به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، وزارت علوم در هفته سوم دی ماه ۱۴۰۳ میزبان نشستها و جلسههای مختلفی بود. در نخستین روز هفته نشست سیاستگذاری اولین همایش بینالمللی نقد نظام لیبرال دموکراسی و محکومیت انهدام و تخریب دانشگاههای غزه و شورای سیاستگذاری قراردگاه شهید علم الهدی برگزار شد.
دیگر نشست مهم در وزارت علوم طی هفته گذشته برگزاری جلسه ستاد جوانی جمعیت وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری بود. در این جلسه وزیر علوم بر ارائه راهکارهای عملی برای ساخت خوابگاههای متاهلین و رای ودیعه اجاره مسکن و وام های تحصیلی و ایجاد مهد کودک ها در کلیه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تاکید داشت.
همچنین طی هفته گذشته معاون اول رئیسجمهور، آییننامه اجرایی نحوه تعیین اعتبارات دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری مصوب ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳ هیات وزیران را برای اجرا ابلاغ کرد. در ادامه رئیسجمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «تعیین تکلیف ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در مقطع عمومی» را ابلاغ کرد،
دیگر رویداد مهم در روزهای میانی دی ماه برگزاری نمایشگاه معرفی ظرفیتهای شرکتهای خلاق در دانشگاه علم و فرهنگ و برگزاری نشست هیات اندیشه ورز شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با حضور وزیر علوم بود.
در روزهای پایانی هفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از نظر جمعی بر حذف پایه دهم، ماندن پایه دوازدهم و تعیین تکلیف پایه یازدهم خبر داد و اظهار امیدواری کرد که خبرهای خوشی برای دانشآموزان در آینده نزدیک اعلام شود.
دیدار وزیر علوم با برگزیدگان المپیادهای علمی در محل وزارت علوم دیگر رویداد مهم در سومین هفته از دی ماه بود. سیمایی در این دیدار برنامهریزی برای نگهداشت نخبگان از اولویتهای وزارت علوم بیان کرد.
همچنین جلسه نهصد و هفتاد و دوم شورای عالی برنامهریزی و اولین جلسه این شورا در دولت چهاردهم برگزار شد و وزیر علوم در آن ضمن اشاره بر جایگاه مهم این شورا بر اهتمام این وزارتخانه به رویکردهای تحولی کیفی و محتوایی در آموزش عالی تاکید کرد.
وزیر علوم: محکومیت رژیم صهیونیستی باید با منطق حقوقی باشد
سومین جلسه سیاستگذاری اولین همایش بینالمللی نقد نظام لیبرال دموکراسی و محکومیت انهدام و تخریب دانشگاههای غزه روز شنبه (۱۵ دی ماه) با حضورمحمدرضا مردانی، رئیس مرکز بسیج اساتید کشور و دیگر اعضای شورا در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این جلسه تاکید کرد: در رابطه با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، باید با منطق اخلاقی، انسانی و حقوقی برخورد کرد.
حسین سیمایی صراف تاکید کرد: در این راستا باید یک حرکت حداقلی اما محکم و متقن انجام دهیم و با این موضوع با همان منطق دنیا برخورد کنیم.
در ادامه این نشست محمدرضا مردانی رئیس مرکز بسیج اساتید کشور نیز در این جلسه، با اشاره به اهداف برگزاری همایش بینالمللی نقد نظام لیبرال دموکراسی و محکومیت انهدام و تخریب دانشگاههای غزه گفت: پیشنهاد شده است این همایش در روز غزه ۲۹ دی ماه، در دانشگاه تهران با حضور سخنرانان داخلی و خارجی تحت عنوان نقد لیبرال دموکراسی در وقایع غزه برگزار می شود.
یکی از کارکردهای دانشگاه؛ تربیت متخصص فرهنگی و ارزشی
وزارت علوم روز شنبه (۱۵ دی ماه) پذیرای نشست شورای سیاستگذاری قرارداد شهید علم الهدی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود. سیمایی صراف در این نشست گفت: اردوی راهیان نور، فرصتی برای تقویت و پررنگتر شدن تعلقات ملی، مذهبی، فرهنگی، دینی، وطنی و انقلابی است و امیدوارم این سفر معنوی باعث شود یک رسالت دانشگاهی، که همانا رسالت تربیتی است را محقق کنیم.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: دانشگاههای کشور فقط مرکزی برای تربیت عالم و متخصص نیست، یکی از کارکردهای دانشگاههای ما پس از انقلاب اسلامی تربیت متخصص فرهنگی و ارزشی است.
