رودخانه بشار یاسوج جان تازه می گیرد

یاسوج- ایرنا- طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج پس از یک دهه رکود دوباره جان گرفت و حدود یک هفته ای از کلنگ زنی آن می گذرد، این طرح به عنوان یک پروژه مهم شهری می‌تواند با کوتاه کردن دست سودجویان جلوی مرگ تدریجی این رود همیشه جاری و ساحل زیبایش را بگیرد و همچنان برای مردم یاسوج و گردشگران دلربا و شورانگیز جلوه گری کند.

به گزارش ایرنا، طرح مطالعاتی ساماندهی رودخانه بشار یاسوج در سال ۹۰ انجام شد اما روند اجرایی آن به صورت لاک پشتی پیش رفت اما اکنون در دولت چهاردهم، این طرح با اعتبار اولیه ۱۵۰ میلیارد ریال و از محل اعتبارات ملی متمرکز و استانی کلنگ زنی شده است.

کنترل سیلاب و جلوگیری از تخریب و آسیب زیرساخت های مهم شامل پل، خطوط گاز، فیبر نوری، آب عبوری در بستر رودخانه، اراضی مجاور و پارک ها و ایجاد زمینه مناسب برای کاربری های گردشگری از جمله اهداف این طرح است.

اجرای طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج، علاوه بر مزیت های قابل توجه آن از منظر گردشگری و جذب توریست راهکاری هم برای کوتاه کردن دست طمع ورزان و سودجویانی است که سالها چشم طمع به بستر آرام بخش این رود همیشه جاری دوخته اند.

چرا طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج باید اجرایی شود؟

طرح ساماندهی رودخانه بشار حداقل یک‌هزار شغل ایجاد خواهد کرد و به ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

رودخانه بشار یاسوج یکی از جاذبه های گردشگری شاخص این شهر است و می طلبد متولیان امر و دستگاه های اجرایی مربوطه دغدغه بیشتری برای ساماندهی آن داشته باشند.

طرح ساماندهی و ساحل‌سازی رودخانه بشار؛ یک پروژه مهم شهری

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص فواید اجرای این طرح، گفت: طرح ساماندهی و ساحل‌سازی رودخانه بشار به عنوان یک پروژه مهم شهری می‌تواند برای مردم یاسوج و گردشگران موقعیت و شرایط خوبی را ایجاد کند.

یدالله رحمانی افزود: رودخانه بشار یاسوج به لحاظ ظرفیت های گردشگری دارای شرایط ویژه بوده و نیازمند ساماندهی است.

وی عنوان کرد: هدف از ساماندهی این است که جلوی تخریب‌ها گرفته شود و به عنوان یک طرح گردشگری مورد استفاده قرار گیرد، بنابراین اجرای این پروژه با دو هدف ساماندهی و جلوگیری از خسارت‌ و ایجاد نقاط گردشگری انجام می‌شود.

چرا طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج باید اجرایی شود؟

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: طرح ساماندهی رودخانه بشار ۱۵ کیلومتر است و شرکت آب منطقه ای، شهرداری و گردشگری فازهای مختلف پروژه را با همکاری اجرا می کنند.

رحمانی بیان کرد: شهر یاسوج از چند جنبه پایتخت طبیعت، مرکز استان و تراکم جمعیتی، مهاجرت و گردشگرپذیر بودن در اولویت بوده و شرایط کنونی آن می‌طلبد که مورد توجه واقع شده و برای آن برنامه‌ریزی و شرایط عمرانی بهتری تعریف شود.

وی اضافه کرد: یاسوج را در طرح آمایش به عنوان یک منطقه گردشگری تعریف کردیم تا بستر کار را برای گردشگری به‌خصوص در حوزه عمران شهری مورد توجه قرار دهیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه جمعیت قابل توجهی در شهر یاسوج داریم و بویراحمد بالای ۵۳ درصد جمعیت استان را دارد، تصریح کرد: نرخ رشد جمعیت در یاسوج با افزایش دو برابری همراه است که به همین خاطر نیاز به توجه مضاعف دارد.

وی ادامه داد: در صورتی که عمران شهری را در دستور کار قرار ندهیم، روز به روز وضعیت بدتر و از کنترل مدیریت و ساماندهی خارج می‌شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: باید به‌طور مستمر جلسات عمران شهری را در این خصوص برگزار کرده و روی موضوعات متمرکز شویم و با هماهنگی و بکارگیری ظرفیت‌ها و موارد قانونی برای ساماندهی و تحول در وضعیت شهر تلاش کنیم.

رحمانی ادامه داد: شرکت آب منطقه‌ای استان تحت عنوان ساماندهی رودخانه بشار خوب ورود کرد و مناقصاتی برگزار شد.

