به گزارش خبرنگار ایرنا، آرش زرهتن لهونی روز چهارشنبه در دیدار رئیس فدراسیون تیراندازی با تفنگدر سنندج اظهار کرد: استان کردستان در زمینه ورزش استعدادهای ویژه ای دارد و به صورت ویژه نیز باید به آن توجه شود.
وی یادآور شد: مردم کردستان علاقمندی خاصی به ورزش دارند و می طلبد هر کسی در جایگاه خودش، برای توسعه ورزش در استان کمک کند.
استاندار کردستان تاکید کرد: در حوزه ورزش قهرمانی و همگانی باید وضعیت استان بهتر از حالا باشد، چراکه شرایط کنونی استان متناسب با استعدادهای ما در حوزه ورزش نیست.
لهونی با بیان اینکه وضعیت استان از لحاظ زیرساختهای ورزش و بودجه و امکانات مناسب نیست، ادامه داد: باید شرایطی را فراهم کنیم که وررشکار دغدغه زیرساخت و امکانات نداشته باشد.
وی ضمن اشاره به محدود بودن منابع و امکانات در حوزه ورزش، افزود: در چنین شرایطی، حمایت از هیاتها و تیمهای ورزشی باید عادلانه باشد.
استاندار کردستان یادآور شد: برای کمک به ورزش استان برنامه داریم و مسئولیتهای اجتماعی و ظرفیتهای قانونی برای توسعه ورزش کردستان بهره میگیریم.
لهونی بر لزوم تلاش برای رسیدن استان به جایگاه واقعی خود در زمینه ورزش در سطح ملی و بیت المللی تاکید کرد و گفت: باید تمرکزمان را روی رشتهها، براساس استعدادها و ظرفیتها بگذاریم و براساس آن برنامهریزی کنیم.
وی سرمایهگذاری در حوزه ورزش را موجب کاهش هزینههای درمانی دانست و اضافه کرد: همه توان خود را برای حمایت از ورزش تیراندازی بکار می گیریم.
کسب ۱۹۰ مدال در رشته تیراندازی
رئیس فدراسیون تیراندازی با تفنگ هم با بیان اینکه تیراندازی با سابقهترین فدراسیون ایران است، افزود: این فدراسیون تاکنون ۱۹۰ مدال در رقابتهای مختلف آسیایی و جهانی کسب کرده است.
مرتضی قربانی با بیان اینکه بعد از ۶۰ سال، ۱۰ مدال طلا و سهمیه المپیک به دست آوردیم، افزود: تمام مطالبات تسویه شده و برای اعزام ورزشکاران به مسابقات جهانی هزینه های بسیاری انجام داده و در مجموع ۴۰ نشان ارزشمند فراملی کسب کرده ایم.
رئیس فدراسیون تیراندازی با تفنگ ادامه داد: در کشور ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قبضه اسلحه در دست مردم است که یک میلیون آن مجوز دارد و بقیه فاقد مجوز است که میتوان با استفاده از ظرفیت برگزاری مسابقات به صورت عمومی، صاحبان آن را به استفاده درست و کسب مجوز تشویق کرد.
رئیس فدراسیون تیراندازی با تفنگ افزود: تاکنون در ۲۰۰ روستا ۲۰۰ تفنگ و سیبل به صورت رایگان برای توسعه ورزش تیراندازی توزیع کردیم که تا ۲ هزار روستا افزایش می یابد.
قربانی گفت: با ستاد کل نیروهای مسلح هماهنگ کردیم که امکانات پادگانها در استان ها از جمله میدان تیر برای برگزاری مسابقات در اختیار هیات های تیراندازی در استانها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کانون شکارچیان را زیرمجموعه فدراسیون تیراندازی کردهایم، یادآور شد: شکارچیان را دعوت کردهایم در مسابقات تیراندازی شرکت کنند تا اقدام به نابودی حیات وحش نکنند.
لزوم کمک استانداری و واحدهای تولیدی به هیات تیراندازی، همگانی کردن ورزش تیراندازی و برگزاری مسابقات بین المللی در کردستان با توجه به مرزی بودن، استان، از دیگر مواردی بود که رئیس فدراسیون تیراندازی با تفنگ به آن اشاره کرد.
فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان هم اظهار کرد: کردستان در همه رشتههای ورزشی ظرفیت استقبال و دنبال کننده فراوانی دارد و جزو استانهای برتر کشور در فعالیت های ورزشی و توجه به ورزش است.
سردار امان الله گشتاسبی افزود: باید ظرفیت لازم را برای فعالیت های ورزشی از جمله تیراندازی با تفنگ در کردستان فراهم کرد و سپاه با تمام ظرفیت آماده کمک به ورزش و جوانان برای این مهم است.
ضعف زیرساخت ها و نبود حامی مالی
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان هم گفت: استان با توجه فیزیک بدنی و علاقه مردم، در رشتههای ورزشی به ویژه تیراندازی، ظرفیتهای بسیار خوبی دارد.
آمنه غلام ویسی با بیان اینکه در رشتههای دیگر ورزشی هم ورزشکاران توانمندی پرورش یافته اند، افزود: امسال در بحث آموزش ورزش قهرمانی رتبه دوم و پایگاه قهرمانی رتبه اول را کسب کردیم، ضمن اینکه در حوزه بانوان، کاملترین امتیاز را در جشنواره شهیدرجایی بدست آوردیم.
وی با بیان اینکه برای موفقیت ورزش در استان، آیتمهایی لازم است، یادآور شد: در رشته نجات غریق در مسابقات آسیایی و جهانی، مدال کسب کردیم، ضمن اینکه در این رشته، تیراندازی، دوومیدانی و تکواندو یکی از امیدهای المپیک را داریم.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان به کسب مقام طلا و نقره کیژان مقصودی در مسابقات آسیایی بدنسازی اشاره و اضافه کرد: ایت ورزشکار یکی از امیدهای المپیک ما در سالهای آینده است.
غلام ویسی مشکل اصلی ورزش استان را زیرساخت های ورزشی و کمکهای مالی اعلام کرد و گفت: وجود واحدهای تولیدی بزرگ مانند لاستیک بارز و پتروشیمی، فرصتهای خوبی برای کمک مالی به هیات های ورزشی استان هستند که امیدواریم پای کار بیایند تا شاهد موفقیت های بیشتر ورزش در کردستان باشیم.
وی به تخصیص ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار به ورزش کشور از طریق ماده ۵۳ در سال جاری اشاره کرد و افزود: طبق این ماده، دستگاههایی اجرایی میتوانند یک درصد از اعتبارات عمرانی خود را برای ورزش هزینه کنند که چون مکلف نشدهاند، این کار سلیقه ای صورت می گیرد، بنابراین انتظار داریم استاندار کردستان، دستگاهها را مکلف به این مهم کنند.
وی پیشنهاد استفاده از صندوق حمایت از ورزش استان را داد و اضافه کرد: اگر هر واحد تولیدی ماهانه یک درصد از اعتبارات خود را به این صندوق اختصاص دهند، بسیاری از مشکلات حوزه ورزش رفع می شود.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان یادآور شد: امسال ۲۶۵ میلیون تومان به هیات تیراندازی با تفنگ استان کمک مالی کردیم نسبت به سال های گذشته بی سابقه بوده است.
غلام ویسی ادامه داد: در سنندج یک سالن تیراندازی داریم و قرار است شهرداری سالن زیرزمین همایش ها در سه راه حبیبی این شهر را در اختیار هیات تیراندازی با تفنگ استان قرار دهد که مشکلات این رشته را تا حدودی برطرف کند.
نظر شما