به گزارش ایرنا، مجتبی شجاعی روز دوشنبه در دیدار با بهرهبرداران حوزه کشاورزی و دامپروری تربتحیدریه افزود: نیاز کنونی کشور ۸۰ هزار مگاوات انرژیِ است و میزان تعهد تولید انرژی پاک یا خورشیدی، ۳۰ هزار مگاوات است.
وی از مسوولان حوزه کشاورزی و برق تربت حیدریه خواست تا نسبت به رفع مشکلات کشاورزان مشتاق به اجرای نیروگاه خورشیدی، در قبال یک کارگروه ویژه و تخصصی اقدام کنند.
ساخت تعداد ۳۸ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید ۳ و ۲ دهم مگاوات برق ویژه چاه های کشاورزی در تربت حیدریه برنامه ریزی شده است که از این تعداد ۱۰ نیروگاه ساخته و به شبکه برق سراسری متصل شده است.
همچنین ۲۸ نیروگاه دیگر در مرحله احداث و آزمایش قرار دارد و عزم جدی و بسیج عمومی برای اجرای طرح تولید محصول سبز با برق از طریق توسعه پنل ها و نیروگاههای خورشیدی در بخش کشاورزی تربت حیدریه هست.
۹۸ هزار هکتار سطح اراضی زیر کشت
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه هم گفت: کشاورزان این شهرستان با وجود مشکلات متعدد، اما تا امروز ثابت کردهاند همیشه با قناعت و صرفهجویی به تولید با کیفیت، کمر همت بستهاند.
علیرضا قادری سطح اراضی زراعی شهرستان تربت حیدریه را ۹۸ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان ۳۸ هزار هکتار وسعت اراضی آبی، ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت باغات و بقیه به صورت اراضی دیم و آیش زرایی است.
وی ادامه داد: ۳۹ محصول زراعی و باغی و دامی به وزن ۴۳۵ هزار تن در سال تولید داریم که از این مقدار، ۳۷۰ هزار تن به تولید محصولات زراعی اختصاص دارد.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه میزان تولید محصولات دام و طیور شهرستان را ۶۵ هزار تن اعلام کرد و افزود: تعداد بهرهبرداران بخش کشاورزی ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر است.
وی با بیان اینکه اکنون هزار و ۱۸۲ منبع آبی در تربت حیدریه داریم، تصریح کرد: ۴۱۷ حلقه چاه داریم که ۳۵۰ حلقه آن عمیق و ۶۶ حلقه چاه نیمه عمیق هستند.
قادری میزان تولید مرغ را بیش از ۱۱ هزار تن، میزان تولید گوشت قرمز را چهار هزار و ۲۰۰ تن و میزان تولید ماهی را ۳۰۶ تن از ۸۵ مرکز پرورش ماهی اعلام کرد.
وی گفت: تعداد ۸۶ واحد مرغداری داریم که از این تعداد چهار واحد تخم گذار هستند و همچنین ۴۰۰ واحد کارگاه ابریشم کشی فعال در شهرستان وجود دارد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
نظر شما