مولدسازی پنجره‌ای به بهره‌برداری مطلوب از اموال مازاد دولتی

اراک - ایرنا - مولدسازی مجموعه واگذاری‌ها و خصوصی‌سازی‌هایی است که در دستور کار متولیان قرار گرفته تا از اموال کم بازده و کم‌بهره در بخش‌ها و نهادهای دولتی به درستی و بهینه استفاده شود.

به گزارش ایرنا، مولدسازی اموال دولتی به عنوان یک فرآیند اقتصادی و مدیریتی، به واقع به معنای تبدیل و استفاده بهینه از دارایی‌ها و اموال عمومی به منظور افزایش بهره‌وری و تأمین منابع مالی برای نهادهای دولتی است. این مفهوم در بسیاری از کشورها به منظور کاهش هزینه‌ها، افزایش کارایی و بهبود خدمات عمومی به کار گرفته می‌شود.

در کشورهای متعدد، اموال دولتی شامل زمین‌های غیرمولد، ساختمان‌ها، گردشگری، پروژه‌های ناتمام و سایر دارایی‌های عمومی هستند که می‌توانند از طریق فروش، اجاره یا مشارکت‌های عمومی و خصوصی به منابع مالی تبدیل گردند.

مولدسازی این اموال می‌تواند به دولت‌ها کمک کند تا منابع مالی لازم برای انجام پروژه‌های عمرانی، توسعه زیرساخت‌ها و تأمین خدمات عمومی را تأمین کنند. یکی از مزایای مولدسازی اموال دولتی این است که با استفاده بهینه از منابع موجود، می‌توان به تحقق اهداف توسعه پایدار و بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کرد.

همچنین از طریق تجدید نظر در نحوه مدیریت و بهره‌برداری از این اموال، امکان کاهش فساد و افزایش شفافیت و پاسخگویی نیز فراهم می‌شود. به طور کلی، مولدسازی اموال دولتی نه تنها به عنوان یک ابزار مالی، بلکه به عنوان یک رویکرد مدیریتی در راستای بهبود کارایی و افزایش سودآوری دولت‌ها اهمیت فراوانی دارد و می‌تواند نقشی کلیدی در توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی شهروندان ایفا کند.

ایجاد درآمد پایدار یکی از مزیت‌های اصلی مولدسازی اموال دولتی

استاد دانشگاه و پژوهشگر مسائل اقتصادی گفت: مولدسازی اموال دولتی توانایی ایجاد درآمد پایدار برای دولت است. با استفاده بهینه از دارایی‌های غیرمولد، دولت می‌تواند منابع مالی جدیدی به دست آورد که می‌تواند در پروژه‌های زیرساختی، اجتماعی و اقتصادی سرمایه‌گذاری شود.

«عباس اسفندیاری» افزود: افزایش کارایی و بهره‌وری مولدسازی به دولت کمک می‌کند تا از دارایی‌های خود به نحو بهتری استفاده کند. با شناسایی و بهینه‌سازی اموالی که به طور فعال مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، می‌توان بهره‌وری کلی سیستم را افزایش داد و از طرفی کاهش بار مالی بر دوش دولت اموال دولتی که به درستی مدیریت و مولدسازی می‌شوند، می‌توانند هزینه‌های جاری را کاهش دهند. از طریق اجاره، فروش یا مشارکت با بخش خصوصی، دولت می‌تواند از بار مالی خود بکاهد و به تأمین هزینه‌های ضروری کمک کند.

وی ادامه داد: توسعه زیرساخت‌ها مولدسازی می‌تواند به تأمین مالی پروژه‌های زیرساختی کمک کند. به عنوان مثال، درآمد حاصل از مولدسازی اموال می‌تواند برای ساخت و بهبود جاده‌ها، پل‌ها و دیگر زیرساخت‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: مولدسازی اموال دولتی می‌تواند با ایجاد اشتغال و فرصت‌های اقتصادی جدید به کاهش نابرابری‌های اجتماعی کمک کند. به ویژه، از طریق سرمایه‌گذاری در پروژه‌های محلی و ایجاد مشاغل جدید، می‌توان این هدف را دنبال کرد.

اسفندیاری اضافه کرد: هنگامی که دولت اقدام به مولدسازی اموال خود می‌کند، این امر می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری‌های خصوصی نیز منجر شود. همکاری با بخش خصوصی در پروژه‌های مولد می‌تواند به توسعه اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی بیانجامد.

وی توضییح داد: مولدسازی اموال دولتی یک راهکار مؤثر برای بهبود شرایط مالی دولت، افزایش کارایی و توسعه اقتصادی است. با اجرای اقدامات مناسب در این زمینه، دولت می‌تواند به بهره‌وری بهتر از دارایی‌های خود دست یابد و از این طریق به رفاه اجتماعی و اقتصادی کشور کمک کند.

مولدسازی پنجره‌ای به بهره‌برداری مطلوب از اموال مازاد دولتی

استاندار مرکزی: درآمد املاک مولدسازی شده داخل استان هزینه می‌شود

استاندار مرکزی گفت: درآمد املاک مولدسازی شده از محل فروش اموال مازاد برای اجرای طرح‌های داخل استان هزینه می‌شود.

«مهدی زندیه‌وکیلی» افزود: یکی از دلایلی که دستگاه‌های اجرایی از مولدسازی فرار می‌کنند این است که از این فرآیند اطلاعات کافی ندارند.

وی تاکید کرد: یکی از راه‌های مولدسازی، فروش از طریق مزایده است و راهکار دیگری هم می‌تواند، تهاتر و مشارکت باشد.

