پالایشگاه جامع محصولات زایمانی جهان در 
کشور راه‌اندازی می‌شود

اراک - ایرنا - مدیرعامل بانک خون بندناف و عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی گفت: نخستین پالایشگاه محصولات زایمانی جهان با هدف استفاده از ۲۰ محصول تا پایان سال در رویان راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر مرتضی ضرابی روز پنجشنبه در نشست خبری در اراک، افزود: پنج جزء زایمانی شامل خون بندناف، بافت جنینی، مایع جنینی، پرده جنینی و بافت جفت هستند که این ضمایم زباله نیستند و با فرآوری لازم برای درمان بیماریها قابل استفاده هستند.

وی بیان کرد: پرده جنینی، پس از فرآوری شدن در درمان زخم دیابت و جراحی قرنیه چشم قابل استفاده است.

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان گفت: مرکز رویان برای پرده جنینی مجوز لازم را دریافت کرده و اولین محصول زایمانی است که گواهی صادرات به کشورهای همسایه را نیز دریافت کرده است.

دکتر ضرابی افزود: سلولهای بنیادی خون، از مغز استخوان تهیه می‌شود که در خون بندناف وجود دارد و اکنون از سلولهای بندناف استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: جمع‌آوری خون بندناف در همه استانها انجام و امسال ۲۳۰ هزار خون بندناف جمع آوری شده است.

دانش سلولهای بنیادی در کشور بومی شده است

مدیرعامل بانک خون بندناف و عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: سلولهای بنیادی در درمان بیماریهایی که منشأ خونی دارند قابل استفاده و ذخیره‌سازی است.

دکتر ضرابی خاطر نشان کرد: اکنون کشورهای همسایه از ایران درخواست تاسیس بانک خون را دارند.

مدیرعامل بانک خون بندناف و عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، درباره کارایی سلولهای بنیادی گفت: گاهی درباره درمان به وسیله سلولهای بنیادی، اغراق آمیز صحبت می‌شود اما واقعیت این است که هنوز مسیر بیشتری باید طی شود زیرا باید برای سلول درمانی در ابتدا کارآزمایی بالینی صورت گیرد.

دکتر ضرابی افزود: اکنون یک صد نمونه خون بند ناف از کشورهای همسایه و اروپایی در ایران ذخیره شده است.

وی تاکید کرد: سه هزار سلول بنیادی، خون محیطی در مجموعه بانکی رویان ذخیره شده است.

مدیرعامل بانک خون بندناف و عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی گفت: خون بند ناف در ۴۵ نمایندگی در سطح کشور جمع‌آوری و در مرکز تهران ذخیره می‌شود.

فعالیت بزرگترین مرکز ذخیره خون بندناف منطقه در ایران

ضرابی افزود: سلول‌های بنیادی برای درمان بیماری‌هایی که منشأ خونی دارند مانند سرطان و تالاسمی استفاده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از سلولهای بنیادی برای درمان دیابت نوع یک، می‌توان استفاده کرد.

مدیرعامل بانک خون بندناف و عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی گفت: بیشترین نمونه خون بندناف در تهران، مازندران، خراسان رضوی، فارس و اصفهان جمع‌آوری می‌شود که چهار درصد از زایمان به دست می‌آید و سالانه ۲۵ هزار خون بندناف از جنسیت برابر جمع‌آوری می‌شود.

دکتر ضرابی درباره هزینه و حمایت از زوجین نیز گفت: استفاده از تسهیلات بانکی و تقسیط هزینه برای مراجعان نیز در دستور کار قرار دارد.

وی تاکید کرد: کسانی می‌توانند از نمونه خون بند ناف استفاده کنند که تطابق ژنتیکی داشته باشند.

مدیرعامل بانک خون بند ناف و عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی درباره مدت زمان نگهداری خون بند ناف گفت: مدت نگهداری نامحدود است اما استاندارد جهانی خون بند ناف، این زمان را تا ۳۰ سال اعلام کرده است.

دکتر ضرابی تصریح کرد: برای تهیه سلول‌های بنیادی ۳۰ تا ۴۰ یورو هزینه لازم است و سال گذشته ۱۰ نمونه از بانک خون بندناف از خارج تهیه شد.

دکتر ضرابی گفت: مجموعه رویان به همت دکتر آشتیانی شکل گرفت و در استان مرکزی در مرکز ناباروری رویان بهترین خدمات ارایه می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha