به گزارش ایرنا رضا رحمانی روز شنبه در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی در ارزروم ترکیه افزود: توسعه تجارت مرزی از مسایلی است که موجب بهبود معیشت و افزایش درآمد مرزنشینان می شود و درصدد هستیم تا با فراهم سازی زمینه های لازم و ایجاد اصلاحات لازم در نقاط مرزی به ویژه شمال استان این موضوع محقق شود.
وی با بیان اینکه گشایش مرز و توسعه تبادلات در چالدران، مرز کوزه رش سلماس و ساری سو ماکو می تواند در اقتصاد منطقه نقش مهمی داشته باشد، اضافه کرد: در مرز کوزه رش در زیرساختهای حمل و نقل مشکلی وجود ندارد و نیازمند اصلاحاتی است که به زودی انجام میشود.
وی ادامه داد: فعال سازی مرز کوزه رش مورد توافق دو رییس جمهور ایران و ترکیه بوده و اقدامات لازم انجام شده است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به گشایش مرز در چالدران بیان کرد: این شهرستان منطقه ای محروم است و نیازمند بررسی بیشتر برای ایجاد یک تحول با تعریف بسته اقتصادی مناسب است.
رحمانی با بیان اینکه سهمیه ارز تجاری و مسافرتی آذربایجان غربی افزایش یافته است، اظهار کرد: پیش از عید این سهمیه فعال می شود و تاثیر آن در استان مشهود خواهد بود.
وی با بیان اینکه علل تعطیلی مرز ساری سو قانع کننده نیست، گفت: تمامی زیرساختها فراهم بوده و طرفین هم علاقمند به فعالیت مرزی هستند.
اجازه نمیدهیم تصمیماتی گرفته شود که منافع ملت به خطر بیفتد
استاندار آذربایجان غربی افزود: اجازه نخواهیم داد تا در استان افرادی تصمیم هایی بگیرند که منافع ملت به خطر بیفتد.
رحمانی اضافه کرد: نشست با ایرانیان مقیم ترکیه جهت انجام سرمایه گذاری در کشور از مباحثی است که خواهان پیگیری آن هستیم.
وی ادامه داد: اعتماد سازی پیش زمینه جذب سرمایه گذار به ویژه سرمایه گذار خارجی است و با همه ظرفیت در این خصوص گام بر می داریم.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز نباید نگاه یکطرفه به منافع داشت، اظهار کرد: نگاه ما در این زمینه دو جانبه است و معتقد هستیم که در این راستا تقویت روابط دیپلماتیک با ترکیه به عنوان کشور همسایه آذربایجان غربی یک ضرورت است و اکیپی برای توسعه و تقویت این روابط تشکیل و اقدامات عملیاتی تقویت می شود.
سرکنسول جمهوری اسلامی در ارزروم ترکیه نیز در این دیدار گفت: ایرانیان بسیاری در ترکیه از جمله شهرهای استانبول، ازمیر و آنکارا هستند که می توان از ظرفیتهای آنان برای سرمایه گذار استفاده کرد.
ابراهیمی افزود: سرمایه گذاری خارجی نقش مهمی می تواند در اقتصاد منطقه ایفا کند و روان سازی قوانین در این زمینه حایز اهمیت است.
وی اظهار کرد: نحوه انتقال پول و انرژی ارزان قیمت از جمله مواردی است که ایرانیان خارج از کشور به دنبال شفاف سازی آن هستند.
سرکنسول جمهوری اسلامی در ارزوم ترکیه با اشاره به قیمت دوبرابری سوخت در ترکیه اظهار کرد: سوخت ارزان قیمت یکی از مشوقهایی است که جمهوری اسلامی به کامیون ها و رانندگان خارجی می دهد و این موضوع انگیزه ای برای افزایش درآمد کشور از طریق ترانزیت است.
به گزارش ایرنا دراین دیدار مسأله سوخت و فول باک کامیونهای ایرانی و ترکیه ای و روانسازی ترانزیت بررسی شد.
نظر شما