استاندار مرکزی ادامه داد: یکی از برنامه‌های دولت شناسایی املاک راکد و مولدسازی است که به عنوان منابع ملی از آنها بهره لازم برده نمی‌شود.

زندیه‌وکیلی افزود: وزارت اقتصاد و دارایی، برنامه جدیدی را در قالب شناسایی مولدسازی آغاز کرده است که می‌تواند شتاب‌بخش این فرآیند باشد.

وی بیان کرد: گردش مالی از داشتن اموال راکد، ارزش بیشتری دارد و باید سرمایه ثابت گردش داشته باشد تا انتفاع بیشتری کسب شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: در گذشته نگران بودیم که درآمد حاصل از فروش املاک مازاد به استان باز نگردد که این دغدغه رفع شده و صرف پروژه‌های استان می‌شود.

زندیه‌وکیلی افزود: نباید تعصب بخشی در مولدسازی باشد و هرجا ضرورت دارد املاک برای مولدسازی صرف شود.

مولدسازی پنجره‌ای به بهره‌برداری مطلوب از اموال مازاد دولتی

شناسایی ۳۶۸ ملک مولدسازی در استان مرکزی

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی گفت: شناسایی املاک مازاد نهادهای اجرایی از سال گذشته آغاز شد و در نتیجه بازرسی در استان ۴۱۶ ملک شناسایی شد که بانکها از این مجموعه خارج شدند و به ۳۶۸ ملک رسید که از این تعداد ۸۶ ملک به تصویب رسید.

«سعید ملااسماعیلی» افزود: اقتصاد و دارایی استان شناسایی املاک بزرگ را در دستور کار قرار داد که یکی از این موارد، ملک علی‌آباد اراک به ارزش ۱۵ هزار میلیارد ریال است.

وی بیان کرد: املاک دیگر مانند ساختمان حضرت معصومه (س) در خیابان خرم مربوط به دانشگاه علوم پزشکی اراک، ساختمان قدیم آموزش و پرورش در اراک است.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی ادامه داد: ارزش افزوده املاک، یکی از موارد مورد توجه است که تعامل خوبی با استان شده است.

ملااسماعیلی تصریح کرد: از این تعداد اموال ۱۰ ملک استان، امروز در مرحله مزایده است که بیشتر املاک مربوط به شرکت ملی گاز استان است که مبالغ آن به شرکت باز می‌گردد.

وی ادامه داد: ۵۰ ملک جهادکشاورزی، ۲۰ ملک آموزش و پرورش، ۶ ملک دامپزشکی، ۲ ملک ورزش و جوانان، ۲ ملک دادگستری، ۲ ملک راه و شهرسازی، پنج ملک راه آهن، ۱۹ ملک دانشگاه علوم پزشکی و یک ملک از اداره کل غله در استان مرکزی به تازگی شناسایی شده است.

معرفی ۲۰ ملک آموزش و پرورش استان مرکزی برای مولدسازی

رییس اداره حقوقی و املاک اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی هم گفت: ۲۰ ملک از این اداره کل برای مولدسازی معرفی شده که استفاده آموزشی ندارد و طی سالها مازاد مانده است.

حسین زارعی افزود: از این تعداد، یک ملک به ارزش پنج هزار میلیارد ریال در اراک با مشارکت در ساخت وجود دارد که اکنون در کمیسیون ماده پنج درحال بررسی است تا به فروش برسد.

وی بیان کرد: کار ارزش افزایی ۱۹ ملک مازاد دیگر اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی در حال انجام است تا در کمیسیون ماده پنج بررسی و به فروش برود.

رییس اداره حقوقی و املاک اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی در ادامه گفت: از ۱۹ ملک، یک ملک به ارزش ۳۰ میلیارد ریال در تلخاب فراهان به فروش رفته است.

زارعی، درباره مزایا و نواقص طرح مولدسازی اضافه کرد: اجرای این طرح در بهره‌وری و استفاده بهینه از املاک خوب است در صورتی که اجرای آن به صورت قهری نباشد و با هماهنگی آموزش و پرورش صورت گیرد.

وی تاکید کرد: نباید خیران، ذهنیت بدی نسبت به اجرای مولدسازی داشته باشند که موجب خواهد شد تا مشارکت آنان در مدرسه‌سازی کمرنگ شود و اگر نیاز شد تا املاکی که خیران به آموزش و پرورش اهدا کرده‌اند در طرح مولدسازی قرار گیرد، این مهم با رضایت و همراهی افراد نیکوکار انجام شود.

مولدسازی پنجره‌ای به بهره‌برداری مطلوب از اموال مازاد دولتی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی همچننی گفت: این اداره کل، امسال از محل قانون مولدسازی اقدام به فروش یک ملک مازاد به مبلغ ۱۵۸ میلیارد ریال کرد که از محل اعتبارات ابلاغ شده بود.

«جمشید امیدی» افزود: ۱۴۰ میلیار ریال از درآمد حاصل از فروش این ملک برای تکمیل مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران شهرستان خمین و ۱۸ میلیارد ریال نیز برای تکمیل و تجهیز سالن جلسات این اداره کل هزینه شد و هر ۲ پروژه تکمیل و راه‌اندازی شده است.

به گزارش ایرنا، به طور کلی مولدسازی اموال دولتی می‌تواند راهی موثر برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه باشد، مشروط براینکه با رویکردی جامعه و مبتنی بر انضباط مالی صورت بگیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha