ورزشکاران جانباز و توان‌یاب قشمی کلاس‌بندی پزشکی شدند

قشم - ایرنا - رییس هیات ورزش های جانبازان و توان‌یابان شهرستان قشم از کلاس‌بندی پزشکی ورزشکاران جانباز و توان‌یاب بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس برای شرکت در ۹ رشته‌ ورزشی خبر داد.

علی پوراحمد روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: این کلاس‌بندی پزشکی برای نخستین بار به همت اداره ورزش و جوانان شهرستان قشم و هیات ورزش های جانبازان و توان‌یابان استان هرمزگان و این جزیره برای سوق دادن ورزشکاران جانباز و توان‌یاب این شهرستان مرزی به ورزش قهرمانی برای ۳۳ ورزشکار (۲۲ نفر زیر ۴۰ سال و ۱۱ نفر بالای ۴۰ سال) در سالن های ورزشی تختی شهر قشم و شهر ساحلی سوزا انجام شد.

وی ادامه داد: یکی از نیازهای ورزشکاران جانباز و توان یاب برای شرکت در رشته های مختلف ورزشی، کلاس‌بندی و فراهم ساختن زمینه عدالت بیان آنان است که امر مهمی برای ورزشکاران دارای معلولیت های مختلف به شمار می آید.

رییس هیات ورزش های جانبازان و توان‌یابان شهرستان قشم توضیح داد: در گذشته کلاس بندی ها بر مبنای میزان جانبازی و معلولیت های خاص انجام می شد ولی امروزه با توجه به کثرت جانبازان و توان‌یابان و هزینه های اجرایی مسابقات، کلاس بندی های ادغامی انجام می شود و تمامی ورزشکاران با محدودیت ها و معلولیت های مختلف در کلاس های یکسان قرار می گیرند که در حالت کلی ۲ کلاس ایستاده و نشسته وجود دارد که ورزشکارانی که امکان ایستادن ندارند در کلاس نشسته به رقابت با یکدیگر می پردازند.

پوراحمد با اشاره به اینکه کلاس بندی برخی رشته ها مانند دومیدانی، شنا و تنیس روی میز دارای تنوع زیادتری نسبت به سایر رشته های ورزشی این گروه های هدف است، اضافه کرد: امروزه کلاس بندی ها بر اساس نوع و میزان جراحت و معلولیت افراد و همچنین عملکرد ورزشکاران انجام می شود، یعنی ابتدا کلاس‌بندی اولیه بر اساس توانایی های فرد و همچنین سطح معلولیت صورت می گیرد و سپس کلاس‌بندی نهایی تا تثبیت کلاس‌بندی در زمین تمرین یا مسابقه با مشاهده انجام می شود.

وی گفت: افراد تیم کلاس‌بندی شامل پزشک متخصص، قیزیوتراپیست و متخصص تربیت بدنی هستند که به طور مشترک و هر کسی با مشاهده و معاینه موارد مربوط به خود نسبت به کلاس‌بندی افراد جانباز یا توان‌یاب اقدام می کنند که در این دوره پنج ورزشکار برای شرکت در رشته وزنه برداری، سه نفر برای تیراندازی، سه نفر برای تنیس روی میز، ۶ نفر برای شنا، ۹ نفر برای والیبال نشسته، ۶ نفر برای بسکتبال، یک نفر برای فوتبال و ۲ نفر برای دومیدانی انتخاب و کلاس‌بندی شدند.

رییس هیات ورزش های جانبازان و توان‌یابان شهرستان قشم با بیان اینکه بحث استعدادیابی در حوزه ورزش جانبازان و توان یابان با کلاس‌بندی پزشکی همراه است که می توان به آن پیش غربالگری نیز گفت، یادآور شد: نتیجه این استعدادیابی آن است که برخی از جانبازان و توان یابان با توجه به کلاس‌بندی انجام شده قابلیت شرکت در چند رشته را دارند که بنا به سلیقه خود فرد به سمت رشته مورد نظر سوق داده خواهند شد.

بزرگترین جزیره ایرانی خلیج فارس در دوران دفاع مقدس ۴۸ جانباز تقدیم اسلام و انقلاب کرده است که از مجموع جانبازان این جزیره ۲۵ نفر آنان را جانبازان ۲۵ تا ۶۰ درصد و ۲۳ نفر دیگر را جانبازان زیر ۲۵ درصد تشکیل می دهند.

همچنین ۲ هزار و ۵۷۸ معلول تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان مرزی قشم قرار دارند که از این تعداد هزار و ۱۴۵ نفر به تفکیک معلولیت ها( ۴۴۱ معلول جسمی، ۴۲۸ معلول ذهنی، ۱۳۸ معلول بینایی و ۸۹ معلول روانی) و هزار و ۴۳۳ نفر دیگر نیز دارای سایر معلولیت هستند که به دلیل معلولیت شدید و نداشتن درآمد ثابت و کافی مستمری ماهیانه دریافت می کنند.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha