۱۸ دی ۱۴۰۳، ۱۲:۴۸
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 85712758
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹۰ درصد بهره‌برداران ساکن بخش کشاورزی گیلان سرشماری شدند

رشت - ایرنا - معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان گفت: با همکاری دستگاه‌های اجرایی، فرمانداری‌ها و دهیاری‌های استان حدود ۱۰۰ درصد از بهره برداران غیر ساکن بخش کشاورزی و ۹۰ درصد بهره برداران ساکن روستاهای گیلان سرشماری شدند.

وحید طیفوری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: فرآیند اجرای سرشماری از تیرماه با اجرای حوزه‌بندی نقشه‌های آماری سرشماری کشاورزی در ۱۷ مرکز شهرستان و ستاد مرکزی از طریق جذب ماموران و کارشناسان انجام و آموزش‌ها در ۲ دوره مستقل برای کارشناسان رده فنی و ماموران سرشماری اجرا شد.

وی یکی از چالش‌های این دوره از سرشماری را شرایط اقلیمی خاص گیلان و وضعیت جوی ناپایدار همراه با بارندگی های شدید و بارش برف اعلام کرد و افزود: با وجود این مشکلات ۲۶ آذرماه عملیات میدانی سرشماری کشاورزی استان به پایان رسید و از ۱۰ تا ۱۲ دیماه نیز بازشماری برای تعیین درصد میزان خطا با موفقیت اجرا و نتیجه آن به مرکز آمار ایران ارسال شد.

طیفوری، یکی دیگر از از چالش ها را سرشماری از خانوارهای غایب و بهره‌برداران غیرساکن اعلام کرد و افزود: سرشماری از بهره‌برداران غیرساکن فرآیند بسیار دشواری بود چون دسترسی و شناسایی آنها آسان نبود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان تصریح کرد: شناسایی بهره بردار نهایی در برخی از اراضی و باغات کشاورزی به دلایل مختلفی مانند فوت بهره بردار اصلی و تقسیم اراضی بین وراث، فروش این زمین ها و یا سکونت بهره بردار در خارج از استان دشوارتر بود.

وی گفت : در نهایت با تمهیداتی که در استان تعریف شد و همکاری همه دستگاه‌های اجرایی فرمانداری‌ها و دهیاری‌ها درسطح استان سرشماری در سطح روستاها و شهرها برای بهره برداران بخش کشاورزی اعم از ساکن و غیر ساکن انجام شد.

وی اظهار کرد: پس از پایان این سرشماری پیش بینی می شد به علت فوت بهره برداران اصلی و تقسیم اراضی کشاورزی بین وراث از تعداد بهره برداران ساکن کاسته و بر تعداد بهره برداران غیر ساکن افزوده شود که نتایج حاکی از این امر بود.

طیفوری تاکید کرد: شیوه سرشماری سال ۱۴۰۳ مانند سال ۱۳۹۳ با استفاده از ابزار الکترونیکی تبلت انجام شد و در این دوره از سرشماری از همکاری کارشناسان جهاد کشاورزی بصورت مدیریت واحد معاونت پشتیبانی و اجرایی بهره بردیم.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان اضافه کرد:در سرشماری کشاورزی این دوره ۸۵۰ نفر از کارشناسان آمارگیر، معاونان فنی و اجرایی، آموزشی و مدیران اجرایی و غیره در رده‌های مختلف همکاری داشتند.

این سرشماری مبنای برنامه‌ریزی برای ۱۰ سال آینده کشور است و یکی از مهمترین اهداف اجرای آن تولید اطلاعات پایه در بخش کشاورزی تا پائین‌ترین سطوح جغرافیایی(آبادی ها) است؛ در روستاها و برخی از مناطق شهری که دارای منابع بهره‌برداری کشاورزی در حوزه زراعت، دامداری، پرورش ماهی و نیز طیور به روش سنتی، کرم ابریشم و زنبور عسل است و نیز سایر حوزه های مرتبط اطلاعات پایه و ساختاری جمع آوری می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha