به گزارش خبرنگار ایرنا، مصطفی میرتبار روز چهارشنبه در حاشیه جلسه شورای برنامه بابل در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کارگروه های تخصصی برای حل مشکل زباله شهرستان تشکیل و جلسه های اولیه آن برگزار شد.
وی گفت: همه تلاش ها بر آن است تا هر چه زودتر با اتخاذ یک تصمصم نهایی عملیات اجرایی گره گشایی از این چالش بزرگ شهرستان آغاز شود.
فرماندار بابل با بیان این مطلب که بر اساس سیاست های دولت تکمیل طرح های نیمه تمام در شهرستان با جدیت پیگیری می شود، اظهار کرد: از همه بخشداران و ادارات دولتی شهرستان خواسته شد که طرح های نیمه کاره خود را برای بهره مندی از ظرفیت های ملی و استانی معرفی کنند.
میرتبار افزود: عملیات اجرایی طرح جدیدی در بابل آغاز نخواهد شد مگر اینکه اعتبار آن تخصیص یافته باشد که در فرایند تکمیل مشکلی ایجاد نشود.
این مقام مسوول تصریح کرد: یکی از سیاست های راهبردی مدیریت جدید آن است که با بهره مندی از همه ظرفیت های موجود در مسیر توسعه پایدار حرکت کنیم.
چرا انباشت زباله در بابل بحرانی شد؟
جمعی از اهالی روستای انجیلسی بابل در ۹ اردیبهشت ماه سال جاری با تجمع و نصب بنر در ورودی سایت زباله این منطقه، خواستار اجرای حکم قطعی دادگاه تجدید نظر مازندران مبنی بر جابهجایی سایت زباله انجیلسی به مکان دیگر شدند.
اهالی روستای انجیلسی بابل که خواهان اجرای حکم قطعی دادگاه تجدید نظر استان مازندران مبنی بر جابجایی این سایت زباله شدند در ورودی این سایت تجمع و خواستار حل گره کوره ۲۵ ساله این سایت در قلب جنگلهای هیرکانی شده بودند.
روستای انجیلسی یکی از روستاهای بالا دست بخش بابلکنار در جنوب بابل است که اهالی این روستا بعد از ۲۵ سال پیگیری موفق شدند حکم قطعی جابجایی این سایت را از طریق مراجع قضایی در تاریخ پنج بهمن ۱۴۰۰ از شعبه ۲۵ دادگاه تجدید نظر استان دریافت کنند.
بعد از قطعی شدن حکم سایت انجیلسی در جلسه شورای حفظ بیت المال شهرستان بابل که ۲ سال گذشته با حضور رییس کل وقت دادگستری مازندران تشکیل شد، تا ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۲ برای حل این مشکل زمان تعیین شد، که بعد از گذشت نزدیک به ۲ ماه از این ضرب الاجل اهالی روستا خواستار اجرای حکم شدند.
نفوذ شیرابه ها در اراضی کشاورزی، مراتع چرای دام و شیوع بیماری ها مختلف سبب شد که اهالی منطقه دست از زادگاه خود بردارند و برای ادامه زندگی به مکان دیگری دست به کوچ اجباری بزنند. اهالی منطقه که در مدت ۲۵ سال گذشته تمام توان خود را برای حل این مشکل به کار بسته بودند موفق به حل مشکل نشدند، در نهایت با طرح شکایت در مراجع قضایی این خواسته را پیگیری کردند.
اهالی بخش بابلکنار بر این باورند که مشکلی انجیلسی که قرار بود یک سال مردم منطقه تحمل کنند تا یک مکان مناسب برای زباله شهر بابل و ۶ شهر اقماری آن بیابند اما ۲۵ سال است که آسایش را از اهالی بخش بابل کنار ربوده و حتی با حکم قطعی مرجع قضایی هم این گره گشوده نشد.
بر اساس مکاتبه اداری که در فرمانداری بابل موجود است قرار بود انجیلسی یک سال میزبان زباله باشد و بعد از آن یک جانمایی مناسب برای دفع زباله بابل و شهرهای اقماری پیدا شود اما مهمان یک ساله جا خوش کرد و ۲۵سال برخانه میزبان لنگر انداخته و هم اکنون سایت زباله انجیلسی دیگر مملو از زباله است و از سویی دیگر سرازیر شدن شیرابههای این زباله ها خسارتهای زیادی به جنگلهای هیرکانی و زمینهای شالیزاری پایین دست وارد کرده است که همه این اسیب ها سبب شد اهالی منطقه خواستار اجرای حکم شوند.
انجیلسی که در ۲۵ کیلومتری جنوب شهر بابل قرار گرفته است هر روز میزبان ۳۰۰ تن زباله از شهرهای بابل، امیرکلا، گلوگاه، مرزی کلاه، زرگرشهر، خوشرودپی و گتاب است.
کارشناسان محیط زیست در طول این ۲۵ سال چندین بار هشدار داده بودند که انجیلسی که در ارتفاع واقع شد تحت هیچ شرایطی نباید به محلی برای دپوی زباله شهرستان بابل تبدیل شود.
بعد از تعطیلی سایت زباله انجیلسی شهرداری های هفت گانه بابل شک سنگینی را تحمل کردند و بعد از چند روز بلاتکلیفی به این نتیجه رسیدند که زباله را از مازندران خارج کنند.
شهرداری ها این شهرستان به این امید که دوباره سایت انجیلسی بابلکنار دوباره شروع به کار خواهد کرد هزینه های سنگین حمل زباله به استان همجوار را پذیرفتند اما این امر سبب شد که دستگاه های مربوطه نسبت به معرفی مکان جدید تعلل کنند.
بسیاری از شهرداری های مازندران که در پرداخت حقوق کارکنان خود با مشکل مواجه هستند این بار هفت شهرداری بابل مجبور به پرداخت هزینه های شدند که این امر تکمیل طرح های عمرانی آنها را به عقب انداخت.
کارشناسان محیط زیست بر این باورند تعلل در جانمایی مکان جدید برای مدیریت پسماند شهرستان بابل تحت هیچ شرایطی پذیرفتنی نیست.
شهرستان ۶۰۰ هزار نفری بابل دارای ۶ بخش و هفت شهر است که حدود نیمی از این جمعیت در شهر بابل سکونت دارند.
نظر شما