به گزارش ایرنا، " مهدی تاج " عصر سهشنبه در آیین اختتامیه دانش افزایی داوران و کمک داوران فوتبال ایران در یزد افزود: دستمزد بازیکنان، مربیان و مدیران با داور و کمک داورها قابل مقایسه نیست و کمترین هزینه به داور داده میشود و باید برای رفع دغدغه این قشر موثر در فوتبال اقدام شود.
وی با بیان اینکه بخش داوری وجه لاینفک فوتبال و قضاوت این افراد در مسابقات بسیار حائز اهمیت است بیان کرد: اگر همه ملزومات مسابقات فراهم باشد ولی داور نباشد، بازی برگزار نمیشود و کاری بسیار سخت و کم سود برای داور، ولی پرمنفعت برای فوتبال است.
وی با اشاره به اینکه فدارسیون دستمزد داوران را افزایش داده و تلاش دارد که باز هم افزایش دهد اما باز هم نسبت به بقیه پرداختها ناچیز است گفت: بخش داوری برای فدراسیون از اهمیت و جایگاه خاص برخوردار است.
تاج گفت: فدراسیون فوتبال در طول سال و بدون تکیه به منابع دولتی بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال در این رشته هزینه میکند و هماکنون در بخش درآمد و هزینه با هیچ کشوری از رقبا و همسایگان مثل قطر، امارات، ازبکستان و عربستان قابل مقایسه نیست.
رییس فدراسیون فوتبال در ادامه با اشاره به اینکه باید دقت در اتاق کمک داور ویدیویی (VAR) افزایش یابد و با وجود این دستگاه اصلا قابل قبول نیست که اشتباه داوری داشته باشیم گفت: هماکنون ۶ سیستم مرتبط در کشور استفاده میشود و چهار سیستم جدید نیز وارد خواهد شد.
وی گفت: وقتی داور در مسابقه باشد و کمک داور ویدیویی نباشد امکان اشتباه وجود دارد که امیدواریم بتوان تعداد این دستگاه را افزایش داده و مشکلات را کاهش دهیم زیرا با ۶ دستگاه نمیتوان همه مسابقات لیگ برتر را پوشش داد.
تاج خاطر نشان کزد: همه مدیران اذعان دارند که داوران لیگ برتر شفاف و پاک هستند ولی باید دقت در اتاق (VAR باید افزایش یابد و با این دستگاه اصلا قابل قبول نیست که اشتباه داوری داشته باشیم و البته این موارد هم سهوی است ولی دیگران پذیرای این موضوع نیستند.
وی گفت: مرحله مقدماتی جام جهانی را پیشرو داریم و هرچند که از نظر ما تیم ملی کشورمان به جام جهانی صعود خواهد کرد.
تاج گفت: موضوع میزبانی تیم ملی حل خواهد شد و این موضوع به ما کمک خواهد کرد که قطعا به جام جهانی صعود کنیم.
٢٠ داور و کمک داور در تست آمادگی جسمانی رد شدند
همچنین سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفت: در تست آمادگی جسمانی سمینار دانشافزایی داوران و کمک داوران لیگ برتر، ١١ داور و ٩ کمک داور موفق به قبولی نشدند.
" اسماعیل صفیری " با اشاره به اینکه این دوره با دعوت از ۶۴ کمک داور و ۴٩ داور شروع شد افزود: اولین برنامه این دوره تست آمادگی جسمانی بود که مورد تاکید فراوان مدیریت فدراسیون بود و خط قرمز و هدف اصلی است و داور برای قضاوت باید از بالاترین آمادگی جسمانی برخوردار باشد.
وی بیان کرد: در این تست ١١ داور و ٩ کمک داور موفق نشدند و بقیه با قدرت این تست را گذراندند و همچنین کلاس تئوری برگزار شد که بیشترین تاکید بر کمک داور ویدیویی بود.
این مسئول گفت: تمام کلیپهای کمک داور ویدیویی نیم فصل اول مرور و بررسی و نکاتی برای پیشرفت و توسعه ارائه شد.
صفیری گفت: به رغم اینکه این نرم افزار نوظهور بوده و این فصل شروع شد ولی داوران از ابتدای فصل تا نزدیک به نیم فصل پیشرفت خوبی داشته و اشتباهات کمتری داشتند و تیمها کمتر از موضوع داوری آسیب دیدند.
وی افزود: هیچگاه اشتباهات داوری به صفر نخواهد رسید چون با مدیریت انسانی انجام میگیرد ولی اشتباهات را به ٩٨ درصد کاهش دهیم و قابل قبول است.
وی افزود: از مدیران عامل، سرمربیها و رسانهها درخواست داریم که داوران را حمایت کنند و فقط به نقاط ضعف نپردازند و نقاط قوت را به نمایش بگذارند تا داوران دلگرمی بیشتری داشته باشند.
دوره آموزشی داوران و کمک داوران لیگ برتر سه روز در یزد برگزار شد.
نظر شما