به گزارش ایرنا، سرمای زمستانی در بسیاری از نقاط کشور به اوج رسیده و درختان برهنه و شاخه های آنان خشک است اما در مناطق گرمسیری کهگیلویه وبویراحمد درختانی هستند که جامه سبز بر تن دارند، زمین پوشیده از علفزار و شاخه ساران پر میوه حکایت از رونق تولید دارد.
در حالی که مناطق سردسیری استان در شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون نخستین روزهای زمستان امسال را با هوای هفت درجه سانتیگراد زیر صفر سپری کردند و درختان این مناطق جامه سفید برفی پوشیده اند اینجا در جنوب کهگیلویه وبویراحمد درختان پرتقال و نارنگی تن پوش سبز رنگ پوشیده اند و وجود میوه ها بر شاخه سارانشان بهره برداران را برای برداشت محصولات و کسب درآمد بر سر ذوق آورده است.
اینک میوه های خوش آب و رنگ برشاخه ساران درختان در جنوبی کهگیلویه وبویراحمد افزون بر درآمدزایی برای بهره برداران فرصتی برای کارگران شده تا از طریق مشارکت در برداشت محصول درآمدی کسب کنند.
براساس گزارش جهاد کشاورزی استان امسال میزان برداشت محصول لیموترش در کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از پارسال بوده و انتظار می رود برداشت پرتقال و نارنگی هم بیشتر از سال گذشته باشد.
پیش بینی افزایش برداشت پرتقال و نارنگی
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیش بینی می شود زمستان امسال ۲۷ هزار و ۴۷۵ هزار تن محصول پرتقال در ارقام نافی، والنسیا، خوشه ای و ارقام محلی از باغ های استان برداشت شود.
اکبر محمدی با بیان اینکه برداشت محصول پرتقال یک ماه پیش در کهگیلویه وبویراحمد آغاز شده افزود: تاکنون ۲۰ در صد از عملیات برداشت محصولات انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه پارسال ۲۵ هزار و ۳۰۰ تن پرتقال در باغ های کهگیلویه وبویراحمد برداشت شد تاکید کرد:پیش بینی می شود میزان برداشت این محصول امسال در استان بیش از یکهزار تن افزایش یابد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: این میزان میوه تا پایان دی ماه در ۲ هزار و ۶۷۶ هکتار باغ بارور در استان برداشت می شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت تصریح کرد: بررسی های کارشناسی نشان می دهد امسال ۱۴هزار و ۸۷۲تن نارنگی در ارقام خارو، فرانسوی و سایر رقم ها در باغستان های استان برداشت می شود.
محمدی گفت: یکهزار و ۷۵۷ هکتار باغ بارور و حدود ۳۰۰هکتار باغ غیربارور نارنگی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
افزایش برداشت لیموترش
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: میزان تولید لیموترش در این استان امسال نسبت به پارسال افزایش یافته است.
محمدی اظهار کرد:امسال بیش از ۴۱هزار و ۸۰۰ تن محصول لیمو ترش از باغ های کهگیلویه و بویراحمد برداشت و روانه بازارهای مصرف در خارج و داخل استان شده است.
وی بیان کرد: میزان برداشت لیموترش در باغستان های کهگیلویه و بویراحمد امسال حدود ۲ هزار تن نسبت به پارسال افزایش یافته است.
محمدی با بیان اینکه باغستان های لیموترش کهگیلویه و بویراحمد بیشتر در شهرستان های گرمسیری به ویژه گچساران و باشت برداشت می شود تاکید کرد: پنج هزار و ۹۵۹ هکتار باغ لیمو ترش در استان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه سطح بارور باغستان های میوه کهگیلویه و بویراحمد چهار هزار و ۱۳۷ هکتار است خاطرنشان کرد: باغ های لیموترش استان از نظر سطح ۱۴ هکتار نسبت به پارسال و از نظر مساحت قابل برداشت ۲۰۰ هکتار نسبت به پارسال افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: بخشی از محصول میوه ترش تولید شده در کهگیلویه وبویراحمد و استان های مجاور به صورت تازه خوری و بخشی هم تبدیل به آب لیمو شده است.
هم اکنون ۴۰ هزار هکتار باغستان در کهگیلویه وبویراحمد وجود دارد که سالیانه ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تن انواع میوه شامل، سیب، مرکبات،هلو،آلو، گیلاس، سیب،انار،انگور و سایر میوهها در باغستانهای استان تولید شود.
کهگیلویه و بویراحمد ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۸۰ هزار هکتار آن آبی است.
راهکارهای افزایش درآمد بهره برداران مرکبات در کهگیلویه وبویراحمد
کارشناسان حوزه باغداری در کهگیلویه وبویرزاحمد اعتقاد دارند که با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از محصولات مصرفی مرکبات در استان از نقاط دیگر کشور وارد استان می شود دولت می تواند با خریداری میوه های بهره برداران و ذخیره سازی در سردخانه ها کمک بزرگی به درآمد آنان کند.
گردشگری کشاورزی یا (اگروتوریسم) یک مفهوم ترکیبی است که به ادغام صنعت کشاورزی و گردشگری اقدام می کند ایجاد امکانات این ظرفیت مغفول مانده راهکاری برای درآمدزایی بیشتر از باغ ها به ویژه در فصل برداشت است.
در صورت راه اندازی واحدهای گردشگری کشاورزی در باغ های پرتقال کهگیلویه بویراحمد ضمن فراهم شدن کسب تجربه زندگی روستایی و آشنایی با فرهنگ محلی به افزایش درآمد باغداران هم منجر می شود.
نظر شما