فعالیت واحدهای برونمرزی مبتنی بر اقتضائات کشورهای مقصد است
نخستین نشست واحدهای برون مرزی دانشگاه آزاد اسلامی روز شنبه (۱۵ دی ماه) در سالن ۹ دی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. در این نشست محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه ازاد اسلامی، با اشاره به فعالیت این دانشگاه در جریان جهانی دانش و مدیریت اتصال جریان ملی به جریان جهانی، افزود: رفتار مناسب با اقتضائات کشورهای هدف یکی از اولویتها و برنامههای واحدهای برونمرزی است.
طهرانچی با تأکید بر اینکه قاعده دانشگاه آزاد اسلامی در روابط بین الملل حداکثر تلاش برای ماندن است، افزود: این امر به این دلیل است که جمهوری اسلامی باید پنجره علمی خود را در منطقه داشته باشد. پایداری برای ماندن بسیار مهم است. باید در این زمینه صاحب تدبیر باشیم.
سیاستگذاری در مسائل جمعیتی نیازمند رصد و پایش نگرشها است
جلسه ستاد جوانی جمعیت وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری روز یکشنبه (۱۶ دی ماه) برگزار شد. وزیر علوم در این جلسه گفت: برای تقویت سرمایه انسانی در کشور و شناسایی فرصتها و چالشهای پیشروی جمعیت، باید به مطالعات مربوط به رصد و پایش تحولات و تغییرات نگرشی و رفتاری در حوزه جمعیت توجه کنیم.
وی ضمن تاکید بر انجام برنامه های مصوب شورای عالی عتف و دبیرخانه ستاد جمعیت گفت: باید راهکار عملی برای تامین منابع اعتباری ساخت خوابگاه های متاهلی و افزایش منابع مالی برای ودیعه اجاره مسکن و وام های تحصیلی و ایجاد مهد کودک ها در کلیه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ارائه شود.
روح اله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم نیز در این نشست با ارائه گزارشی از اقدامات این معاونت را در چارچوب قانون جوانی جمعیت گفت: بحث موافقت با تقاضای مرخصی برای دانشجویان مادر دارای فرزند زیر ۲ سال حداکثر تا ۴ نیمسال بدون احتساب در سنوات، در مجموعه مقررات آموزشی لحاظ و ایجاد فرصت آموزش مجازی برای دانشجویان مادر باردار یا دارای فرزند زیر سه سال نیز به دانشگاهها ابلاغ شده است.
وی افزود: وزارت علوم در راستای جوانی جمعیت و حمایت از تحکیم بنیان خانواده با ایجاد رشتههای خاص خواهران در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی تاکنون حداکثر مساعدت را انجام داده و حمایت و تقویت دورههای خاص و بازنگری و تدوین برنامههای درسی در این حوزه از اولویتها و سیاستهای معاونت آموزشی این وزارت بوده است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم هم در این نشست گفت: برای تأمین مسکن و خوابگاه دانشجویی، تعداد ۴۸۵۰ واحد در حال ساخت است و تعداد ۴۴۱ واحد به بهرهبرداری رسیده است. همچنین تعداد ۱۳۳ واحد در مرحله بازسازی است.
مهدی پندار افزود: تبصره ۲ ماده ۷ مبنی بر مکلف بودن کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به اختصاص اراضی و ساختمانهای مازاد کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به تأمین خوابگاهها یا منازل مسکونی مورد نیاز دانشجویان متأهل با مشارکت خیرین و سایر دستگاهها به کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ابلاغ شد.
دانشجویان ایرانی دانشگاههای سوریه و لبنان میتوانند در وطن ادامه تحصیل دهند
معاونت بورس و اعزام دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان روز یکشنبه (۱۶ دی ماه) در اطلاعیهای اعلام کرد: نظر به مشکلات پیش آمده در کشورهای سوریه و لبنان، دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل که قصد برگشت به کشور ایران و ادامه تحصیل در دانشگاههای داخل را دارند، درخواست کتبی خود را فورا به همراه مستندات به پست الکترونیکی rceirid@saorg.ir رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در منطقه شامات مستقر در لبنان ارسال کنند.
