به گزارش ایرنا، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با هدف رونق بخشیدن به اقتصاد تاکنون اقدام ها و تلاشهای گستردهای را برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی راکد انجام داده است و نشست های آن هم به صورت ماهانه در این استان برگزار می شود.
واحدهای تولیدی راکد، زخم کهنه اقتصاد کهگیلویه و بویراحمد هستند. این واحدها نه تنها ظرفیت تولید را از چرخه خارج میکنند بلکه بر اشتغال و رشد اقتصادی نیز تاثیر منفی میگذارند.
طبق اعلام استاندار کهگیلویه و بویراحمد با وجود اینکه پس از انقلاب سرمایهگذاری های خوبی انجام گرفته اما عمق محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد بالا است.
در دو سال گذشته تاکنون هم ۵۰ واحد راکد تولیدی، صنعتی و گردشگری استان وارد چرخه تولید شده است که کارخانه قند یاسوج یکی از بزرگترین این واحدها بوده است.
برخی طرح ها با یک بار تسهیلات به جایی نمی رسند/ لزوم بازنگری مجدد قانون
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکلات ۶۰ طرح تولیدی استان باید با همکاری سیستم بانکی، سرمایه گذار، دستگاه اجرایی مربوطه و پیگیری حوزه اقتصادی استانداری بررسی و برطرف شوند.
یدالله رحمانی افزود: برخی از طرح ها با یک بار اعطای تسهیلات به نتیجه نمی رسند و به علاوه موانعی برای اختصاص تسهیلات وجود دارد که باید بررسی و رفع شوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: جهاد کشاورزی، گردشگری و صنعت و معدن لیست طرح هایی که با چنین مانعی مواجه هستند و به نتیجه نرسیدند را به صورت جداگانه احصا کرده و ارائه دهند تا به وزارتخانه مربوطه ارسال شود.
وی با اشاره به اینکه برای حل مشکل واحدهای اقتصادی باید تمهیدات لازم در سطح استان و ملی اتخاذ شود، ادامه داد: می طلبد هر چه سریعتر مصوبه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در این زمینه تنظیم و به دنبال اصلاح قوانین و دستورالعملها در این رابطه باشیم.
رحمانی با بیان اینکه، مشکلات واحدهای اقتصادی را با معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در میان گذاشتیم، تاکید کرد: در سطح وزارتخانه هم این موضوع در دست پیگیری است.
وی عنوان کرد: به دلیل انبوه مشکلات و محدودیت منابع تسهیلاتی قادر به رفع یک جای مشکلات همه واحدها نیستیم بنابراین طرح هایی که مطمئن هستیم با دریافت تسهیلات تکملی سریعتر به نتیجه می رسند مشخص شوند تا در خصوص آنها اقدامات فوری انجام شود.
استان منابع بانکی خوبی در اختیار ندارد
رحمانی با اشاره به بحث سهم سپردههای بانکی مردم، گفت: ما فقط بیست و پنج صدم درصد سپرده بانکی را در بانک های استان داریم چون منابع بانکی خوبی در اختیار نداریم، برای توسعه نیازمند جذب سرمایه گذار هستیم که بخشی آورده سرمایه گذاران و بخشی تسهیلات بانکی باشد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در شاخص های بیکاری ما متوسط کشور هستیم، افزود: شاخص فعالیت اقتصادی به مراتب از متوسط کشور پایین تر است و نرخ اشتغال ۶ درصد و نرخ فعالیت های اقتصادی ما هفت درصد است.
وی با بیان اینکه در شاخص های بیکاری ما متوسط کشور هستیم گفت: شاخص فعالیت اقتصادی به مراتب از متوسط کشور پایین تر است و نرخ اشتغال شش درصد و نرخ فعالیت های اقتصادی ما هفت درصد است.
