به گزارش ایرنا، این نشست با طرح سؤال فوری از سوی لیلا موران، نماینده حزب لیبرال دموکرات، آغاز شد که با بیان داستانهای دلخراش از وضعیت مردم غزه، خواستار اقدام قاطع دولت انگلیس شد. در پاسخ، همیش فالکونر، معاون وزیر امور خارجه انگلیس، ضمن محکوم کردن سیاستهای اسرائیل، اقدامات ادعایی دولت را در راستای کمکرسانی توضیح داد، اما بسیاری از نمایندگان این اقدامات را «ناکافی» و «دیرهنگام» دانستند.
لیلا موران با اشاره به وضعیت بحرانی شمال غزه، تأکید کرد که نزدیک به ۴۶ هزار نفر کشته شدهاند و بیش از ۲.۳ میلیون نفر در معرض قحطی قرار دارند. او گفت: «همه ما آمارها را میدانیم؛ اما بیایید از اعداد فراتر برویم و به یک داستان انسانی گوش دهیم.»
موران داستان پزشک جراحی را تعریف کرد که خانوادهاش در اردوگاه جبالیا گرفتار شدهاند و اعضای خانوادهاش هدف حمله پهپادی قرار گرفتهاند. او با صدایی لرزان پرسید: «چه بخشی از قوانین بینالمللی این کشتار را توجیه میکند؟ عدالت کجاست؟»
در پاسخ به این پرسشها، همیش فالکونر عنوان کرد که اوضاع غزه بحرانی است و «اسرائیل باید فوراً به آن رسیدگی کند.» وی مدعی شد که دولت انگلیس با همپیمانان بینالمللی در تلاش است تا کمکهای انسانی به غزه برسد.
با این حال بسیاری از نمایندگان مجلس، از جمله امیلی تورنبری، رئیس کمیته پارلمانی امور خارجی، اقدامات دولت را ناکافی دانستند. تورنبری گفت: «ما بارها از شاهدان شنیدهایم که دولت انگلیس میتوانست اقدامات بیشتری انجام دهد، اما اقداماتش یا ناکافی بوده یا خیلی دیر صورت گرفته است.»
یکی دیگر از بحثبرانگیزترین موضوعات جلسه، صادرات تسلیحات انگلیس به اسرائیل بود. کالوم میلر، سخنگوی حزب لیبرال دموکرات، پرسید: «آیا دولت آماده است فروش تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند؟» فالکونر با اشاره به اقدام ناقص انگلیس برای محدود کردن صادرات سلاح به فلسطین اشغالی ادعا کرد: «ما هرگز اجازه نخواهیم داد سلاحهای فروختهشده توسط انگلیس برای نقض قوانین بینالمللی به کار رود.»
ابتیسام محمد، نماینده حزب کارگر هم با اشاره به گزارشهایی مبنی بر تخلیه اجباری ساکنان شمال غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی، این اقدامات را «پاکسازی قومی» توصیف کرد و از دولت خواست موضعگیری قاطعی در این زمینه داشته باشد. او گفت: «ما در حال تماشای پاکسازی قومی در غزه هستیم و دنیا همچنان سکوت کرده است. آیا دولت انگلیس این حقیقت را به رسمیت میشناسد؟»
همچنین کیت مالتهاوس، نماینده بزرگترین حزب مخالف دولت (محافظهکار) از وزیر امور خارجه انگلیس خواست که اقدامات صورت گرفته برای تأمین دسترسی کمکهای انسانی به غزه را شفافتر توضیح دهد. او گفت: «ما باید هر روز به این بحران رسیدگی کنیم و دست از تلاش برنداریم. مردم غزه نمیتوانند بیش از این صبر کنند.»
این جلسه نشان داد که حمایت سنتی انگلیس از اسرائیل در حال تزلزل است و فشار نمایندگان برای توقف صادرات تسلیحات و درخواست برای برقراری آتشبس فوری، نشاندهنده تغییر فضای سیاسی در بریتانیاست. در حالی که دولت استارمر ادعا میکند در حال تلاش برای کاهش بحران است، اما بسیاری از نمایندگان این تلاشها را کافی نمیدانند و تأکید دارند که لندن باید نقش فعالتری در پایان دادن به بحران در غزه ایفا کند.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدهاند.
این رژیم همچنین برخلاف هشدار جامعه جهانی، قانونی را تصویب کرده است که به موجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع میشود.
تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه میدهد.
با وجود همه این جنایتها، مقامهای صهیونی اعتراف کردهاند که این رژیم پس از گذشت یک سال، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ، یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.
نظر شما