آزمایشگاه «هوش مصنوعی اقیانوسی» راهاندازی شد
همزمان با حضور علی عبدالعلی زاده نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی؛ روز یکشنبه (۱۶ دی ماه) «یک طرح فناورانه و اطلس دریایی» رونمایی و اولین «آزمایشگاه هوش مصنوعی اقیانوسی» راه اندازی شد.
معاون اول رئیسجمهور آییننامه اجرایی نحوه تعیین اعتبارات دانشگاهها را ابلاغ کرد
معاون اول رئیسجمهور، آییننامه اجرایی نحوه تعیین اعتبارات دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری مصوب ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳ هیات وزیران را برای اجرا ابلاغ کرد.
بر اساس تصویب هیات وزیران، اعتبارات دانشگاهها، مؤسسات و پارکها حسب مورد بر اساس شاخصهای آموزشی، پژوهشی، فناوری، فرهنگی و رفاهی و پشتیبانی باهدف ارتقای کیفیت و مدیریت منابع خواهد بود.
اجرای ۶۲ برنامه محوری در چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد
سی و پنجمین نشست شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به ریاست محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی روز یکشنبه (۱۶ دی ماه) و با حضور فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با اشاره به برگزاری چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت اظهار کرد: برنامههای امسال در این حوزه از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان (۲۵ دی تا ۲۶ بهمن) با اجرای ۶۲ برنامه محوری در واحدهای دانشگاهی و سما برگزار میشود.
معرفی جایگزین طبیعی برای کلکتورهای شیمیایی در صنعت فرآوری مواد معدنی توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
پژوهشگران دانشگاه تهران در پژوهشی با سرپرستی دکتر مهدی قراباغی و همکاری هادی عبدالهی، اساتید دانشکده مهندسی معدن دانشکدگان فنی و علی رحمانی، دانشجوی دکتری رشته فراوری مواد معدنی دانشگاه تهران انجام شده است، نوعی نانوذرات طبیعی با خواص آبگریزی ذاتی، برای استفاده در صنعت فرآوری مواد معدنی، به ویژه فرآیندهای فلوتاسیون زیستسازگار معرفی شده است. این نانوذرات طبیعی میتوانند به عنوان جایگزینی منحصر به فرد برای مواد شیمیایی سطحساز مورد استفاده در صنعت فرآوری مواد معدنی به کار روند.
وزیر علوم از پیگیری حل مشکل مسکن اعضای هیاتعلمی خبر داد
حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز یکشنبه (۱۶ دی ماه) در دیدار با شورای مرکزی صنفی کارکنان دانشگاهها و مراکز پژوهش و فناوری گفت: اصلاح موارد مورد نظر شورای صنفی در آییننامه استخدامی کارکنان دانشگاهها، پرداخت میزان مشخصی از رفاهیات در همه دانشگاهها و حل مشکل مسکن کارکنان و اعضای هیات علمی در وزارت علوم در حال پیگیری است.
وی تاکید کرد: در جلسه اخیر شورای حقوق و دستمزد توانستیم پرداخت پاداش پایان خدمت کارکنان و اعضای هیات علمی (برجای مانده از ۱۴۰۱) را مصوب کنیم. در خصوص فوق العاده ویژه کارکنان نیز موضوع توسط شورا از دسنور کار این جلسه خارج شد ولی پیگیری خواهیم کرد تا در جلسات آتی مطرح شود.
پژوهش دانشجوی دانشگاه تهران مقاله برتر همایش «مسائل آب در مدیترانه» شد
مقاله خبات امانی، دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه تهران و موسی حسینی، دانشیار دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران در چهارمین همایش بینالمللی مسائل آب در کشورهای مدیترانه، عنوان بهترین مقاله را در بخش دانشجویی همایش به دست آورد.
این مقاله با عنوان «ترکیب مدل شبکه عصبی مصنوعی و ویژگیهای ژئومورفیک حوضه در مدلسازی جریان روزانه ورودی به مخزن سد گلپایگان»، به دلیل سازمانیافتگی، ارائه روشن مفاهیم پیچیده و خلاقیت بالا، به عنوان برترین ارائه برگزیده شد.
رئیسجمهور مصوبه تثبیت ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی را ابلاغ کرد
رئیسجمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی روز دوشنبه (۱۷ دی ماه) ماده واحده «تعیین تکلیف ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در مقطع عمومی» را برای اجرا ابلاغ کرد، بر این اساس، ظرفیت پذیرش در این رشتهها تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل و از سال ۱۴۰۵ به مدت سه سال ثابت میماند.
فراخوان ثبتنام در سومین جشنواره «شهید آوینی» منتشر شد
فراخوان ثبتنام در سومین دوره جشنواره قرآنی-فرهنگی و هنری شهید آوینی طبق اعلام اداره کل دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان، منتشر شد.
طبق اعلام اداره کل دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان اموردانشجویان مهلت ثبت نام و ارسال آثار از ۱۵ دی ماه شروع شده و ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ پایان خواهد یافت. اختتامیه این دوره از جشنواره در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴برگزار میشود.
متقاضیان برای ثبتنام و ارسال آثار به پرتال سازمان امور دانشجویان به آدرس http://avini.saorg.ir مراجعه کنند.
برگزاری نمایشگاه معرفی ظرفیتهای شرکتهای خلاق در دانشگاه علم و فرهنگ
سومین دوره از نمایشگاه معرفی دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای خلاق و دانشبنیانهای پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی، روز دوشنبه (۱۷ دی ماه) با مشارکت ۱۵۰ شرکت در دانشگاه علم و فرهنگ با حضور فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، سیدعباس صالحی امیری، وزیر صنایعدستی، گردشگری و میراث فرهنگی و حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افتتاح و تا ۱۹ دی ماه ادامه داشت.
حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، در حاشیه این بازدید تاکید کرد: تحول در فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با اعتماد به مردم، هنرمندان و نخبگان محقق میشود و دولت نباید در این عرصه وارد شود.
سخنگوی دولت در بازدید از این نمایشگاه یکی از دغدغههای اصلی دولت چهاردهم را ایجاد و تامین و توسعه زیرساختهای مورد نیاز دانشبنیانها و کمک به توسعه صادرات محصولات نوآورانه آنها اعلام کرد.
مهاجرانی در پاسخ به این سوال که نقش دولت در تسهیلگری و رفع موانع شرکت های داش بنیان چیست؟ گفت: دولت در ۲ حوزه مشخص در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق های نوآوری و شکوفایی به شکل مستقیم حمایت های خود را انجام داده است.
وی ادامه داد: همچنین سازمان توسعه تجارت در راستای حمایت و توسعه محصولات دانش بنیان و فناوری های نرم فعالیت های مهمی را به انجام رسانده است.
سخنگوی دولت یکی از دغدغه های اصلی دولت چهاردهم را ایجاد و تامین و توسعه هرچه بیشتر زیرساخت های مورد نیاز برای دانش بنیان ها و کمک به توسعه صادرات محصولات نوآورانه آنها اعلام کرد.
راهکار پژوهشگران فنی دانشگاه تهران برای ناترازی انرژی
عضو هیأت علمی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در پژوهشی قابلیت مخازن تخلیهشده نفت و گاز برای ذخیرهسازی انرژی را مورد بررسی قرار داد.
در این پژوهش که در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد فاطمه آقابابایی، دانشجوی رشته مهندسی شیمی، به راهنمایی بهنام صدائی، دانشیار دانشکده مهندسی شیمی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران و در هسته پژوهشی ذخیرهسازی زیرزمینی هیدروژن انجام گرفته، پتانسیل مخازن تخلیهشده نفت و گاز برای ذخیره انرژی به صورت هوای فشرده بررسی شده است.
اعلام تقویم انتخاب واحد نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۴ـ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد
دانشگاه آزاد اسلامی جزئیات برنامه زمانبندی انتخاب واحد نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴ ـ۱۴۰۳ این دانشگاه را اعلام کرد. بر اساس این برنامه زمانبندی که امروز، دوشنبه از سوی دانشگاه آزاد اسلامی منتشر شد، انتخاب واحد دانشجویان این دانشگاه از روز شنبه، ۲۹ دی ماه آغاز میشود و تا روز چهارشنبه ۱۰ بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
دانشجویان برای اطلاع از جزئیات بیشتر اینجا کلیک کنند.
دانشجویان دانشگاه آزاد، سه عنوان مسابقات انجمن بتن آمریکا را کسب کردند
تیم آراز سازه از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب موفق شد در بیست و هفتمین دوره مسابقات انجمن بینالمللی بتن آمریکا (ACI) شاخه ایران در بخش های بتن متخلخل و طراحی سازه محافظ تخم مرغی رتبه دوم و در بخش توپ بولینگ بتنی رتبه سوم را کسب کند.
