به گزارش ایرنا، بعد از بهره برداری از سد بزرگ کوثر در شهرستان گچساران کار آبرسانی به دشت خشک لیشتر در سال ۸۱ آغاز شد و این طرح بزرگ فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته و اکنون شتاب بخشی تکمیل آن نیارمند توجه ویژه دولت چهاردهم است.
کشاورزان گچساران در استان کهگیلویه وبویراحمد پس از ۲۳ سال همچنان چشم انتظار بهره برداری از طرح بزرگ انتقال آب با بیش از چهار هزار هکتار از زمین های کشاورزی دشت های لیشتر هستند.
فعال بودن طرح های آبرسانی دشت لیشتر با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال
رئیس اداره منابع آب شهرستان گچساران گفت: هم اکنون پیمانکاران طرح های اورهال و راه اندازی ایستگاههای پمپاژ یک، دو، سه و چهار شبکه اصلی آبیاری دشت لیشتر در دوبخش (برق و مکانیک ) تهیه ونصب سیستم هوشمند و پایش ایستگاه های پمپاژ یک و دو دشت لیشتر فعال است.
سید معصوم افضلی افزود: عملیات اجرایی این طرح ها با اعتباری بیش از۲۵۰ میلیارد ریال در دست اجراست.
وی با بیان اینکه هم اکنون تعمیرات اساسی ایستگاههای پمپاژ یک و سه در دو بخش برق و مکانیک در دست اجراست ابراز کرد: تعمیرات ایستگاه های دشت لیشتر بزودی به اتمام و راه اندازی خواهد شد.
افضلی ادامه داد: برای تعمیرات خطوط انتقال و شبکه اصلی دشت لیشتر نیز مناقصه ای به میزان ۵۵میلیارد ریال بزودی برگزار و بعد فرآیند انتخاب پیمانکار تعمیرات خطوط انتقال و شبکه انجام خواهد شد.
وی اظهار کرد: اراضی کشاورزی زیر پوشش ایستگاه های پمپاژ شبکه آبرسانی دشت لیشتر بیش از سه هزار و۱۰۰ هکتار است که از این میزان ۷۵۰هکتار آن آبیاری تحت فشار قطرهای با الگوی کشت آن نخیلات و مرکبات بوده است.
افضلی ادامه داد: همچنین بیش از دو هزارو ۳۵۰ هکتار دیگر از این میزان اراضی آبیاری بارانی تحت فشار با الگوی کشت محصولات کشاورزی از جمله گندم ،جو ،ذرت ،دانههای روغنی و...است.
رئیس اداره منابع آب گچساران گفت: شرکت آب منطقهای تمام شبکههای اصلی یک و دو شامل کانال بتنی انتقال آب بطول ۱۴ و دو دهم کیلو متر ، ۵۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال آب با سایز های مختلف از یکهزارو ۲۰۰میلیمتر تا ۱۱۰ میلیمتر( فلزی،آزبست وGRP ) ، ۵۴۸ سازه ابنیه ( سازه آب پخش اصلی،سیفون، پایپ جکینگ عبور از جاده اصلی ،حوضچه هوا،تخلیه،آبگیر،سازه چک،دراپ )و ایستگاههای پمپاژ شماره یک، دو، سه و چهار را اجرا کرده است.
افضلی افزود: ایستگاه پمپاژ شماره یک دشت لیشتر بیش از ۴۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی را زیر پوشش دارد و این شرکت تاکنون تمامی شبکههای اصلی یک و دو و فرعی سه و چهار را در اراضی کشاورزان را اجرا نموده و نیز در یک فصل کشت این ایستگاه راه اندازی و اراضی را آبیاری کرده است.
وی بیان کرد: ایستگاه پمپاژ شماره دو دشت لیشتر بیش از ۷۵۰ هکتار اراضی کشاورزی را تحت پوشش دارد و تاکنون خطوط انتقال اصلی آن اجرا و تکمیل و ۳۰درصد شبکه فرعی سه و چهار آن نیز از سوی شرکت آب منطقه ای اجرا شده است.
افضلی ادامه داد: براساس قانون شرکت های آب منطقهای حق ورود به اجرای شبکه های فرعی درجه سه و چهار را نیز دیگر نداشته بنابراین سازمان جهاد کشاورزی باید نسبت به تکمیل آن اقدام نمایند.
وی عنوان کرد: شرکت آب منطقهای بیش از ۱۰۰هکتار از اراضی کشاورزی روستای آبکل را نیز علاوه بر اجرای خطوط اصلی ،اجرای شبکه آبیاری بارانی تحت فشار نموده است.
رئیس اداره امور آب گچساران افزود: هم اکنون یکهزارو ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر پوشش شبکه اصلی دشت لیشتر معروف به واحد های عمرانی شش و پنج بصورت آبیاری غرقابی یا سطحی تامین آب می شوند.
وی گفت: طراحی های سازه ای و روش های آبیاری در شبکههای آبیاری این دشت از سوی این شرکت براساس الگوی کشت، مدول آبیاری، خاک شناسی و تقسیم اراضی مطالعه شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی و ارائه به شرکت آب منطقهای انجام گرفته است.
افضلی گفت: عملیات اجرایی تهیه و نصب سیستم هوشمند و پایش ایستگاههای پمپاژ یک و دو دشت لیشتر با اعتباری بیش از ۵۸میلیارد ریال هم اکنون آغاز شده و در کمترین زمان ممکن این ایستگاه ها مجهز به دوربینهای مدار بسته و هوشمند خواهند شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از دو هزار هکتار از این اراضی بصورت نیمه مدرن آبیاری میشوند گفت: این طرح کشاورزی بیش از یهزار۱۵۰ نفر اشتغال زایی تاکنون ایجاد کرده است.
نظر شما