چرا طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج باید اجرایی شود؟

اجرای ۲۰ طرح ساماندهی رودخانه‌ در کهگیلویه و بویراحمد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲۰ طرح ساماندهی رودخانه‌ در این استان در حال اجراست و امسال بیش از ۲۰۰ هکتار از اراضی حریم و بستر رودخانه ها رفع تصرف شده است.

آرش مصلح تاکید کرد: بخش زیادی از این تصرف در حوزه رودخانه بشار و در حوزه شهرستان بویراحمد، انجام گرفت.

وی افزود: به استناد ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب و تبصره ذیل آن، بستر همه رودخانه ها، متعلق به دولت است و هرگونه تصرف و ایجاد اعیانی (واحد) در آن‌ها ممنوع است و در صورت هرگونه تخلف، بر اساس قانون با متخلفان برخورد می‌شود.

مدیرعامل آب و منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: برای اجرای ۲۰ طرح ساماندهی رودخانه‌ها در سطح استان، یکهزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل مدیریت بحران تخصیص داده شد.

مصلح، ساماندهی رودخانه بشار در شهرستانهای بویراحمد و دنا ، طرح ساماندهی رودخانه قیام در محدوده روستای قیام در شهرستان لنده و ساماندهی رودخانه باشت را از طرح‌های اجرا شده اعلام کرد.

وی اضافه کرد: ساماندهی رودخانه‌ها عمدتا با هدف کنترل فرسایش ساحل و تثبیت بستر، کنترل سیلاب، حفاظت از تاسیسات تامین آب و زیباسازی سواحل صورت می‌گیرد.

چرا طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج باید اجرایی شود؟

همه چیز در مورد رودخانه بشار

بشار از رودخانه‌های جنوب شرق بویر احمد است که از کوه‌های اردکان و ممسنی در استان فارس سرچشمه می‌گیرد و به سوی شمال شرقی بویراحمد سفلی پیش می‌رود این رودخانه بیشتر در شرق و شمال شرقی استان کهگیلویه و بویراحمد جریان دارد در مسیر خود از شهر یاسوج و پارک ساحلی عبور کرده و به سمت دوراهان پیش می‌رود.

این رودخانه در ادامه مسیر پس از عبور از شمال شرقی منطقه و ورود به رودخانه خرسان، در پوزه شمالی دنا، از شمال منطقه بویراحمد سفلی و طیبی گذشته، با نام بارز به رود کارون می‌پیوندد و به سوی خلیج فارس سرازیر می‌شود.

یاسوج که به پایتخت طبیعت ایران شهرت دارد با عبور رودخانه بشار از شهر،قرار داشتن در دامنه کوه چهار هزار و ۴۰۰ متری دنا به عنوان بزرگترین رشته کوه زاگرس،وجود آبشار یاسوج و پارک جنگلی،درختان بلوطش و ده ها جاذبه بکر دیگر در کنار هوای پاک و به دور از آلودگیش و واقع شدن در کنار استان های گرمسیری جنوب کشور مانند خوزستان،بوشهر و هرمزگان همه ظرفیت های پذیرایی از ایرانگردان و جهانگردان را دارد اما نداشتن طرحی جامع سبب شده این قابلیت ها شکوفا نشود.

چرا طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج باید اجرایی شود؟

هر چند در سال های اخیر زیرساخت هایی چون اقامتگاه های بومگردی،رستوران های سنتی و مجتمع های گردشگری در برخی نقاط یاسوج ایجاد شده اما این امکانات نتواسته زندگی در این شهر را با صنعت گردشگری پیوند دهد و این به معنای کوتاه ماندن دست سرمایه گذاران از ثروت آفرینی،شهروندان از درآمدزایی و گلایه های همیشگی مسافران در مورد کمبود امکانات است.

یاسوج در ارتفاع یکهزار و۸۷۰ متری از سطح دریا قرار دارد و ساکنان مهمان نواز«لر» آن را به گویش محلی «یاسیج» به معنای جایی که گل‌های یاس در آن به فراوانی می‌روید می خوانند این روزها بهشتی در جنوب کشور است این شهر که پس از رشت، دومین مرکز استان ایران از نظر بارش برف و باران بوده و در اقلیم مدیترانه‌ای قرار گرفته‌ با دارا بودن رودخانه های همیشه جاری بشار و برخورداری از آب و هوای مطبوع به ویژه در فصول بهار و تابستان در صورت تحقق طرح ساماندهی رودخانه بشار می تواند مقصدی خیال انگیز برای گردشگران داخلی و توریست های خارجی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha