به گزارش خبرنگار ایرنا ، منوچهر حبیبی روز دوشنبه در دیدار فرامرز اسدی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق در محل استانداری کرمانشاه که با حضور مشاور و دستیار استاندار کرمانشاه در امور عراق برگزار شد ، افزود: ارتقای زیرساختهای مرزی و افزایش تبادلات اقتصادی ، تجاری و مرزی با اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق، از اولویتهای اصلی استان کرمانشاه است و این همکاری ها نقش مهمی در بهبود وضعیت اشتغال و کسبوکار استان دارد.
در این جلسه توافق شد که مقدمات برگزاری ۲ نشست مشترک استانداران و همچنین اتاقهای بازرگانی استانهای هم مرز ایران و عراق به میزبانی استان کرمانشاه انجام شود و سرکنسول ایران در اربیل، مسئولیت پیگیری و هماهنگی با طرف عراقی را عهده دار شد.
همچنین در این دیدار۲ طرف بر لزوم تقویت زیرساختها و ساماندهی مرزها و بازارچههای مشترک تأکید کردند که این اقدامات در راستای افزایش مناسبات تجاری، بهبود تبادلات اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی در استان کرمانشاه انجام میشود.
۲ طرف عنوان کردند که برگزاری این نشستها میتواند گام موثری در تقویت دیپلماسی اقتصادی و تعاملات سازنده استان کرمانشاه با کشور همسایه باشد و جایگاه اقتصادی استان کرمانشاه را در منطقه ارتقا دهد.
استان کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرز پرویزخان در شهرستان مرزی دارد
استان کرمانشاه افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها، ۲ مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با بخش حکومت مرکزی و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
نظر شما