به گزارش ایرنا، آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی روز سهشنبه در نشست ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی، افزود: سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از ارکان اساسی برای پیشبرد اهداف اجتماعی و اقتصادی، نیازمند توجه و تلاش جمعی است.
وی ادامه داد: در دنیای امروز که چالشهای متعددی نظیر بیاعتمادی، انزوا و نابرابریهای اجتماعی وجود دارد، افزایش همکاری و تعامل میان افراد و گروهها میتواند به ایجاد محیطی متعهد و پویا منجر شود. از این رو، همه افراد جامعه باید به غنای این سرمایه ارزشمند بپردازند و با ایجاد پیوندهای قوی و تسهیل تبادل اطلاعات، زمینهساز رشد و شکوفایی جامعه شوند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تاکید کرد: تحکیم و تقویت سرمایه اجتماعی به همکاری و اقدامات همه دستگاهها بستگی دارد. این سرمایه شامل شبکههای اجتماعی، روابط متقابل و اعتماد بین افراد و گروهها میشود که برای توسعه اجتماعی و اقتصادی جوامع بسیار اهمیت دارد.
آیتالله دری نجفآبادی بیان کرد: مسئولان و دلسوزان به نظام اسلامی باید از فرصتی در جهت تقویت سرمایه اجتماعی استفاده کنند چرا که هر جا که خلاء ما وجود داشته باشد دشمنان حضور دارند و اعتقادات جوانان ما را نشانه میروند و هر جا ما حضور پر رنگ و مؤثر داشته باشیم در نهایت به عقبنشینی دشمنان منجر میشود.
وی ادامه داد: دشمنان نظام اسلامی با تبلیغات منفی سعی در ایجاد ناامیدی در جانعه دارند و در این شرایط همه وظیفه دارند در جهت خنثیسازی توطئههای دشمنان نقشآفرینی کنند.
امام جمعه اراک در ادامه سخنان خود نسبت به اصلاح الگوی مصرف تاکید کرد و گفت: منابع کشور محدود است و در این شرایط باید مصرف انرژی مدیریت شور تا به صنعت و اشتغال آسیب وارد نشود.
آیتالله دری نجفآبادی مصرف انرژی در کشور ما را ۶ برابر میانگین جهانی عنوان کرد و گفت: روزانه بیش از ۸۴۰ میلیونمتر مکعب گاز در کشور مصرف میشود که سرمایه عظیمی از کشور را هدر میدهد، در صورتی که با اصلاح الگوی مصرف میتوان این میزان مصرف را کاهش و صادرات این محصولات را تقویت کرد.
وی اضافه کرد: سرمایه ارزی کشور باید با رعایت ضوابط قانونی و همچنین برای واردات کالاهای ضروری و حساس از قبیل دارو و تجهیزات پزشکی مصرف و راه هر گونه سوء استفاده بر فرصت طلبان سد شود.
امام جمعه اراک اظهار کرد: نظام مصرفی در کشور قابل قبول و زیبنده نظام اسلامی نیست و اگر کنترل قیمتها و اصلاح مصرف صورت گیرد مسیر توسعه کشور فراهم میشود و امروز نیاز است مردم نسبت به شرایط کشور بیشتر آگاهی داشته باشند.
آیتالله دری نجفآبادی در ادامه سخنان خود به پدیده سگگردانی در مکانهای عمومی اشاره کرد و گفت: سگ گردانی در پارکها و فضای سبز تهدید جدی علیه سلامت کودکان و خانوادهها محسوب شده و حقوق عمومی افراد را تضییع میکند.
استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: تقویت سرمایه اجتماعی یک تلاش جمعی است که مستلزم همکاری و مسئولیتپذیری تمامی دستگاهها و افراد است.
مهدی زندیهوکیلی بیان کرد: سرمایه اجتماعی باعث ایجاد پیوندهای قویتر میان افراد و گروهها میشود و حس تعلق و هویت اجتماعی را تقویت میکند. این امر میتواند به کاهش تنشها و اختلافات اجتماعی کمک کند.
وی ادامه داد: با تقویت سرمایه اجتماعی، اعتماد میان اعضای جامعه افزایش مییابد و اعتماد عمومی میتواند منجر به مشارکت بیشتر در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی شود و جوامع را پایدارتر کند.
استاندار مرکزی در خصوص پدیده سگگردانی در پارکها و فضاهای شهری نیز گفت: اگر خانوادهها از عواقب و مضرات سگ گردانی آگاهی پیدا کنند، خودشان برای پیشگیری از این موضوع در سطح استان پیش قدم خواهند شد، بنابراین برخورد با سگگردانی برای حفظ سلامت و امنیت مردم به صورت جدی باید اجرایی شود.
زندیهوکیلی تاکید کرد: شهرداری وظیفه دارد با نصف تابلو در پارکهای شاخص و بزرگ شهر اراک از سگگردانی در این مکانها جلوگیری کند و دستگاههای مسئول دیگر نیز وظیفه دارند پشتیبانی لازم را از شهرداری داشته باشد.
نظر شما