تحول علوم انسانی گلخانهای ممکن نیست
نشست هیات اندیشه ورز شورای تحول و ارتقای علوم انسانی روز دوشنبه (۱۷ دی ماه) برگزار شد، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: تحول علوم انسانی به شکل گلخانهای ممکن نیست و بدون ارتباط با علم و دانش جهانی شکل نمیگیرد.
حسین سیمایی اظهار داشت: علت توجه به موضوع تحول در حوزه علوم انسانی این است که کارآمدی این حوزه در پاسخ گویی به مسائل کشور کافی نیست، البته باید توجه شود مشکل اصلی در بی توجهی مدیران اجرایی و تصمیمگیر به علوم انسانی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان تصریح کرد: در جریان تدوین سند تحول علوم انسانی، باید به این مسأله پاسخ داده شود که چگونه میشود برای جریان علم که پویایی و تغییر در ذات آن است و منتظر تصمیم بالادستی نیست، سند نوشت؟
سومین جشنواره ملی بازیهای آموزشی برگزار میشود
سومین جشنواره ملی بازیهای آموزشی با هدف پویایی حوزه بازیهای آموزشی و معرفی بیشتر این بخش به متخصصان، پژوهشگران و تولیدکنندگان همچنین آشنایی با استانداردهای بازیهای آموزشی از سوی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامهطباطبائی با همکاری بنیاد ملی بازیهای رایانهای، انجمن علمیدانشجویی تکنولوژی آموزشی همچنین آزمایشگاه بازی دانشگاهعلامهطباطبایی و انجمن فناوری آموزشی ایران برپا خواهد شد.
تقویت سهم دانش بومی از اهداف تحول در علوم انسانی است
نشست هیات اندیشهورز تحول و ارتقای علوم انسانی ۱۸ دی ماه برگزار شد. سعیدرضا عاملی، استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در این نشست گفت: بخش زیادی از علوم انسانی موجود در کشور وارداتی است و تناسبی با مسائل بومی کشور ندارد. ما حتی در شرقشناسی هم نگاه از درون به خودمان نداریم، لذا تقویت سهم دانش بومی در علوم انسانی از اهداف تحول در علوم انسانی است.
سومین جشنواره سلامت دانشجویان با محوریت مسئولیتپذیری برگزار میشود
نشست خبری سومین جشنواره بینالمللی سلامت دانشجویان روز سهشنبه (۱۸ دی ماه) برگزار شد. حمیدرضا حسنآبادی مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان در این نشست اعلام کرد: شعار این دوره از جشنواره سلامت و مسئولیتپذیری است و این جشنواره از زمستان امسال آغاز میشود و تا سال آینده ادامه دارد.
وی از گنجاندن درس دو واحدی مهارتهای زندگی برای ورودیهای سال اول دانشگاه و در نیمسال نخست خبر داد و گفت که تمام دانشگاه باید متعهد به اجرای آن باشند. این دو واحد از مدتها قبل در واحدهای درسی دانشگاهها گنجانده شده است اما در این برهه، گذراندن آن در ترم نخست برای نو ورودیان الزامی شده است، در ادوار قبل نگاه به آن، اختیاری بوده و بر اساس بخشنامه جدید، از ترم اول ۱۴۰۴ الزامی شده است.
حسنآبادی از ارائه مشاوره تلفنی به دانشجویان در ایام امتحانات از ۲۰ دی ماه تا ۲۰ بهمن ماه خبر داد و گفت: برای خدمت به دانشجویان، طرح یک ماهه از شروع ایام امتحانات تا ۱۰ روز پس از پایان امتحانات، برنامهریزی شده که مراکز مشاوره ما در کشور از ساعت ۱۸ تا ۲۴ به صورت برخط آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به دانشجویان هستند.
خبرهای خوش برای داوطلبان کنکور در راه است
جلسه ۹۱۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی روز سهشنبه (۱۸ دی ماه) به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد. حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای انقلاب فرهنگی در مورد موارد مطرح شده در این جلسه اظهار داشت: چند سناریو برای آینده کنکور مطرح شده است.
وی خاطرنشان کرد: نظر جمعی بر حذف پایه دهم، ماندن پایه دوازدهم و تعیین تکلیف پایه یازدهم است، تصمیم نهایی در این خصوص در جلسات آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته خواهد شد. امیدوارم خبرهای خوشی برای دانشآموزان در آینده نزدیک اعلام شود.
توسعه نوعی ریزشبکه برای تامین برق توسط محققان امیرکبیر
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ریزشبکه جریان ثابت انرژی با سیستم ذخیرهساز ترکیبی باتریابرخازنی را توسعه دادند که در مزارع خورشیدی جهت تامین برق با قابلیت اطمینان بالا، مصارف صنعتی، کارخانجات در کاربردهای با مقیاس کوچکتر همچون ساختمانهای هوشمند برای جلوگیری از خاموشی برق کاربرد دارد.
سِرژ یِقیازاریان تبریزی از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با راهنمایی و هدایت پروفسور گئورک قره پتیان از اعضای هیات علمی این دانشگاه طرحی با عنوان «کنترل Deadbeat بهبود یافته در ذخیره ساز ترکیبی ابرخازن-باتری برای ریزشبکه جریان ثابت انرژی امیرکبیر» را اجرایی کردند.
برنامهریزی برای نگهداشت نخبگان از اولویتهای وزارت علوم است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز سهشنبه (۱۸ دی ماه) با برگزیدگان المپیادهای علمی در سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه دیدار کرد. در این دیدار برگزیدگان المپیادهای علمی دیدگاهها، پیشنهادات و نقطه نظرات خود را در فضایی صمیمانه با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در میان گذاشتند.
حسین سیمایی در این دیدار تاکید کرد که برنامهریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان و کسب رضایتمندی آنها از اولویتهای این وزارتخانه است.
وی خاطرنشان کرد: باید به سمتی برویم که مهاجرت تنها یک مساله عادی و بر اساس مسائل شخصی باشد، البته هر کسی حق دارد محل زندگیاش را انتخاب کند ولی حتی اگر مهاجرت کرد باید ارتباط او با کشور حفظ شود.
وزیر علوم در این نشست، مهدی قاسمی؛ مشاور خود را به عنوان مسئول ارتباط مستقیم با برگزیدگان المپیادی و حل مشکلات آنان معرفی کرد.
سرپرست سازمان سنجش آموزش کشور نیز در این دیدار بر ایجاد یک شبکه اکوسیستم ارتباطی نخبگانی تاکید کرد و گفت: شبکه ملی نخبگانی کشور باید بر بستر یکی از سکوهای مجازی ایجاد شود. در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۸۰ نفر از برگزیدگان المپیادی از طریق پذیرش با آزمون و همچنین ۶۷ نفر بدون آزمون به موسسات آموزش عالی و دانشگاههای کشور معرفی شدهاند.
تاکید وزیر علوم بر تحول کیفی و محتوایی در برنامهریزی آموزش عالی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اولین جلسه شورای عالی برنامهریزی آموزشی در وزارت علوم دولت چهاردهم، ضمن اشاره بر جایگاه مهم این شورا بر اهتمام این وزارتخانه به رویکردهای تحولی کیفی و محتوایی در آموزش عالی تاکید کرد.
حسین سیمایی گفت: ایجاد تغییرات و رسیدن به تحول در آموزش عالی با عملکرد این شورا ارتباط عمیق دارد. شورای عالی برنامه ریزی برای رشد و ارتقای عملکرد و تحقق ماموریت های پیش بینی شده باید ارتباطات و تعامل خود را با سایر نهادهای مرتبط بویژه تهیه مطالعات پشتیبان برای تصمیم گیری در خصوص برنامه ها برقرار کند.
در ادامه این جلسه روح الله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم و رضا نقیزاده، مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی گزارشی از عملکرد شورای عالی برنامهریزی آموزشی و اهداف پیش رو ارائه کردند.
رضا نقی زاده بر رشد بیش از ۱۴۰ درصدی بازنگری برنامههای درسی و تصویب آییننامهها و شیوهنامههای جدید همچون شیوهنامه دروس مهارتی- اشتغالپذیری، شیوهنامه حمایت از رشتههای راهبردی، شیوهنامه شورای تخصصی سیاستگذاری آموزش عالی مهارتی و بهروزرسانی آییننامه یکپارچه مقررات آموزشی و آییننامه تدوین و بازنگری برنامههای درسی به عنوان بخشی از دستاوردهای این شورا در دو سال اخیر اشاره کرد.
نظر شما