رحمانی با اشاره اینکه، حدود هفت تا هشت درصد جمعیت استان بیکاری اختیاری دارند یعنی وارد بازار کار نشدهاند که این یکی از مهم ترین دغدغه های استان است تاکید کرد: از مردم می خواهیم در بازار اشتغال فعال شوند و داوطلبانه جویای کار شوند مهم است که بتوانیم این حرکت را در بین مردم ایجاد کرده و فرهنگ کار اصلاح شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در جلساتی متعدد با حضور نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی مسائل استان را در بخش ها و حوزه های مختلف مورد بررسی قرار دادیم و به همه مدیران اعلام کردیم رسالتی جز اینکه در خدمت تولید، اشتغال، سرمایه گذاری و معیشت مردم باشن ندارند.
رحمانی افزود: به همه مدیران تاکید کردیم خدمت به مردم، بسترسازی برای سرمایه گذاری، تولید و ایجاد اشتغال اولویت است و باید این نگاه توسط مدیر به بدنه دستگاه القا شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر استفاده از ظرفیت نیروهای توانمند اشاره کرد و گفت: ما در بخش تولید و سرمایه گذاری نشست های متعددی برگزار و کارگروه ها و جلساتی که تعطیل بود را فعال کردیم و مصوبات را تا تحقق آنها پیگیر می کنیم تا مشکلات حل شود و تاکید بر این است در کنار امنیت، حمایت از تولید، اشتغال و سرمایه گذاری یک وظیفه همگانی است.
پرداخت تنها ۱۷ درصد از کل میزان تقاضای تسهیلات واحدهای تولیدی استان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سال گذشته تعداد واحدهای تولیدی استان که با مشکل مواجه بودند تقاضای ۱۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات داده بودند که از این میزان ۲ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال تسهیلات معادل ۱۷ درصد که سهم بخش صنعت استان بوده به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت شد.
امیر تیمور موسویان عنوان کرد: ناترازی بین منابع و مصارف بانک های استان سبب شده تا پرداخت تسهیلات مورد نیاز واحدهای تولیدی مشکل دار استان با مشکل روبرو شود .
وی افزود: چنانچه پتروشیمی گچساران که سالانه قریب به ۳۵۰ هزار میلیارد ریال چرخش مالی دارد، این منابع مالی را به بانکهای استان انتقال دهد، بسیاری از چالشهای صنعتی استان در حوزه نقدینگی مرتفع خواهد شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: همچنین استاندار محترم استان از صندوق توسعه ملی هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان قول گرفتهاند که این مبلغ در صورت تخصیص، گرههای زیادی را باز خواهد کرد.
وی تاکید کرد: ۶۳ میلیون دلار ارز به ۱۴ واحد صنعتی غذایی، شیمیایی و دارویی تخصیص یافت که در تاریخ تجاری استان بی سابقه بوده است.
رسالت اصلی همه مدیران حمایت از تولید و سرمایه گذاری
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: رسالت اصلی همه مدیران حمایت از تولید و سرمایه گذاری برای حفظ شرایط موجود و توسعه و رونق بخش اقتصادی استان است.
یدالله رحمانی افزود: مدیران در جهت رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان پای کار باشند، دستورالعملهای داخلی نمی تواند قانون را که بر حمایت از واحدهای تولیدی تاکید دارد، نقض کند.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار در بخش های مختلف استان را اولویت حوزه اقتصادی استان نباید با دست خودمان مسیر را برای سرمایه گذاری محدود و مانع سرمایه گذاری شویم.
رحمانی تصریح کرد: در شرایط کنونی که بخش خصوصی و حضور سرمایه گذار می تواند در ایجاد اشتغال کمک کند باید با جدیت به دنبال این باشیم که طرح های اقتصادی و تولیدی جدید راه اندازی شود و زمینه اشتغال جوانان را فراهم سازیم.
وی بر حمایت از سرمایهگذار تاکید کرد و ادامه داد: در این زمینه اصل بر منافع عمومی است و در جهت رفاه حال مردم باید اقدامات لازم برای حضور و جذب سرمایه گذار انجام شود.
به گزارش ایرنا، حرکتهای امید بخش و تحول زایی در دولت چهاردهم برای حمایت از تولید داخلی وجود دارد و تداوم طرحهای حمایتی و توسعه و بهبود آنها میتواند پیامی روشن به تولیدکنندگان باشد که دولت میتواند استانداردهای صنعتی و تولیدی امروز و آینده ایرانیان را بهبود بخشد.
نظر شما