۱۸ دی ۱۴۰۳، ۸:۴۷
کد خبر: 85712650
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گاومولان آبدانان؛ الگوی توسعه کشاورزی تعاونی در ایلام

ایلام- ایرنا- شرکت کشت و صنعت گاومولان آبدانان با حمایت تعاون روستایی استان ایلام، به عنوان نمونه‌ای موفق در توسعه کشاورزی و اشتغال‌زایی در منطقه شناخته شده است.

به گزارش ایرنا، فاز نخست شرکت کشت و صنعت«گاومولان» واقع در روستای آب‌انار شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام با اعتبار ۱۸۰ میلیارد ریال آذرماه سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری رسید.

مجوز تأسیس شرکت کشت و صنعت گاومولان به عنوان شصت و پنجمین الگوی نظام بهره برداری استان ایلام از سازمان مرکزی تعاون روستایی با سرمایه‌گذاری بومی بخش خصوصی که ساکن استان تهران است به ثبت و بهره برداری رسیده است.

ایجاد الگوهای نظام بهره‌برداری تشکیل زنجیره تولید و توسعه مکانیزاسیون در مزارع، احیای روستاها و جلب مشارکت عمومی و اصلاح الگوی کشت، توسعه زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و ایجاد الگویی نوین از حکمرانی کشاورزی از جمله اهداف راه‌اندازی و تأسیس این شرکت است.

این شرکت در ادامه راه با سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیارد ریالی بدون اخذ تسهیلات بانکی، توانسته است گام‌های مهمی در راستای کشاورزی پایدار بردارد و به الگویی برای سایر تعاونی‌های این بخش در استان تبدیل شود.

مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام روز گذشته( ۱۷ دی) در جریان بازدید از این شرکت، با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه از سال ۱۴۰۲، اظهار کرد: شرکت کشت و صنعت گاومولان با در اختیار داشتن ۱۰۰ هکتار اراضی، ۶۰ هکتار را به کشت کلزا و ۳۵ هکتار را به کشت گندم آبی پاییزه اختصاص داده و همچنین، کشت انگور، زیتون و اوکالیپتوس نیز در دستور کار این شرکت قرار دارد.

گاومولان آبدانان؛ الگوی توسعه کشاورزی تعاونی در ایلام

«حمیدرضا شکری» با اشاره به اقدامات زیرساختی این شرکت، ایجاد ایستگاه پمپاژ آب، سیستم آبیاری بارانی، استخر ذخیره آب و انبار علوفه را از جمله این اقدامات این شرکت در راستای توسعه فعالیت‌های کشاورزی در این منطقه از شهرستان آبدانان برشمرد.

وی همچنین به طرح‌های در دست اقدام شرکت گاومولان آبدانان از جمله پرورش گوسفند مولد، توسعه استخر پرورش ماهی و گسترش درختکاری اشاره کرد.

مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام با تأکید بر نقش این شرکت در ایجاد اشتغال مستقیم برای هشت نفر، گفت: فعالیت‌های شرکت گاومولان، امید را به جوانان روستای همجوار بازگردانده و همچنین باعث رونق زنبورداری و توسعه دامپروری در منطقه شده است.

شکری، با بیان اینکه شرکت گاومولان بدون دریافت تسهیلات و با سرمایه شخصی ۴۵۰ میلیارد ریالی در حال توسعه فعالیت‌های خود است، بر لزوم همکاری ادارات جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های مرتبط برای تسریع در صدور مجوزها، مرمت جاده دسترسی و حمایت همه جانبه از این شرکت تأکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: این شرکت یکی از چهار شرکت تعاونی کشت و صنعت در استان است که در ۲ سال گذشته به بهره‌برداری رسیده است.

گاومولان آبدانان؛ الگوی توسعه کشاورزی تعاونی در ایلام

مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام در پایان با اشاره به تحت پوشش قرار دادن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی توسط ۶۶ الگوی نظام بهره‌برداری تعاونی تولید، تعاونی‌ها را راهکاری عملی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی و ارتقای بهره‌وری از منابع آب و خاک دانست.

شرکت‌های تعاونی کشت و صنعت با تجمیع زمین‌های کوچک کشاورزان، امکان بهره‌برداری بهینه از منابع را فراهم می‌کنند و این تجمیع باعث می‌شود تا بتوان از فناوری‌های پیشرفته‌تر، ماشین‌آلات نوین و روش‌های جدید کشاورزی برای افزایش میزان تولید در سطح زیر کشت استفاده کرد.

با افزایش مقیاس تولید، هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت نیز کاهش و از سوی دیگر بهره‌وری افزایش می‌یابد که این امر منجر به تولید محصولات بیشتر با کیفیت بهتر و قیمت مناسب‌تر می‌شود.

گاومولان آبدانان؛ الگوی توسعه کشاورزی تعاونی در ایلام

شرکت‌های تعاونی می‌توانند با ایجاد بخش‌های تخصصی در زمینه کشت، داشت، برداشت و بازاریابی، بهره‌وری را در هر مرحله از تولید افزایش دهند و از سوی دیگر تعاونی‌ها می‌توانند با تجمیع سرمایه‌های اعضا، در توسعه زیرساخت‌های لازم برای کشاورزی مانند سیستم‌های آبیاری نوین، جاده‌های دسترسی، انبارها، سردخانه‌ها و سایر تجهیزات مورد نیاز سرمایه‌گذاری کنند.

تعاونی‌ها با ایجاد امکان دسترسی آسان‌تر به آب، کود، بذر، سموم و سایر نهاده‌های کشاورزی با قیمت مناسب، می‌توانند به بهبود کیفیت و کمیت تولید گام برداشته و با ایجاد فرصت‌های شغلی در بخش‌های مختلف تولید، فرآوری و بازاریابی، به کاهش بیکاری و بهبود وضعیت اقتصادی مناطق روستایی کمک می‌کنند.

با افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات، کشاورزان می‌توانند درآمد بیشتری کسب کنند و سطح زندگی خود را ارتقا دهند، تعاونی‌ها با آموزش و مشاوره به کشاورزان، به افزایش دانش و مهارت آن‌ها کمک کرده و آن‌ها را توانمندتر می‌سازند.

اما باید گفت که شرکت‌های تعاونی‌ با توجه به ویژگی‌ها و مزایایی که دارند، نقش بسیار مهمی را در توسعه پایدار کشاورزی با حمایت دولت و مشارکت فعال کشاورزان در حوزه‌های مختلف از جمله حفظ منابع طبیعی، تنوع زیستی، کاهش ضایعات، بهبود بازاریابی و دسترسی به بازار، افزایش امنیت غذایی، کاهش وابستگی به واردات و دسترسی به بازارهای بزرگ و رونق اقتصادی ایفا کنند.

توجه به این نوع شرکت‌ها می‌تواند افق‌های روشنی را پیش روی بخش کشاورزی کشور و استان‌های مستعد از جمله استان ایلام قرار دهد و مسئولان و نهادهای مرتبط با این امر، با ارائه تسهیلات مالی، ارائه آموزش‌های مدیریتی، حمایت‌های دولتی و اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی و تسهیل در امور می‌توانند به توسعه بخش تعاونی کمک کنند.

به گزارش ایرنا، به گفته شکری، مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام تعداد ۲۸۱ تعاونی با نظارت مدیریت تعاون روستایی در استان ایلام فعال بوده که ۶۱ هزار و ۳۵۲ نفر عضو این شرکت‌های تعاونی هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha