۱۰ بهمن ۱۴۰۳، ۱۱:۳۵
کد خبرنگار: 1278
کد خبر: 85731702
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طناب زنی ورزشی مفرح و مفید ولی کمرنگ

۱۰ بهمن ۱۴۰۳، ۱۱:۳۵
کد خبر: 85731702
طناب زنی ورزشی مفرح و مفید ولی کمرنگ

زنجان - ایرنا - طناب زنی یکی از رشته‌های زیرمجموعه ورزش‌های همگانی است که هر فردی از کودکی خود خاطراتی را از آن دارد،‌ هرچند این ورزش با بازی‌های کودکی عجین بوده و بخشی از تحرک و فعالیت‌های بدنی این گروه سنی را تشکیل می‌دهد، اما شاید نبود برخی عوامل از جمله مربیان مجرب موجب شده است آنگونه که باید و شاید به ادامه این رشته در سن بالاتر و قهرمانی در این رشته توجه نشود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طناب زنی یکی از رشته های ورزشی هوازی، کم هزینه، کالری سوز و موثر در افزایش قدرت و سرعت حرکت پاها و بهبود عملکرد و فعالیت های بدنی است.

این ورزش که با یک رشته طناب ساده از کودکی تا بزرگسالی قابل انجام است به گونه ای انجام می‌شود که ورزشکار دو سر طناب را گرفته و آن را می چرخاند و خود از روی آن می پرد و در صورت بازی دو نفره دو سر طناب گرفته شده و چرخانده می شود و یک نفر از روی آن می پرد. بازی چند نفره این ورزش هم با دو طناب انجام می شود.

فعالیت در رشته ورزشی طناب زنی از سن کمتر از پنج سال آغاز می‌شود و در صورت علاقه مندی و استمرار فرد در آن تا قهرمانی نیز پیش می‌رود.

قدمت این ورزش به سال ۱۹۸۰ میلادی باز می‌گردد که در این سال سازمان بین المللی طناب زنی و انجمن طناب بازی کانادا و در سال ۱۹۹۱ میلادی فدراسیون جهانی طناب زنی تشکیل شد.

افزایش ضربان قلب، افزایش جذب اکسیژن، افزایش سوخت‌وساز و حرکات روده و در نتیجه بهبود گوارش، تقویت عضلات و مفاصل، پیشگیری از پوکی استخوان به جهت ترشح هورمون‌های کلسیم ساز در بدن و افزایش تمرکز از جمله خواص ورزش طناب زنی بوده که پرش جفت ساده یا همان شکل عادی، پرش با یک پا، ضربدری و زیگزاگ از انواع آن است و به طور کلی به صورت ساده،‌ دوبل و کراس انجام می شود.

طناب زنی ورزشی مفرح و مفید ولی کمرنگ

کفپوش‌های چوبی بهترین محل برای طناب زنی است

مسوول کمیته طناب زنی هیات ورزشهای همگانی اداره کل ورزش و جوانان و مسوول طناب زنی آموزش و پرورش استان زنجان گفت: رشته ورزشی طناب زنی، همانی است که در ایام کودکی در کوچه، حیاط منزل و مدارس انجام می شد که امروزه اندکی پیشرفته تر و ماده های سرعتی و نمایشی به آن اضافه شده است.

ثریا حبیبی افزود: طناب زنی ورزشی بسیار ساده و قابل دسترس و تنها ابزار آن، طنابی است که می توان آن را همه جا همراه خود داشت به خصوص افرادیکه برای رفتن به باشگاه مشکل دارند این ورزش به راحتی در منزل و دیگر محیط‌ها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه طناب زنی را در هر مکانی می توان انجام داد و از مقطع ابتدایی و از پایه سوم و چهارم به بعد دانش آموزان می توانند این رشته را آغاز کنند، اظهار داشت:‌ طناب زنی یکی از بهترین ورزشها برای بهبود عملکرد قلب است، به رشد و تقویت ماهیچه های بدن کمک می کند، روشی مناسب برای کاهش وزن و چربی سوزی، بهبود تعادل، هماهنگی، چابکی و ارزانترین ورزش محسوب می‌شود.

حبیبی خاطرنشان کرد: این ورزش امکانات خاصی نیاز ندارد و تنها با یک طناب ساده و کفش مناسب که اولویت همه ورزش هاست می توان آن را انجام داد.

وی عضله سازی ساق پا و ران و ماهیچه های پا و بهبود ضربان قلب را از دیگر مزایای طناب زنی بیان کرد و گفت:‌ طناب زنی نسبت به دویدن گزینه بهتری است چراکه در دویدن مقداری فشار بر مفاصل و دیگر اعضای بدن وارد می شود که این مشکل در طناب زنی نیست.

حبیبی افزود:‌ ممکن است فضای پیاده روی مهیا نباشد اما طناب زنی فضای بسیار کوچکی نیاز دارد که به راحتی برای اجرای این رشته مناسب است و تمام چیزهایی که رشته های دیگر هر یک جداگانه دارند در طناب زنی یک جا جمع است.

وی با اشاره به نحوه شروع این ورزش، ادامه داد:‌ فرد مبتدی باید سرعت و مدت زمان طناب زنی را از کم شروع کند و رفته رفته سرعت خود را افزایش دهد، نحوه طناب زنی با در نظر گرفتن سن افراد نیز متفاوت است و زمان آن از یک دقیقه آغاز می شود.

طناب زنی ورزشی مفرح و مفید ولی کمرنگ

حبیبی گفت:‌ طنابهای مختلفی داریم که شامل طناب شیشه ای، مهره ای و سیمی است و برای کسی که می خواهد با هدف حفظ و ارتقای سلامتی خود از آن استفاده کند، طناب های شیشه ای با دسته های سبک مناسب است.

وی اظهار داشت:‌ برای طناب زنی توجه به کفپوش محل نیز ضروری است و کفپوش های چوبی بهترین نوع آنهاست چراکه طناب زنی ضربه را جذب می کند و موجب می شود به مفاصل فشار وارد نشود.

حبیبی افزود: در مدارس نیز تاکید می کنیم طناب زنی در سطحی انجام شود که عاری از برجستگی و آسیب زایی باشد، اگر محیط آسفالت باشد باید از اجسام تیز و برنده نیز پاکسازی شود.

وی خاطرنشان کرد:‌ در طناب زنی تاکید بر این است که در محیط باز انجام شود و وقتی طناب در هوا می چرخد به جسمی گیر نکند.

حبیبی گفت: برای اندزه گیری طناب و سنجش آن که اندازه مناسب فرد باشد باید پا را وسط طناب قرار دهیم و دسته ها را تا امتداد زیر بغل نگه داریم در این صورت دسته های طناب باید تا زیر بغل ادامه داشته باشد، این دسته ها اگر تا زیر بغل بیاید اندازه آن مناسب فرد است و در ادامه فعالیت در این رشته می توان رفته رفته قد طناب را کمتر کرد تا رکورد گیری انجام شود.

وی یادآور شد: در زدن طناب تاکید می شود پاشنه های پا به زمین کوبیده نشود و فرد با پنجه فرود بیاید تا به کمر آسیب وارد نشود، زانوها و پاها از پشت خم نشود و مهمتر این که قبل از طناب زنی باید گرم کردن بدن انجام شود.

این مسوول ورزشی افزود: به همین منظور به مدت هشت تا ۱۰ دقیقه حرکات کششی و جنبشی برای آمادگی بدن انجام شود که در این راستا راه رفتن و دویدن و حرکات کششی دستها و پاها مناسب است و بعد از طناب زنی نیز بدن باید سرد شود تا دردهای بعد از ورزش به خصوص برای افراد مبتدی کاهش یابد.

طناب زنی به تعداد ۱۲۰ تا ۱۴۰ عدد در هر دقیقه موجب ۷۲۰ کیلو کالری سوزی می شود.حبیبی با بیان اینکه هماهنگی بین عصب و عضله از مزایای این رشته است که بر این اساس بر انجام آن از سنین پایین تاکید می شود،‌ تصریح کرد:‌ طناب زنی به دلیل اهمیت و جایگاهی که دارد در آموزش و پرورش هم جزو رشته های مورد تاکید است و در پایه های اول تا سوم که دانش آموزان مهارتهای بنیادی می آموزند دانش آموزان حتما باید طناب زنی را آموزش ببینند و این مصوبه ای است که باید اجرا شود.

وی گفت: مسابقات طناب زنی آموزشگاهی بین مدارس هم برگزار می شود که زنجان هم با شرکت در این مسابقات سالهای قبل مقام کسب کرده است.

حبیبی افزود:‌ با طناب زنی به تعداد ۱۲۰ تا ۱۴۰ عدد در هر دقیقه ۷۲۰ کالری سوزانده می شود که این میزان دو برابر کالری سوزی ورزش تنیس و والیبال است.

وی با اشاره به موارد منع این رشته ورزشی، اظهار داشت: انجام این ورزش به بیماران قلبی و عروقی، مادران باردار، افراد دارای آسم، بیماری های مفاصل و بیماران خود ایمنی و افراد با وزن خیلی بالا توصیه نمی شود.

طناب زنی ورزشی مفرح و مفید ولی کمرنگ

فعالیت مربیان ورزشی با تجربه و توانمند در رشته طناب زنی مغفول مانده است

مریم محمدی، یکی از ورزشکاران طناب باز زنجانی با بیان اینکه از ۱۰ سال گذشته این ورزش را آغاز کرده است، گفت: یک سری مفاهیم پایه را در پایه دوم ابتدایی آموختم و در مدرسه با مربی که داشتیم با بچه های دیگر یک تیم تشکیل دادیم و در مسابقات استانی شرکت کردیم و پس از آن به مسابقات کشوری اعزام شدیم که در تک نفره و تیمی مقام اول و سوم را کسب کردیم.

وی با بیان اینکه طناب زنی برای دختران و پسران تفاوتی ندارد و مسابقات آن برای هر دو برگزار می شود، افزود: تنها امکانات لازم برای این رشته ورزشی یک طناب خوب و مربی مجرب است.

محمدی اظهار داشت: فعالیت مربی با تجربه این رشته ورزشی در زنجان مغفول مانده است و من بعد از ورود به پایه هفتم مربی نداشتم و هیچ تیمی برای ما تشکیل نشد که بتوانیم در مسابقات شرکت کنیم.

وی یادآور شد: اخیرا خبرهای خوبی برای این رشته ورزشی شنیده ایم و آن اینکه مسوول کمیته طناب زنی زنجان به همراه تعدادی از ورزشکاران تشکیل تیم داده اند و بچه ها دوباره حمایت شده و تحت آموزش قرار گرفته اند که این موضوع موجب انگیزه و رغبت فعالان در رشته طناب زنی شده است.

محمدی گفت: رشته ورزشی طناب زنی در صورت وجود علاقه، ورزشی بسیار مفید و تاثیرگذار در دیگر امور زندگی است و قدرت بدنی و تعادل و هماهنگی مغز و اعضای بدن را افزایش می دهد.

طناب زنی ورزشی مفرح و مفید ولی کمرنگ

انجام طناب زنی در همه مدارس زنجان به خصوص مقطع ابتدایی

یکی از دبیران ورزش مدارس زنجان با بیان اینکه طناب زنی به طور معمول در همه مدارس به خصوص برای مقطع ابتدایی و پایه های اول تا چهارم دبستان انجام می شود، گفت:‌ معمولا اکثریت قریب به اتفاق کودکان برای طناب بازی رغبت دارند و این رشته را به صورت فردی و گروهی انجام می دهند.

فاطمه معصومی افزود:‌ هدایت و آموزش طناب بازی اصولی به کودکان می تواند آنها را در این مسیر تثبیت کرده و به قهرمانی برساند.

مزایا و شاخص‌های چندین رشته ورزشی در طناب زنی جمع شده است.وی با تاکید بر لزوم جدی گرفته شدن این رشته ورزشی به خصوص در سطوح بالاتر، اظهار داشت: شاید این رشته به دلیل نزدیکی بسیار زیاد به کودکان و نوجوانان،‌ کمتر دیده شده است در حالیکه طناب زنی نه تنها چیزی از دیگر رشته های تخصصی کم ندارد بلکه شاخصها و مزایای چندین رشته ورزشی را در خود جمع کرده است.

معصومی با بیان اینکه به طور معمول دختران بیش از پسران به فعالیت در این رشته تمایل دارند، خاطرنشان کرد: وجود مربیان توانمند و پیگیر،‌ ایجاد بستر و انگیزه مناسب برای ادامه فعالیت و ترغیب علاقه مندان به طناب بازی با رقابتی کردن این ورزش و برگزاری مسابقات دورن استانی و ملی می تواند افق روشنی را برای این رشته ورزشی فراهم کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha