جواد شریفی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع این میزان تولید ماهی ۲ هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهی سردابی و ۵۰۰ تن انواع ماهی گرمابی خواهد بود.
وی افزود: اکنون در خراسان شمالی ۹۰ واحد استخر ذخیره و مزرعه پرورش ماهی سردابی و ۱۲۰ واحد گرمابی فعال است و بیشترین تولید ماهی نیز مربوط به مزارع گرمابی در نیمه دوم سال است.
شریفی با بیان اینکه آمور، کپور، فیتوفاگ و قزل آلا بیشترین ماهی تولیدی خراسان شمالی است، ادامه داد: ۲۰۰ تولید کننده در حوزه آبزیان و شیلات این استان فعالیت می کنند و بیشترین فعالان این بخش مربوط به شهرستان های شیروان، بجنورد و اسفراین و کمترین نیز مربوط به شهرستان راز و جرگلان است.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی یاد آور شد: ۲ هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهی سال گذشته در استان تولید شد.
وی اظهار کرد: پرورش ماهیان زینتی در ۲۰ واحد صنعتی و واحدهای کوچک مشاغل خانگی در این استان انجام و سود خوبی عاید مجریان می شود.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: تکثیر و پرورش ماهیان آکواریومی فعالیت اقتصادی زود بازده دارد و هزینه تولید آن نسبت به سایر طرح های تولیدی در بخش کشاورزی کمتر است و همین عوامل موجب افزایش سود در این بخش از تولید می شود.
وی افزود: بازار فروش این بخش از تولید مناسب است و زمینه اشتغالزایی خوبی را ایجاد می کند، بنابراین توصیه می شود تا جوانان به این بازار ورود کنند.
شریفی با بیان اینکه منابع آبی استان برای پرورش ماهیان گرمابی و سردابی مناسب است، تصریح کرد: ظرفیت تولید انواع ماهی در استان وجود دارد و از بهره برداران بخش کشاورزی و جوانان دانش آموخته این بخش می خواهیم در این بخش ورود پیدا کنند چرا که درآمد زایی خوبی خواهد داشت.
سرانه مصرف ماهی در خراسان شمالی هفت کیلوگرم است در حالی که این سرانه در کشور ۱۳ کیلوگرم است.
تنها در حدود یک هشتم منابع آبی استان صنعت آبزی پروری ایجاد شده است در حالیکه ظرفیت بسیار بالایی برای فعالیت در این بخش اقتصادی وجود دارد.
در این استان ۸۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب شامل سدها، رودخانه ها، چشمه ها و قنات ها منابع آبی وجود دارد که از این میزان تنها در ۱۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب آن صنعت آبزی پروری شامل مزارع سردابی و گرمابی ایجاد شده است.
نظر شما