به گزارش ایرنا، امروز همزمان با سیزدهم رجب سالروز میلاد خجسته نخستین پیشوای شیعیان جهان مولی الموحدین حضرت امام علی (ع) لرستان سراسر جشن و سرور شده و آیینهای جشن و سرور میلاد حضرت علی (ع) از شب گذشته در این استان آغاز شده است.
در خجسته سالروز ولادت نورانی مولود کعبه، امیرالمومنین حضرت علی بن ابیطالب (ع) مردم ولایی این استان با گرامیداشت این عید فرخنده جشن ها و آیین های ولادت امام علی (ع) را در مساجد و محلات برپا کردند.
خانواده ها و جوانان با شاخه های گل و بسته های شیرینی به دیدار پدران و بزرگان خانواده و فامیل خود می روند و بسباری از جوانان این استان به میمنت این روز مبارک و با مدد از مولی الموحدین جشن آغاز زندگی مشترک خود را در این روز برگزار می کنند.
همچنین بسیاری از کسانی که پدرانشان آسمانی شده اند با حضور بر سر مزار آنان به پدران خود ادای احترام می کنند و برای شادی روح رفتگان دعا کرده و فاتحه قرائت می کنند.
اکنون همزمان با فرار رسیدن سیزدهم رجب، طی دیشب و امروز آیین ویژه جشن میلاد امام علی (ع) در میادین اصلی شهر، مساجد، تکایا و حسینه ها در شهرستان های مختلف دیار ولایی لرستان برپا و دوستداران خاندان ولایت و امامت این روز بزرگ را که به نام روز پدر نیز نامگذاری شده است، گرامی داشتند.
مردم ولایتمدار از روزهای قبل با آذین بندی خیابان ها، کوچه ها و میادین شهر و برگزاری آیین های سخنرانی، مولودی خوانی و مدیحه سرایی، با پخش شیرینی، شکلات و شربت در بین مردم، میلاد با سعادت حضرت علی (ع) را جشن گرفتند.
شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) با شرکت در این آیین ها سالروز میلاد امام اول شیعیان را جشن و در این آیین ها روحانیون و شخصیتهای مذهبی، به تبیین فلسفه امامت و ولایت و تشریح ابعادی از زندگی گهربار امام علی (ع) پرداختند و مداحان اهل بیت (ع) نیز مداحی و شعرخوانی کردند.
از شب گذشته مردم علاوه بر برگزاری جشن و مهمانی با ارسال پیام های تبریک این ولادت فرخنده را به یکدیگر شادباش گفتند و به یمن این روز مبارک از دوستان و آشنایان خود تبریک و احوالپرسی کردند.
حضرت علی (ع) که به حق پیامبر اسلام (ص) او را پدر امت خوانده است، عصاره فضایل انسانی و پدری دلسوز برای بشریت و اسوه و الگویی راسخ برای عدالت طلبان و آزادگان جهان و نوری به سمت قرب الهی است.
امام علی (ع) که امروز سالروز ولادت آن حضرت در کعبه و بهره مند شدن زمین از این انسان کامل است، همواره در سخنان بزرگان در دوره های مختلف تاریخ اسلام بهترین جایگاه را داشته است.
پیامبر اسلام (ص) همواره حضرت علی (ع) را به بهترین فضایل یاد فرموده اند؛ ایشان در حدیثی فرموده اند که « ای علی! خداوند متعال را نشناخت به حقیقت شناختش جز من و تو، و تو را نشناخت آن گونه که حق شناخت توست، جز خدا و من.»
«أَنَا وَ عَلِیٌّ أَبَوَا هَذِهِ اَلْأُمَّةِ» حدیثی است که در فضیلت و همراهی امام علی (ع) با پیامبر اسلام از زبان پیامبر اعظم (ص) مطرح شده و نشان می دهد که امام علی (ع) حق پدری بر گردن امت اسلامی دارد.
امام علی (ع) عصاره تمام فضایل انسانی و تجسم زیبای تمامی خوبی هاست؛ این امام همام یک هزار و ۴۰۰ سال قبل نقشه راه رهایی انسان از ظلم و برقراری جامعه ای مبتنی بر عدالت و فارغ از تبعیض را ترسیم کردند چنانکه علما، اساتید دانشگاهی و فرهیختگان جامعه براین مهم معتقد بوده و گواهی می دهند.
مصادف با ۱۳ رجب سال ۱۴۴۵ نوزادی که کعبه میزبان قدوم مبارکش به دنیای خاکی بود چشم به جهان گشود و این نشانه اکرام خداوند و فضیلت بی همتای حضرت علی(ع) است.
کنیه حضرت علی(ع)، ابوالحسن، ابوالحسین و ابوتراب و القاب ایشان مرتضی، حیدر، امیرالمومنین، اسدالله و وصی است، مادر ایشان فاطمه بنت اسد و پدرش ابوطالب عموی بزرگوار پیامبر (ص) بود.
حضرت علی(ع) پس از برگزیده شدن حضرت محمد(ص) به پیامبری، نخستین کسی بود که به اسلام ایمان آورد و پیامبری رسول اکرم(ص) را پذیرفت و ایشان را در دعوت همگانی به اسلام یاری کرد.
دوران خلافت حضرت علی(ع) در مدینه دوران تبلور اسلام واقعی، اجرای عدالت اسلامی، مبارزه با بدعت ها، از بین بردن تبعیض ها، برکناری حکمرانان نالایق، تقسیم عادلانه بیت المال و اجرای دقیق و درست سنت رسول الله(ص) بود.
در زمان خلافت حضرت علی(ع) جنگ های فراوانی از جمله صفین، جمل و نهروان رخ داد که هر یک پیامدهای خاصی به دنبال داشت.
با وجود فشارهای سیاسی داخلی، خارجی و وقوع جنگ های طاقت فرسا در طول پنج سال حکومت ایشان، حضرت علی (ع) خدمات ارزشمند و بیسابقهای در تاریخ به جامعه اسلامی ارایه کرد.
آن حضرت سرانجام در سحرگاه نوزدهم رمضان سال ۴۰ هجری قمری، هنگام انجام فریضه الهی توسط ابن ملجم از گروه خوارج، از ناحیه سر مجروح شد و بعد از دو روز در بیست و یکم رمضان به شهادت رسید.
برگزاری اعتکاف در ۱۲۸ مسجد لرستان
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به آمادگی استان برای برگزاری مراسم معنوی اعتکاف اظهار کرد: در سال جاری، ۱۲۸ مسجد در سراسر استان لرستان برای میزبانی از معتکفان آماده شده است و تمام مقدمات لازم برای برگزاری این مراسم در ایام البیض فراهم شده است.
حجت الاسلام محمد علینیا افزود: مراسم اعتکاف امسال با برنامهریزیهای ویژه برای جوامع خاص از جمله دانشآموزان، دانشجویان، معلمان، فرهنگیان، زندانیان، مادران و دختران برگزار خواهد شد. این اقدام بهمنظور جذب مشارکت حداکثری اقشار مختلف جامعه و ایجاد فضای معنوی مناسب برای گروههای مختلف انجام شده است.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی لرستان گفت: علاوه بر برنامههای عمومی، ویژهبرنامههایی نیز در تمام مساجد مجری مراسم اعتکاف برگزار خواهد شد تا فضای معنوی و فرهنگی این ایام برای معتکفان پربارتر شود.
وی با تاکید بر نقش خیران و مردم در برگزاری این مراسم، عنوان کرد: برگزاری مراسم اعتکاف نیازمند مشارکت فعال خیران و مردم است و از همه دعوت میکنیم که با تأمین نیازهای مالی و تجهیزاتی، زمینه برگزاری هرچه باشکوهتر این رویداد معنوی را فراهم کنند.
حجتالاسلام علینیا در پایان با اشاره به اهمیت این آئین دینی تصریح کرد: اعتکاف فرصتی ارزشمند برای خودسازی، تقویت ارتباط با خداوند و بازگشت به معنویت است و تلاش داریم با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، این مراسم را به بهترین شکل ممکن برگزار کنیم.
نظر شما