محمدحسن مردانی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در یزد در خصوص کتاب تب برف گفت: این کتاب یک مجموعه با ۱۷ داستان کوتاه است که طی حدود ۲ سال نگارش یافته و مضامین متنوع اجتماعی محور داستانهای این اثر است.
وی، موضوعات خانواده و تعامل صمیمانه زوجین، کرونا و تبعات روانی و اجتماعی آن، سالمندی و تکریم والدین، گردشگری و تغییرات رفتاری در ساکنان مناطق گردشگرپذیر، سفرهای جهادی و محرومیتزدایی، بیماریهای روانی نظیر وسواس و دیگر موضوعات اجتماعی را دستمایه داستانهای کتاب تب برف عنوان کرد.
مردانی در خصوص سبک به کار رفته در نگارش مجموعه داستان تب برف اظهار داست: نثر به کار رفته در این کتاب سرشار از کنایات، ضربالمثلها و اصطلاحات عامیانه است و در آن به تنوع شخصیتها و گوناگونی حوادث و رویدادها توجه شده و گسترهی جغرافیایی داستانهای این اثر از رشتهکوههای البرز در شمال تا کنارههای اروندرود در جنوب ایران را در برگرفته است.
وی در خصوص جوایز کتاب تب برف توضیح داد: برخی از داستانهای این اثر در جشنوارههای ادبی مورد توجه داوران قرار گرفت و موفق به کسب عناوینی مانند رتبهی اول جشنواره ملی داستان کوتاه امید، رتبه اول جشنواره ملی کرونا داستان، رتبه اول سومین سوگواره ملی اربعین دانشگاهیان، رتبه دوم جشنواره ملی آفتابگردان و رتبه دوم جشنواره ملی داستان جهادی شد.
این نویسنده همچنین در اقدامی ابتکاری تعدادی از نسخههای کتاب تب برف را به افراد درگیر بیماریهای سرماخوردگی یا آنفلوآنزا و دچار تب شدید، اهدا کرده است و هدف این اقدام را کاهش رنجِ بیماری و سرگرم شدن بیماران در روزهای سخت استراحت در منزل ذکر کرد.
مردانی گفت: مطالعه کتاب، روح انسان را شفا میبخشد و ذهن و روان را از آشفتگیهای دنیای پیرامون به جهانهای تازه و آرامشبخش میبَرد از اینرو یکی از توصیههای درمانی برای دوران ابتلا به بیماری، پناه بردن به کتاب و مطالعه عنوان میشود.
وی تشابه نام کتاب با علائم بیماریهای تنفسی نظیر تب را دلیل این تصمیم عنوان کرد و افزود: با این هدیه فرهنگی، افراد مبتلا به تب به فضای داستانها سفر میکنند و با پیگیری روایتهای این اثر تا کسب سلامت و بهبودی به آرامش و نشاط میرسند.
محمدحسین مردانی از کارکنان وزارت بهداشت و درمان است و کتاب مجموعه داستانی "تب برف" این نویسنده از سوی انتشارات حدیث راه عشق در ۲۳۴ صفحه چاپ و منتشر شده است.
نظر شما