به گزارش خبرنگار ایرنا، نبی الله محمدی روز پنجشنبه در جلسه شورای معادن استان به لزوم توجه به استخراج های عمقی در محدوده های معدنی استان تاکید کرد و افزود: متاسفانه استخراج های سطحی در پهنه های معدنی استان زیاد شده است که استخراج عمقی را از توجیه می اندازد و این موضوع مهم را با چالش هایی مواجه می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش هزینه فعالیت های معدنی اشاره کرد و ادامه داد: در مواردی مخارج معدن سه برابر رشد یافته ولی قیمت ماده معدنی افزایش نداشته و این موضع معدنکاران را با مشکلاتی مواجه کرده است.
محمدی گفت: بخش معدن به عنوان یکی از جایگزین های ثروت آفرینی و درآمد به جای نفت مطرح است و باید برای حمایت از معدنکاران کمک های لازم مد نظر قرار گیرد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مواردی خسارات وارده از فعالیت های معدنی به جاده ها بالاتر از اعداد و اعتبارات تخصیصی برای اصلاح این مسیرهاست، گفت: در این خصوص لازم است اعتبارات و منابع برگشتی از حقوق دولتی افزایش یابد.
زنجان از استان های معدنی کشور محسوب می شود و وجود معادن غنی در شعاع ۲۰۰ کیلومتری زنجان زمینه و ظرفیت مناسب و قابل توجهی را برای راه اندازی واحدهای فرآوری در آن ایجاد کرده است.
بنا بر اعلام اداره صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، تاکنون بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد ریال در معادن استان سرمایه گذاری شده است و بیش از سه هزار نفر در این بخش اشتغال دارند.
زنجان دارای ۳۶ نوع ماده معدنی بوده و جزو معدود استان های کشور با این تنوع مواد معدنی است.
در زمان حاضر از ۴۴۷ معدن ثبت شده در استان زنجان حدود ۱۶۵ معدن در وضعیت فعال قرار دارد.
طبق قانون، ۱۵ درصد حقوق دولتی وصول شده معادن باید برای عمران و آبادانی منطقه محل فعالیت آنها صرف شود.
نظر شما