به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تصویبنامه هیات وزیران درخصوص برنامه زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری و تامین اجتماعی و شرکت های تابع و وابسته به آنها که به پیشنهاد وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (ت) ماده (۲۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ ارایه و تصویب شده بود، ۲۴ دی ماه با امضای محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
در این تصویب نامه منظور از صندوق بازنشستگی، صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری و سازمان تأمین اجتماعی است و شرکتهای تابع، شامل شرکتهایی است که بیش از ۵۰ درصد سهام آنها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم متعلق به صندوق بازنشستگی باشد و شرکت های وابسته به شرکت هایی گفته می شود که حداکثر ۵۰ درصد سهام آنها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم متعلق به صندوق بازنشستگی باشد.
همچنین منظور از شرکت مشمول، شرکت تابع و یا وابسته ای است که سهام صندوق بازنشستگی و شرکتهای تابعه و وابسته آن جمعا یا منفرداً بیش از ۲۰ درصد و براساس ارزش سهام مذکور کمتر از ۳۰۰ برابر سقف نصاب معاملات متوسط موضوع قانون برگزاری مناقصات با رعایت جزء (۲) بند (الف) ماده (۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ باشد.
بر اساس این تصویب نامه صندوق بازنشستگی مکلف است همه سهام مشمول واگذاری در شرکتهای مشمول را مطابق با ضوابط این برنامه واگذار نماید؛ نحوه ارزیابی قیمت سهام برای واگذاری بر اساس روشهای مندرج در آیین نامه اجرایی شیوه های قیمت گذاری بنگاهها و نحوه اعمال روشهای مذکور مصوب شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی است.
اعتبار ارزیابی قیمت سهام حداکثر برای مدت ۶ ماه است و چنانچه در مدت اجرای این برنامه بر اساس احکام قطعی مراجع قضایی ذی صلاح و تجدید ارزیابی دارایی ها شرکت از دامنه تعریف شرکت مشمول خارج گردد، الزام به واگذاری مطابق این برنامه پس از تصویب بالاترین رکن قانونی صندوق منتفی است.
واگذاری سهام شرکتهای مشمول به سه طری «فروش سهام از طریق عرضه عمومی سهام در بورس و فرابورس»، «فروش سهام بلوکی از طریق مزایده عمومی» و «واگذاری از طریق مذاکره بر اساس مصوبه بالاترین رکن قانونی صندوق در مواردی که پس از برگزاری دو نوبت مزایده خریداری وجود نداشته باشد» امکان پذیر است.
همچنین واگذاری سهام صندوق های بازنشستگی به سرمایه گذاران حقیقی یا حقوقی خارجی مورد تأیید سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با رعایت موازین قانونی امکان پذیر است.
بر اساس این تصویب نامه واگذاری کلیه سهام مشمول واگذاری در شرکتهای مشمول به روش و شیوه های واگذاری مندرج در قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۱۳۸۶ و با استفاده از ظرفیتهای قانونی هیئت واگذاری از طریق انعقاد تفاهم نامه بین وزارت امور اقتصادی و دارایی سازمان خصوصی سازی و بالاترین رکن قانونی صندوق امکان پذیر است. کل وجوه حاصل از واگذاری پس از کسر کارمزد سازمان خصوصی سازی به حساب صندوق ذی ربط واریز می شود.
همچنین به منظور بهینه کردن سبد سهام شرکتهای زیر مجموعه صندوق بازنشستگی بر اساس ضوابط مصوب بالاترین رکن قانونی صندوق می توان به روش واگذاری نقدی یا اقساطی بلوکی یا تدریجی تهاتر سهام یا ترکیبی از کل با رعایت قوانین و مقررات مربوط اقدام کرد.
شیوه نامه نحوه قیمت گذاری و واگذاری سهام و نحوه احراز صلاحیت انتقال گیرندگان واجد شرایط در ضوابط مصوب بالاترین رکن قانونی صندوق بازنشستگی لحاظ می شود.
مهلت اجرای این برنامه حداکثر ظرف دو سال اول قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است و مسئولیت اجرای این برنامه و نظارت بر اجرای صحیح آن به ترتیب بر عهده بالاترین مقام اجرایی صندوق بازنشستگی و حسب مورد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خواهد بود.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است ترتیبات قانونی را به نحوی ساماندهی نماید که به میزانی که دولت در هر سال تعیین می کند واگذاری ها به نحو کامل صحیح و قانونمند انجام شود.
وزارتخانه های تعاون کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلفند گزارش اجرای این برنامه را هر شش ماه یک بار و نتیجه هر مرحله از واگذاری را در وقت مقرر در جدول موضوع ماده (۱۲) این برنامه به دولت و مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.
نظر شما