افزایش سطح آگاهی مردم از راه‌های مقابله با تهدیدات فضای مجازی است

زنجان - ایرنا -رئیس پلیس فتای استان زنجان گفت: یکی از راه‌های مقابله با تهدیدات فضای مجازی، افزایش سطح آگاهی عمومی است که باید با برگزاری دوره‌های آموزشی برای اقشار مختلف جامعه محقق شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد موسوی روز یکشنبه در کارگروه آموزش، فرهنگ و رسانه اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان زنجان، افزود: باید به مردم آموزش‌های لازم را در زمینه استفاده صحیح و امن از فضای مجازی ارائه داد تا به سپر دفاعی در برابر تهدیدات فضای مجازی مجهز شوند.

وی اضافه کرد: همکاری و هم‌اندیشی میان نهادهای دولتی، سازمان‌های خصوصی و فعالان رسانه‌ای در این حوزه بسیار ضروری است و با همکاری مشترک می‌توانیم به سامان‌دهی فضای مجازی و حفظ امنیت سایبری در کشور دست یابیم.

موسوی با بیان اینکه فضای مجازی به عنوان یک ابزار قدرتمند ارتباطی و اطلاع‌رسانی در دنیای امروز، تأثیرات بسیار زیادی بر افکار عمومی و روند تصمیم‌گیری‌های اجتماعی دارد، گفت: این فضا در کنار تمامی مزایای خود با چالش‌ها و تهدیداتی نیز همراه است که یکی از مهمترین آنها فقدان نظارت کافی و استاندارد بر فعالیت‌های کاربران و رسانه‌های غیر رسمی است.

موسوی گفت: متاسفانه در برخی موارد، همکاری کافی از سوی نهادها و سازمان‌های مختلف برای برخورد با فعالیت‌های مجرمانه در فضای مجازی وجود ندارد در حالیکه تمام تلاش‌های پلیس فتا برای برخورد با جرایم سایبری و پیشگیری از تهدیدات امنیتی در این فضا انجام می شود.

وی ادامه داد: باید نهادهای نظارتی و متولی به ویژه وزارت ارشاد بیشتر به این موضوع توجه کرده و راهکارهای جدیدی برای مدیریت و سامان‌دهی فضای مجازی اتخاذ کنند.

رئیس پلیس فتای استان زنجان افزود: باید قوانینی تصویب شود که امکان شناسایی و نظارت بر فعالیت‌های فضای مجازی را برای نهادهای نظارتی فراهم کند.

رئیس اندیشکده حکمرانی استان زنجان نیز در این جلسه با تاکید بر اهمیت شفاف‌سازی و جمع‌بندی نظرات نخبگان در راستای توسعه استان، گفت: اندیشکده حکمرانی استان زنجان همواره تلاش دارد تا با همکاری و هم‌اندیشی نخبگان و مسئولان به حل مشکلات استان کمک و مسیر توسعه را هموار کند.

داود حسنی گفت: از زمان تشکیل اندیشکده در استان تاکنون نزدیک به ۲۴ جلسه شورای علمی برگزار شده است که در آن، ۱۰ نفر از نخبگان و کارشناسان با تخصص‌های مختلف حضور داشتند و این جلسات با هدف بررسی چالش‌ها و مشکلات استان و ارائه راهکارهای علمی و عملی برای حل آنها برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: هدف از تشکیل این کارگروه آن است که نخبگان استان، مشکلات موجود را با دیدگاه‌های توسعه‌ای و بلندمدت بررسی کنند و نتایج این جلسات به مسئولین استانی و ملی ارائه شود و این فرآیند کمک می‌کند تا تصمیم‌گیرندگان به راهکارهای علمی و مبتنی بر تجربیات واقعی دست یابند.

رئیس بسیج رسانه استان زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه رسانه‌ها امروز به دو دسته رسمی و غیررسمی تقسیم شده‌اند، گفت: رسانه‌های رسمی که مجوز دارند، تحت نظارت و قوانین کشور قرار دارند و می‌توان از آنها انتظار رعایت ضوابط قانونی را داشت، اما رسانه‌های غیررسمی که در فضای مجازی فعال هستند، بدون هیچگونه نظارت، اخبار را منتشر می‌کنند و این امر می‌تواند باعث تشویش اذهان عمومی و نشر اطلاعات نادرست شود.

مصطفی ملکی گفت: مردم امروز با رسانه‌ها و کانال‌های مختلفی روبه‌رو هستند که بسیاری از آنها بدون هویت مشخص فعالیت می‌کنند و در مواردی اخبار بدون مدرک و مستندات منتشر می‌شود.

ملکی خاطر نشان کرد: در فضای مجازی، فعالیت‌های غیرمجاز و سیاه‌نمایی‌ها افزایش یافته و نیاز است که نهادهای نظارتی مانند دادستانی به‌طور جدی‌تر با این موارد برخورد کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha