اله کس نجیبی فر روز یکشنبه در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این اعتبار برای ساخت زائرسرا، مجتمع رفاهی خدماتی شامل هتل، رستوران و پارکینگ توقف خودرو که به عنوان ابتداییترین نیازهای رفاهی زائران در این مکان مقدس می باشد که به دلیل دوردست و سخت گذر بودن منطقه ضروری است.
وی اظهار کرد: در صورت تامین اعتبار، زائرسرا بی بی حکیمه (س) در چهار کیلومتری این حرم و در آستانه کاکامبارک احداث خواهد شد.
نجیبی فر تصریح کرد: آیینه کاری صحن اصلی حرم نیز از طرحهای مورد نیاز برای جذب گردشگر است که ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی ابراز کرد: اجرای طرح کاشی کاری مسجد حرم بی بی حکیمه (س) هم اکنون انجام شده و ساخت محراب از برنامههای عمرانی در دست اجرا در حرم بی بی حکیمه (س) است.
نجیبی فر افزود: طرح جامع مطالعاتی توسعه حرم بی بی حکیمه که قبل از سال ۱۳۷۰ تدوین شده بود هم اکنون از سوی کارشناسان برای بروز شدن نیازمندیهای عمرانی بازنگری شد.
وی گفت: عملیات طرح جامع احداث بقعه متبرکه بی بی حکیمه (ع) سال ۱۳۷۱ در فضایی به مساحت ۱۲ هزار و ۷۵۰ متر مربع شروع شد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گفت: ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار تاکنون برای بهسازی حرم امامزاده بیبی حکیمه (س) خواهر گرامی امام رضا (ع) هزینه شده است.
نجیبی فر بیان کرد: ساخت ساختمان داخلی صحن در دو طبقه با زیربنای چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع، ساخت صحن حرم و سه دهنه پل در کنار حرم برای اسکان زائران از مهمترین بخشهای اجرا شده در طرح جامع حرم حضرت بی بی حکیمه (س) است.
حرم بیبی حکیمه (س) در ۸۰ کیلومتری دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران سالانه میزبان بیش از یک میلیون زائر شیفته اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است.
به گفته کارشناسان سازمان اوقاف و امور خیریه ،در زمان حکومت بنی عباس که فشار به شیعیان فزونی گرفت گروه هایی از اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در چند دوره متوالی از مرزهای عراق خارج و خود را به ایران رساندند.
یکی از این گروه ها کاروانی به سرپرستی احمد بن موسی /حضرت شاهچراغ (ع) /بود که به قصد عزیمت به دیار خراسان وارد خوزستان شدند اما در بین راه لشکریان مأمون به این کاروان حمله کردند و هر کدام از این اعضای کاروان ها به سمتی رفتند.
حضرت بی بی حکیمه(س) پس از شهادت غلام خود به همراه کنیزش در درون غاری که در تنگه ای در جنوب گچساران قرار داشت مخفی شد و در همان مکان بر اثر بیماری از دنیا رفت.
در پایان قرن سوم و اوایل قرن چهارم بقعه این سلاله پاک نبی اکرم (ص)به دست ابو محمد حسن حاکم ارجان ساخته و در دوره های مختلف بازسازی شد.
مطالعه سیر تاریخی این آستانه نورانی نشان می دهد که در دوره صفویه به دستور شاه عباس نوسازی شد .
این بارگاه در سال ۱۰۹۹ هجری قمری از سوی حسن علی خان زنگنه تعمیر و پس از آن عطا الله بیک حاکم وقت منطقه ،این بقعه را مرمت کرد.
نظر شما