توسعه روابط با تاجیکستان اولویت دولت چهاردهم است/ مقدمه امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی

تهران- ایرنا- وزیر نیرو با بیان اینکه توسعه روابط ایران با تاجیکستان در اولویت دولت چهاردهم قرار دارد، گفت: تجارب موفق همکاری فنی مهندسی و اقتصادی میان ایران و تاجیکستان به افزایش تعاملات بین دو کشور کمک کرده است.

به گزارش ایرنا از وزارت نیرو ، عباس علی‌آبادی درخصوص دیدارهای خود در کشور تاجیکستان درباره برنامه های دولت چهاردهم در زمینه توسعه روابط با این کشور دوست و همسایه، افزود: استراتژی و راهبرد اصلی دولت چهاردهم، گسترش روابط با کشورهای منطقه است و در این میان، کشور تاجیکستان به دلیل روابط و اشتراکات ویژه، در اولویت قرار دارد.

وی با اشاره به تجربه همکاری‌های موفق گذشته میان دو کشور ادامه داد: زبان و فرهنگ مشترک میان ایران و تاجیکستان بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌ها فراهم کرده است. برای اینکه بتوانیم زیرساخت‌های توسعه این همکاری‌ها را تقویت کنیم، لازم است موافقتنامه‌های تجاری بین دو کشور تنظیم شود.

وزیر نیرو افزود: مقدمه موافقتنامه تجارت ترجیحی بین ایران و تاجیکستان فراهم شده و گفت‌وگوهای مثبت و سازنده‌ای نیز میان رؤسای جمهور دو کشور صورت گرفته است که این اقدام ها می‌تواند به تسهیل زمینه‌های گمرکی و آماده‌سازی شرایط برای تسریع در حرکت‌های اقتصادی و تجاری کمک کند.

علی‌آبادی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در ایران برای همکاری و توسعه روابط با تاجیکستان خاطرنشان کرد: ایران از ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه روابط با تاجیکستان برخوردار است و تلاش‌هایی برای معرفی این ظرفیت‌ها به طرف تاجیکستانی انجام شده است.

وی ادامه داد: زمینه‌ها برای توسعه همکاری‌های فنی و مهندسی میان دو کشور فراهم است و تجربه همکاری‌های موفق گذشته، اعتماد طرف تاجیکستانی را نسبت به توانمندی‌های ایران تقویت کرده است.

وزیر نیرو تاکید کرد: با این اقدام ها، شرایط برای افزایش تعاملات دو کشور و گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری و فنی به شکلی مطلوب فراهم شده است.

جزئیات امضای ۲۳ سند همکاری بین ایران و تاجیکستان

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان همچنین از امضای ۲۳ سند همکاری بین ایران و تاجیکستان خبر داد و گفت: خوشبختانه زمینه‌های بسیار خوبی برای توسعه همکاری‌های خدمات فنی مهندسی ایران و تاجیکستان فراهم است.

علی‌آبادی افزود: توسعه روابط با کشورهای منطقه از جمله استراتژی‌ها و راهبردهای اصلی دولت چهاردهم بوده و در همین راستا کشور تاجیکستان از همه جهات دارای اهمیت است.

وزیر نیرو در این باره با اشاره به سوابق و تجارب همکاری خوب بین دو طرف افزود: ظرفیت قابل توجهی در این زمینه وجود دارد که می‌توان به تجربیات همکاری بسیار خوبی بین شرکت‌های ایرانی و شرکت‌های تاجیکی اشاره کرد. البته در این بین زبان مشترک و فرهنگ مشترک تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر توسعه این روابط داشته و موجب شده است این مساله را به صورت ویژه پیگیری کنیم.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و تاجیکستان با تاکید بر اهمیت فراهم سازی زیرساخت‌های لازم برای توسعه همکاری‌های بین دو کشور ایران و تاجیکستان، اظهار کرد: در این باره لازم است موافقت‌نامه‌های تجاری بین دو کشور به امضا برسد.

به گته وی؛ در این راستا مقدمات موافقت‌نامه تجارات ترجیحی آماده شده است و در سطح مقامات و مسئولان دو کشور گفتگوهای بسیار خوبی صورت گرفته است.

وزیر نیرو تصریح کرد: در همین راستا توصیه‌های بسیار ارزشمندی از طرف ریاست جمهوری ایران و همچنین ریاست جمهوری کشور تاجیکستان صورت گرفته است که بسیار راهگشا خواهد بود.

علی آبادی از ایجاد مقدمات فراهم سازی زمینه‌های لازم برای توسعه همکاری‌ها سخن به میان آورد و افزود: در این راستا شاهد قول مساعد وزیر اقتصاد برای تسهیل زمینه‌های گمرکی بودیم. همچنین شرایط برای بازرگانان و تجار به منظور حرکت رو به جلو و موثرتر آماده می شود.

وی در ادامه به ظرفیت بسیار بالای ایران اشاره کرد و گفت: در این اسناد امضا شده تلاش شد که این ظرفیت‌ها به طرف تاجیکی معرفی شوند. خوشبختانه زمینه‌های بسیار خوبی برای توسعه خدمات فنی مهندسی ایران و تاجیکستان فراهم است.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و تاجیکستان همچنین با اشاره به سوابق همکاری‌های دو کشور ایران و تاجیکستان در زمینه پروژه‌های متعددی با رویکرد تکنولوژی خاطرنشان کرد: بر این اساس تاجیک‌ها از این جهت اطمینان دارند که ظرفیت‌های بالای ایران می‌تواند در راستای توسعه همکاری‌ها، موثر باشد.

علی آبادی در پایان با اشاره به مذاکرات صورت گرفته در راستای پیشبرد طرح‌های مختلف، یادآور شد: زمینه برای اینکه شرکت‌های ایرانی حضور فعال تری در تاجیکستان داشته باشند فراهم است.

به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران روزهای ۲۶ و ۲۷ دی ماه جاری به تاجیکستان سفر کرد و با همتای تاجیکستانی خود رایزنی کرد و سپس نشست هیأت عالی رتبه با حضور روسای جمهور تشکیل شد و ۲۳ یادداشت و سند همکاری مشترک هم میان دو کشور به امضا رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha