در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
توان تولید مستندهای حیات وحش را در سطح جهانی داریم
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست از فراهم بودن ظرفیت مناسب برای تولید مستندهای حیات وحش در کشور خبر داد و گفت: توان تولید مستندهای حیات وحش را در سطح جهانی داریم.
حمید ظهرابی در دیدار با حسین ابراهیمی مدیرکل طرح و برنامه معاونت سیمای سازمان صدا و سیما افزود: نمایش حیات وحش، همیشه برای بسیاری از مخاطبان جذاب بوده و این ظرفیت بزرگی برای رسیدن به اهداف ما در حفاظت از حیات وحش است. همچنین دست اندرکاران رسانه ملی میتوانند با بهره برداری از این ظرفیت، آمار مخاطبان خود را افزایش دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
افزایش ۱۸۶ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: مستمری مددجویان در سه سال اخیر ۱۸۶ درصد افزایش یافته است.
سیدمرتضی بختیاری افزود: کمیته امداد از حوزه حمایت عبور کرده و وارد مرحله توانمند کردن مددجویان شده است و باید از همه ظرفیتهای کشور برای تحقق این امر استفاده کنیم.
وی با تقدیر از همراهی مجلس شورای اسلامی در حمایت از مددجویان کمیته امداد، اظهار کرد: با تصویب مجلس شورای اسلامی، مستمری مددجویان کمیته امداد سال آینده ۴۰ درصد افزایش مییابد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تحصیل رایگان ۹۰۶ دانشآموز تحت حمایت کمیته امداد در مدارس سمپاد
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در حال حاضر ۹۰۶ نفر از دانشآموزان مورد حمایت این نهاد در سراسر کشور در مدارس سمپاد مشغول به تحصیل هستند.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی متقیفر افزود: ۹۰۶ نفر از دانشآموزان مورد حمایت کمیته امداد در مداس سمپاد(سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) در مقاطع متوسطه اول و دوم در حال تحصیل هستند.
وی اظهارکرد: از این تعداد ۶۲۷ نفر در مناطق شهری و ۲۷۹ نفر روستایی در مدارس سمپاد در حال تحصیل هستند که ۵۳۳ نفر از آنان دختر و ۳۷۳ نفر پسر هستند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ویروس چینی به ایران نیامده است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه ویروس چینی به ایران نیامده است، گفت: اکنون در ایران بیشتر ویروس آنفلوآنزای H۱N۱ و پس از آن سرماخوردگی شایع است.
محمدرضا ظفرقندی در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت بیماریهای واگیردار این روزها در کشور با اشاره HMPV یا ویروسی که در چین مطرح است، افزود: این ویروس جدید نیست و حدود ۴۰ سال است که شناسایی شده است؛ به هیچ عنوان اپیدمی نیست چون اپیدمی باید از سوی سازمان بهداشت جهانی اعلام شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ضرورت پیگیری حقوقی برای بازگرداندن اموال غارت شده ایران توسط خاندان پهلوی
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در مراسم رونمایی از دادخواست حقوقی غارت اموال و داراییهای ملت ایران توسط خاندان پهلوی و عدم انجام تعهدات آمریکا براساس بینای الجزایر برای بازگرداندن اموال غارت شده، بر اهمیت پیگیری حقوقی چنین پروندههایی در راستای تحقق حقوق عامه تاکید کرد.
کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، حسن عبدلیان پور در مراسم رونمایی از دادخواست حقوقی غارت اموال کشور توسط خاندان پهلوی، اظهار داشت: وظیفه قانونی، ملی و شرعی وکلا، پیگیری حقوق ملت ایران است. ملت ایران خسارات زیادی از سوی دولت ایالات متحده آمریکا متقبل شده که هریک از آنها نیازمند طرح دعوی حقوقی در محاکم داخلی و بینالمللی است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آماده شدن سند ورود هوش مصنوعی به مدارس/محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی دنبال میشود
وزیر آموزش و پرورش گفت: در آموزش و پرورش کارگروهی از همان روز اول برای هوش مصنوعی تشکیل دادیم و سند ابتدایی در این زمینه آماده شده است.
علیرضا کاظمی بعد از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: در دو بخش در حوزه دانش آموزان و معلمان در حوزه هوش مصنوعی اقدام شده است که شامل آشنایی با ادبیات هوش مصنوعی و تولیدات آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی است.
وی یادآور شد: از روز اول به این موضوع همانند همه دستگاه ها وارد شدیم؛ یکی از بخش هایی که حتما باید به موضوع هوش مصنوعی ورود پیدا کند قطعا آموزش و پرورش است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال قرار دارد
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: ایران در رتبه هشتم جهانی بازار حلال قرار دارد. این جایگاه نشاندهنده پیشرفتهای قابل توجه کشور در این صنعت است.
حسین رستگار با اشاره به اینکه هنوز ظرفیت های زیادی برای رشد و بهبود در بخشهای مختلف وجود دارد، افزود: ظرفیتهای گستردهای برای افزایش تولید و صادرات این محصولات در کشور وجود دارد. این امر میتواند کمک شایانی به تقویت اقتصاد ملی و افزایش صادرات غیرنفتی کند.
وی به رشد جهانی بازار حلال اشاره کرد و گفت: محصولات حلال در سطح بینالمللی با استقبال فزایندهای روبهرو هستند و بسیاری از کشورهای غیرمسلمان نیز وارد این بازار شدهاند. بهعنوان نمونه، شرکت نستله بیش از ۱۰۰ خط تولید محصولات حلال در سطح جهانی راهاندازی کرده است، که نشان از روند رو به رشد این صنعت دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
بهروزآذر: بررسی لایحه حمایت از زنان در مجلس شورای اسلامی آغاز شده است
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از آغاز بررسی لایحه حمایت از بانوان در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: تلاش دولت این است که روح قانون اساسی در این لایحه پیگیری شود.
زهرا بهروز آذر در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره اینکه آیا کلمه خشونت در لایحه ای که به منظور حمایت از بانوان به مجلس ارائه شده، حذف شده است یا اینکه به کلمه سوء رفتار تغییر کرده است، گفت: لایحه دولت کلمه خشونت را دارد و سوء رفتار هم چیز بدی نیست و دائره آن گستردهتر میشود.
وی افزود: نگاهمان این است که اگر کلمه "بدرفتاری یا سوء رفتار" در لایحه حمایت از بانوان وجود داشته باشد دایره آن بیشتر میشود و مهم این است که روح پیشگیری را داشته باشد و جرم انگاری نیز برای آن اتفاق بیفتد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
گزارش ملی تحولات حقوق بشری/حقوق سیاسی و اجتماعی زنان به روایت آمار
ستاد حقوق بشر چهارمین گزارش ملی جمهوری اسلامی ایران از تحولات حقوق بشری و دستاوردهای آن را منتشر کرد و در این گزارش بر حقوق زنان تاکید و مصادیق کمی و کیفی برای اقدامات تقنینی و حمایتی، اشتغال و کارآفرینی، مشارکت سیاسی و حضور زنان در سطوح مدیریتی و درخشش بانوان ایرانی در میدانهای ورزشی قید شده است.
چهارمین گزارش ملی جمهوری اسلامی ایران از تحولات حقوق بشری و دستاوردهای آن ذیل سازوکار موسوم به یو پی آر (بررسی دورهای جهانی وضعیت حقوق بشر همه کشورها) منتشر شده است. سازوکار بررسی دورهای جهانی (UPR) مکانیسمی است که مطابق قطعنامه ۶۰/۲۵۱ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در تاریخ ۳ آوریل ۲۰۰۶ به وجود آمد. این سازوکار هر چهار سال و نیم یکبار وضعیت همه دولتهای عضو سازمان ملل متحد را بهطور برابر و غیرگزینشی مورد بررسی قرار میدهد و دولتها موظف هستند، اجرای توصیههای پذیرفتهشده را به همراه سایر پیشرفتها و ابتکارات حقوق بشری در چارچوب تعیینشده گزارش کنند.
در این راستا، جمهوری اسلامی ایران تاکنون سه مرتبه در سالهای ۱۳۸۸، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۸ گزارش ملی خود را ارائه و از آن دفاع کرده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
هواپیمای آموزشی فراجا دچار سانحه شد
مرکز اطلاع رسانی پلیس اعلام کرد: یک فروند هواپیمای آموزشی سبک فراجا ساعاتی قبل در حوالی شهرستان رشت دچار سانحه شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی پلیس، در پی وقوع سانحه هوایی برای یک فروند هواپیمای آموزشی سبک در حوالی شهرستان رشت، سرنشینان آن به فیض شهادت نائل آمدند.
مرکز اطلاع رسانی پلیس، با صدور اطلاعیهای امروز چهارشنبه ۲۶ دی علت بروز سانحه هوایی برای یک فروند هواپیمای آموزشی سبک حوالی شهرستان رشت را نقص فنی اعلام کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ایران بیشترین مصرفکنندگان آنتیبیوتیک
استاد عفونت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ایران و اوگاندا بیشترین مصرفکنندگان آنتیبیوتیک در دنیا هستند.
مینو محرز در نخستین کنگره پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی با تاکید براینکه وزارت بهداشت باید مصرف آنتیبیوتیک را کنترل کند، گفت: کنترل عفونت در بیمارستان و در آموزش کادر درمان اجرا و رعایت نمیشود و اکثر عفونتهای بیمارستانی مقاوم هستند و آنتیبیوتیکها اثر ندارند. باید عفونت بیمارستانی کنترل شود. در این چند سال ایران و اوگاندا بیشترین مصرفکننده آنتیبیوتیک در جهان هستند.
استاد عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در دانشگاهها نیز متخصصان باید کمک کنند و راهکار ارائه دهند تا در مصرف رعایت شود. در دامها نیز آنتیبیوتیک زیاد استفاده میشود و از طریق دام ها به بدن انسان وارد میشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۸۵ درصد پیامک اشتباهی جریمههای رانندگی به ثبت نهایی نمیرسد
تهران- ایرنا- رئیس پلیس راهور فراجا درباره بهبود فرآیند ارسال پیامکهای اشتباهی جریمه به برخی از خودروها و راهکارهای اصلاحی گفت: ۸۵ درصد از این جریمهها به ثبت نهایی نمیرسد و در نتیجه به عنوان جریمه نهایی برای مالک خودرو ارسال نمیشود.
سردار سید تیمور حسینی در خصوص ارسال پیامکهای اشتباهی برای برخی از خودروها و خطاهای صورت گرفته در این زمینه توضیح داد: در ابتدا لازم است که به این نکته توجه کنیم که جریمه خودروهای متخلف از سوی پلیس به دو صورت اصلی انجام میپذیرد. در واقع، ما دو نوع جریمه داریم که شامل جریمههای ثبت شده توسط دوربینها و جریمههای صادر شده توسط اخطار نویسان است.
سردار حسینی افزود: بخش عمدهای از پیامکهایی که به اشتباه ارسال میشود، مربوط به جریمههای اولیهای هستند که در متن آنها ذکر شده تخلف این خودرو در حال بررسی است. این پیامکها پس از انجام بررسیهای اولیه توسط رباتهای هوشمند در مرکز اجرائیات پلیس راهور ارسال می شود. پس از این بررسیها، بالغ بر ۸۵ درصد از این جریمهها به ثبت نهایی نمیرسد و در نتیجه به عنوان جریمه نهایی به مالک خودرو ارسال نمیشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ضرورت اصلاح تعرفه خدمات دندانپزشکی/۲۵۰ میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیها
دبیر علمی بیست و یکمین کنگره انجمن اندودانتیستهای ایران بر ضرورت اصلاح تعرفه خدمات دندانپزشکی تاکید کرد و گفت: تعرفهای که وزارت بهداشت برای اندودنتیستها تعریف کرده، با هزینهها و تورم، همخوانی ندارد و همین موضوع باعث شده با مشکلات زیادی مواجه شوند.
مجید کاظم در بیست و یکمین کنگره بینالمللی انجمن علمی اندودنتیست های ایران که در مرکز همایش های رازی برگزار شد، افزود: اندودانتیست ها به دنبال حفظ دندان افراد هستند تا مردم زندگی بهتر و شادتری داشته باشند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
مراکز ترک دخانیات در تهران راهاندازی شود
دادستان عمومی و انقلاب تهران بر ضرورت تقویت و افزایش نظارتها بر مراکز عرضه و فروش محصولات دخانی تاکید کرد و گفت: مراکز ترک دخانیات در تهران باید راهاندازی شود.
علی صالحی در جلسه پیشگیری از استعمال دخانیات با تاکید بر اهمیت موضوع پیشگیری از استعمال دخانیات به ویژه در بین جوانان و نوجوانان، اظهار داشت: دستگاه قضایی بر اساس وظایف و تکالیف قانونی خود مبنی بر پیشگیری از وقوع جرم و مقابله با آسیبهای اجتماعی به این موضوع ورود کرده و در تلاش است،ضمن ایجاد همکاری و همافزایی بین دستگاههای دارای مسئولیت در این حوزه، اقدامات موثر و مفیدی را به انجام برساند.
وی افزود: جلسهای به همین منظور در دادستانی تهران تشکیل و مقرر شد، اتاق اصناف، سازمان صمت و فراجا نسبت به افزایش و تقویت بازرسین در حوزه دخانیات و انجام بازرسیهای هدفمند و اثرگذار در راستای پیشگیری از شیوع و مصرف دخانیات و تشدید نظارت بر فعالیت این مراکز را وفق مقررات دردستور کار قرار دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اصلاح قانون حمل سلاح محیطبانان/در صدد رفع مشکلات قضایی هستیم
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: یکی از اولویتهای این سازمان بهبود و ارتقای وضعیت معیشتی کارکنان و مشکلات قضایی محیطبانان است، بر این اساس در صدد بازبینی و اصلاح قانون حمل سلاح با هدف حمایت بیشتر از محیطبانان هستیم.
شینا انصاری در گفت و گو با خبرنگار محیطزیست ایرنا با اشاره به اینکه محیط بانان نسبت به سایر دستگاه ها از حقوق کمتری برخوردار هستند، اظهار داشت: محیط بانان به علت نوع کارشان همواره با خطراتی در حوزه کاری خود مواجه اند و همواره جانشان در خطر است، بر این اساس اقداماتی را هم در راستای ارتقا وضعیت معیشتی و هم حمایت های قضایی در دستور کار داریم، در این راستا یکی از قوانینی که دنبال می کنیم اصلاح قانون حمل سلاح با رویکرد حمایت بیشتر از محیط بانان است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.
نظر شما