تلاش مجلس نمایندگان آمریکا برای بازخوانی شورش ۶ ژانویه

تهران- ایرنا- مجلس نمایندگان آمریکا دارای اکثریت جمهوری‌خواه، با تشکیل یک کمیته فرعی به دنبال بازخوانی شورش ۶ ژانویه و تحت الشعاع قرار دادن تحقیقات پیشین در مورد رخداد تاریخی حمله به کنگره ایالات متحده است.

به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا از روزنامه گاردین، مایک جانسون رئیس‌مجلس نمایندگان آمریکا گفت که حزب جمهوری‌خواه «روایت‌های نادرست» از شورش ۶ ژانویه را افشا کرده است، اما هنوز کار بیشتری برای انجام دادن وجود دارد.

گاردین تشریح کرد: جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا که در حال بررسی دوباره زوایای گوناگون شورش ۶ ژانویه هستند، تلاش می‌کنند تا تحقیقات قبلی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا را مقصر این حمله دانسته بود، تحت الشعاع قرار دهند.

جانسون دیروز چهارشنبه اعلام کرد که یک کمیته فرعی منتخب جدید برای بررسی تمام رویدادهای منجر به شورش ۶ ژانویه و رخددهای پس از آن تشکیل شده است.

به گفته وی، این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که ترامپ تمامی متهمان این رخداد تاریخی که به دلیل نقششان در حمله به ساختمان کنگره محکوم و زندانی شده بودند را عفو و یا مشمول تخفیف کرد.

کارشناسان می گویند که عفو متهمان و تلاش‌های مکرر برای بازخوانی شورش ۶ ژانویه می تواند منجر به خشونت‌های سیاسی بیشتر شود.

ریاست این کمیته فرعی برعهده بری لودرمیلک نماینده جمهوری‌خواه ایالت جورجیا است. وی در دسامبر سال ۲۰۲۴ (آذر ۱۴۰۳) اعلام کرد که لیز چنی از دیگر اعضای جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان و مخالف ترامپ، باید به دلیل تحقیق درباره نقش رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا در شورش ژانویه با اتهاماتی روبرو شود.

لودرمیلک در بیانیه‌ای مدعی شده است که ۶ ژانویه ناشی از «مجموعه‌ای از شکست‌های اطلاعاتی، امنیتی و رهبری در سطوح مختلف در نهادهای متعدد» است و وی به تلاش برای مشخص شدن آنها ادامه خواهد داد.

جانسون نیز اعلام کرده است که کمیته فرعی تعیین شده، حقیقت کامل ماجرایی را که مردم آمریکا باید بدانند را آشکار خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha