تصمیماتی که در کمیته تنظیم بازار چهارمحال و بختیاری گرفته شد

شهرکرد – ایرنا – ششمین نشست تنظیم بازار چهارمحال و بختیاری روز سه‌شنبه به ریاست سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری این استان برگزار و تصمیمات مهمی در خصوص ساماندهی وضعیت بازار گرفته شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بررسی وضعیت جوجه‌ریزی، تولید مرغ گرم، موجودی گوشت قرمز منجمد، برنج، شکر و نهاده دامی، بررسی و مقایسه قمیت ۱۴۰ قلم کالای اساسی و ضروری، پیش‌بینی برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا با محوریت اتاق اصناف و بررسی وضعیت نانوایی‌ها در شرایط اضطرار از جمله موارد ارائه شده در ششمین نشست ستاد تنظیم بازار چهارمحال و بختیاری بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی چهارمحال و بختیاری در این نشست در خصوص اهمیت بازار گفت: بازار به عنوان موجود زنده‌ای که دارای مراحل مختلف زندگی است شناخته می‌شود و هر قدر به آن پمپاژ نرم‌افزاری شود پویایی آن بهتر حفظ می‌شود.

ملک‌محمد قربان‌پور با بیان اینکه شناخت شاخص‌های مختلف و عمل کردن به آن به میزان توانایی ما از درک بازار بستگی دارد افزود: بنابراین بازار پدیده سخت‌افزاری نیست بلکه پدیده نرم افزاری است که خیلی از موارد آن از حیطه اختیارات و قدرت ما خارج است.

وی با تاکید بر اینکه شاید مجموعه دولتی بسیاری از پدیده‌های بازار را تواند درک و از این ظرفیت استفاده کند اظهار داشت: کسانی که در کف بازار هستند بهتر می‌توانند در خصوص بازار، کمک کنند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی چهارمحال و بختیاری گفت: برای ساماندهی وضعیت بازار نیاز است که در کارگروه رفع موانع تولید نیز موانع بازار نیز شناسایی شود و مورد حل و فصل قرار گیرد.

تصمیماتی که در کمیته تنظیم بازار چهارمحال و بختیاری گرفته شد

قربان‌پور اظهار داشت: بازار قابلیت مهمی برای تحرک بخشی حوزه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارد به همین دلیل باید از این ظرفیت مهم به خوبی بهره لازم برده شود.

وی تاکید کرد: نباید به بازار به عنوان غرفه‌هایی که افرادی در آن برای فروش کالا حضور دارند و عده‌ای نیز به عنوان متقاضی خرید در آن رفت و آمد دارند نگاه کرد بلکه باید به بازار به عنوان محل عرضه فرهنگ، هنر و انسانیت که دارای ریشه تاریخی است نگاه کرد.

به گفته قربان‌پور، ارائه برخی گزارش‌ها و تحلیل‌های انجام شده چشم‌انداز ما را در روزهای آینده را نشان می‌دهد که چگونه باید عمل کرد.

وی تاکید کرد: هیچ ادعایی برای حل تمام مشکلات بازار از سوی مدیران در مدت محدود مدیریتی خود وجود ندارد اما باید تلاش کرد براساس اولویت‌ها و نیازمندی‌هایی که وجود دارد مشکلات موجود را برطرف کرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال وبختیاری با بیان اینکه ساماندهی بازار میوه و تره‎‌بار را از ضرورت‌ها و اولویت‌های این استان عنوان کرد افزود: انجام پژوهش‌های عملیاتی برای شناسایی مشکلات بازار در یک مدت زمان کوتاه از جمله الزاماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به کاهش قیمت‌ها در بازار برخی از استان‌های کشور از جمله قم افزود: ضرر همیشه از زنجیره است به این معنی که زنجیره پیش از تولید، تولید، بعد از تولید و عرضه به بازار هرچقدر زیاد باشد قیمتی که به دست مصرف‌کننده می رسد خیلی بالاتر است.

قربان‌پور با تاکید بر اینکه باید براساس نیازها گام‌های اساسی برداشته شود یادآور شد: امروز شعار همه دست‌اندرکاران ایجاد میدان میوه و تره‌بار است اما بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها از ۴۰ درصد ظرفیت موجود در این بخش استفاده می‌شود.

وی در خصوص تامین میوه شب عید گفت: باید برای تامین میوه پایانی سال ضمن انجام ظرفیت‌سازی و ذخیره‌سازی با انجام آسیب‌شناسی لازم شرایط رقابتی در بازار ایجاد شود.

قربان‌پور بر ضرورت انجام جوجه‌ریزی متناسب با نیاز استان، برپایی نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا، تداوم کار نانوایی‌ها و بازار در شرایط اضطرار و پدافندی تاکید کرد و گفت: تلاش می‌شود با دوستی، برادری، همکاری و انسجام شرایط خوبی برای مردم استان ایجاد شود.

بررسی وضعیت ۱۴۲ کالای اساسی در بازار چهارمحال و بختیاری

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در ششمین نشست تنظیم بازار استان نیز گفت: در راستای کاهش دغدغه‌ها و تامین نیازهای مردم در روزهای پایانی سال و ماه مبارک رمضان برنامه‌ریزی لازم انجام شد.

فضل الله رحمتی افزود: همچنین در این نشست وضعیت موجودی و قیمت ۱۴۲ قلم کالای اساسی در چهارمحال و بختیاری مورد بررسی قرار گرفت.

تصمیماتی که در کمیته تنظیم بازار چهارمحال و بختیاری گرفته شد

وی بررسی وضعیت انبارها، وضعیت جوجه‌ریزی برای تامین گوشت سفید، برگزاری نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا و رصد فعالیت نانوایی‌ها در شرایط اضطرار را از جمله دیگر موارد مطرح در کمیته تنظیم بازار چهارمحال و بختیاری عنوان کرد.

تامین نهاده دامی به اندازه کافی

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون معادل ۱۸۶ هزار و ۲۶ تن نهاده دامی شامل ۷۷ هزار و ۴۱۷ تن ذرت، ۷۶هزار و ۶ تن سویا و ۳۲ هزار و ۶۰۳تن جو توزیع شده است.

بهروز میرزایی موجودی انبارهای استان را ذخیره‌سازی ۱۰ هزار و ۵۷۹ تن سویا اعلام کرد و اضافه کرد: سهمیه جو و ذرت نیز به اندازه کافی تامین شده و تنها مشکلی که در این خصوص وجود دارد انبار است که باید تدابیر لازم در خصوص اندیشیده شود.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۱۹ هزار و ۵۰۸ تن گوشت قرمز منجمد، یک میلیون و ۶۶۰ هزار و ۲۵۹ گوشت گرم، ۵۶۰ تن مرغ منجمد، ۱۹ هزار و ۲۰۰ تن مرغ گرم، ۸۶۱ تن برنج، ۹هزار و ۴۷۴ تن شکر توزیع شده است.

تامین ۳۰۰ تن سیب و پرتقال شب عید

مدیر تعاون روستایی چهارمحال و بختیاری در خصوص تامین میوه شب عید در استان گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده امسال چهار تن خرما، ۱۰۰ تن سیب و ۲۰۰ تن پرتقال برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان و شب عید در استان پیش‌بینی شده است.

محسن کریمی افزود: هدف از تامین میوه نوروزی تامین کل بازار نیست بلکه تنظیم قیمت است.

وی بر ضرورت پرداخت تسهیلات لازم در این خصوص تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۴۳ هزار و ۵۹۰ واحد صنفی است که از این تعداد هشت هزار و ۲۷۸ واحد صنفی تولیدی، ۲۳ هزار و ۳۴۰ واحد صنفی توزیعی، هفت هزار و ۳۶۱ واحد صنفی خدمات فنی و چهار هزار و ۶۱۱ واحد صنفی خدماتی هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha