشیار باشند.

دلشاد تصریح می‌کند: مردم باید بدانند که چربی نه تنها موجب چاقی است بلکه تولید کننده ۵۰ درصد هورمون مضر است که مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به بازرسی از مراکز تولید و توزیع عرضه مواد غذایی، می‌افزاید: مواد غذایی سوخاری در بازار در روغن‌های سوخته تولید و عرضه می‌شوند و فست‌فودها نیز مشکلاتی در تهیه مواد غذایی دارند که باید مردم به آن‌ها توجه کنند.

زندگی فست‌فودی؛ آفتی برای سلامت نوجوانان خراسان‌شمالی

تغذیه نادرست عامل عمده سرطان‌ها

مسوول بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی می گوید: مصرف میوه و سبزی در نوجوانان خراسان شمالی بسیار پایین است در حالی که وجود میوه و سبزی در سبد غذایی هر فرد نقشی موثر در پیشگیری از سرطان دارد و هر فردی باید روزانه ۵۰۰ گرم فیبر مصرف کند.

فلوریا انفرادی می افزاید: با اصلاح عادت‌های غذایی (کاهش مصرف غذاهای فست فودی، افزایش مصرف سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل)، افزایش فعالیت بدنی، حفظ وزن مناسب می توان از بروز یک سوم سرطان‌ها پیشگیری کرد.

با اصلاح عادت‌های غذایی، افزایش فعالیت بدنی و حفظ وزن مناسب می توان از بروز یک سوم سرطان‌ها پیشگیری کردوی با تاکید بر ضرورت فعالیت روزانه بدنی به مدت ۳۰ دقیقه می افزاید: فعالیت بدنی منظم روزانه برای محافظت بدن در برابر سرطان اهمیت زیادی دارد به طور کلی، هرگونه فعالیت بدنی حتی به مقدار کم مفید است زیرا فعالیت بدنی موجب کاهش میزان هورمون‌های موثر در بروز سرطان می شود.

انفرادی توجه به بشقاب غذایی را نخستین گام برای اصلاح عادت‌های غذایی دانست و ادامه می دهد: بهتر است سه چهارم یا بیشتر بشقاب را سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و حبوبات پر شود.

مسوول بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می افزاید: مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزی‌های متنوع به دلیل محتوای آنتی اکسیدان و فیبر می‌تواند از سرطان دهان، ریه، گلو، مری، معده، روده و پروستات جلوگیری کند به همین دلیل صندوق جهانی تحقیقات سرطان، مصرف روزانه حداقل سه واحد میوه و سبزیجات را توصیه می‌کند.

زندگی فست‌فودی؛ آفتی برای سلامت نوجوانان خراسان‌شمالی

تدابیر علوم‌پزشکی برای بهبود تغذیه

مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی می گوید: باورهای غلط تغذیه‌ای در استان شناسایی و مجموعه‌ای آموزشی در این زمینه تدوین و منتشر شده است.

نسرین علیزاده می‌گوید: کتابی نیز درباره چربی‌ها و روغن‌ها تهیه شده که هدف آن آموزش اصول تغذیه سالم به جامعه است.

وی با اشاره به به برنامه‌های اجرایی برای بهبود وضعیت تغذیه در استان، می گوید: اکنون به ازای هر ۲۰ هزار نفر، یک کارشناس تغذیه در استان فعالیت می‌کند و با دریافت مجوزهای جدید، ۱۲ کارشناس تغذیه روستایی به سیستم بهداشت استان افزوده و خدمات آن‌ها در قالب نظام ارجاع و به‌ صورت رایگان به مردم ارائه می‌شود.

علیزاده ادامه می دهد: جدای از پویش‌های ملی برای افزایش آگاهی مردم در زمینه تغذیه سالم، دوره‌های آموزشی ویژه گروه‌های هدف مانند سربازان، طلاب و سایر اقشار جامعه نیز برگزار می شود.

خراسان شمالی با ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت واقع در شمال شرق کشور است که ۴۴ درصد از در نواحی روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha