به گزارش خبرنگار ایرنا سید حسن هاشمی روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت و استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: مسایل علمی نشان میدهد هر فرزندی که در خانه شهروند خراسان جنوبی متولد میشود بالقوه یک نابغه است اما اهتمام جدی در زمینه نخبه پروری نداریم.
وی با اشاره به گردهمایی اخیر ۴۰ مدیر توانمند بومی استان در تهران تاکید کرد: نخبگانی داریم که تراز بین المللی هستند اما جای سوال است که چقدر توانسته ایم برای نیروی انسانی انگیزه ایجاد کنیم تا برای توسعه استان گام برداریم.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توسعه خراسان جنوبی در سطح ملی نیاز به برنامه ریزی دارد یادآور شد: زمان آن رسیده که لباس سیاست را کنار بگذاریم و از همه مدیران توانمند استان بخواهیم که برگردند و کار کنند.
وی ادامه داد: در مجمع نمایندگان آمادگی کامل داریم کمک کنیم تا با استفاده از تجربه پیشکسوتان شاهد تحول عظیم و نقطه عطفی در تاریخ دانشگاه علوم پزشکی بیرجند باشیم.
هاشمی یادآور شد: وظیفه و مسؤولیت اکنون زیاد است زیرا علم به تنهایی کافی نیست و باید دید در بحث شرکتهای دانش بنیان به معنای واقعی استان خراسان جنوبی چه نقشی دارد.
وی خراسان جنوبی را یک استان معلم پرور معرفی کرد و گفت: رونق و توسعه اقتصادی و همه جانبه کشور متوقف بر توسعه علمی است لذا در خراسان جنوبی به مراتب باید بیشتر به علم توجه شود چون سابقه تاریخی در این زمینه دارد.
نماینده سه شهرستان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه فناوری حرف برای گفتن نداریم ادامه داد: مهاجرت نخبگان یکی از نگرانیها بوده که توجه به نیروی انسانی را ضروری میسازد.
وی با اشاره به راه اندازی سومین مدرسه رسمی کشور سال ۱۲۸۲ در خراسان جنوبی گفت: چندی قبل در پایان جلسه بررسی آسیبهای آموزش عالی که با حضور رئیس جمهور بود مشخص شد آموزش باید مردمی باشد لذا کتاب از شوکتی تا دولتی نوشته مرحوم راشد محصل را معرفی کردم که همین عنوان آن به تنهایی راه حل مشکلات آموزشی کشور است.
هاشمی ادامه داد: خراسان جنوبی در ۱۳۲۷ مرکز درمانی داشته، ۱۳۵۶ دانشگاه بیرجند افتتاح و ۱۳۶۴ دانشگاه علوم پزشکی و آزاد اسلامی راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه یاد مرحوم فروزانفر با ذهن همه عجین شده است افزود: ما در جاده پیشرفت هستیم اما نسبت به دیگر نقاط کشور ابتدای جاده قرار داریم پس اگر بخواهیم خراسان جنوبی در حوزه علم و فناوری حرفی برای گفتن داشته باشد باید افق دید را گسترش داد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی هم گفت:در جمع نخبگان کشور دانشگاه علوم پزشکی با دیگر دانشگاهها متفاوت است چون تولید آنها علم بوده اما دانشگاه علوم پزشکی در کنار علم، تولید خدمات هم دارد.
سلمان اسحاقی با اشاره به اینکه امنیت و سلامت جزو ارکان یک جامعه هستند ادامه داد: نمیتوانیم بیمارستان بسازیم ولی کادر درمان بی انگیزه داشته باشیم و با اضافه کار اجباری نمیتوان توقع کار مفید داشت.
وی تاکید کرد:اگر میخواهیم نظام آموزش و بهداشت درمان سر و سامان بگیرد برای افزایش تخت و بیمارستان اول باید مطالبات کادر درمان در نظر گرفته شود.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای بهینه سازی نیروی انسانی بستر قانونی فراهم است اظهار کرد: کارانه کادر بهداشت و درمان یک سال عقب افتاده و رفاهیات هم اصلاح نشده یا به تناسب تورم نیست لذا منابع مالی باید به شکل صحیح مدیریت شود.
وی با بیان اینکه بیمههای تکمیلی در خراسان جنوبی بی خاصیت هستند گفت: اگر این ظرفیت بالقوه شود بار سنگینی از روی دوش دانشگاه علوم پزشکی برداشته میشود.
اسحاقی یادآور شد: در کنار تکمیل پروژههای نیمه تمام بیمارستانی، خواسته مردم این است که پرستاران و کادر درمان با انگیزه و عشق و علاقه خدمت کنند پس تحول بنیادی در خصوص حق و حقوق پرسنل باید ایجاد شود.
وی یکی از چالشهای استان را پزشک در بخشهای اورژانس دانست و افزود: این مسئله باعث شده که نظام ارجاع هم به درستی اجرا نشود لذا پزشک در خراسان جنوبی باید به جایگاه واقعی برسد.
نماینده پنج شهرستان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مباحث مالی و کارانهها از درخواستهایی است که به طور جدی باید پیگیری و رفع شود زیرا حوزه بهداشت و درمان با سلامت افراد مرتبط است.
محمد نصیری با اشاره به اینکه از همه ظرفیتها باید در حوزه بهداشت و درمان بهره گرفت ادامه داد: ۱۵ درصد عوارض دولتی معادن باید در موضوعات اجتماعی هر منطقه هزینه شود که امیدواریم این موضوع به مشکلات بهداشت و درمان کمک کند.
وی همچنین بر تسهیل روند سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان تاکید کرد.
در این آیین از تلاشهای سه ساله دکتر سید محمد موسوی میرزایی قدردانی و دکتر محمد گنجی فرد به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند معرفی شد.
نظر شما