مرحله دوم طرح مایه کوبی سراسری تب برفکی دام در کرمانشاه آغاز شد

کرمانشاه - ایرنا - ربیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه از آغاز مرحله دوم طرح مایه کوبی سراسری تب برفکی دام در این استان خبر داد.

مجید همتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این مرحله که تا پایان اسفندماه امسال ادامه خواهد داشت تمامی دام های سبک و سنگین زیر پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.

وی بیان کرد: پیش بینی می‌شود سه میلیون راس دام سبک و ۱۰۰ هزار راس دام سنگین در این مرحله از مایه کوبی زیرپوشش قرار گیرد.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی با توصیه به دامداران برای همکاری با گروه های مایه کوبی گفت: تب برفکی یکی از بیماری‌های ویروسی مهم و واگیردار دامی است که حیوانات زوج سم اهلی و وحشی را مبتلا می کند.

همتی تاکید کرد: دامداران استان در صورت مشاهده علائم مشکوک به بیماری تب برفکی یا هر موردی با سامانه تلفنی ۱۵۱۲، اداره کل دامپزشکی تماس یا به شبکه‌های دامپزشکی مراجعه نمایند.

تب برفکی‌یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان می‌شود.

این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت ۲ تا سه روز تب شدید ایجاد کرده و متعاقباً تاول هایی در داخل دهان و روی پا ظاهر می‌شود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود. این بیماری بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری می‌شوند.

این بیماری به عنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می‌شود. کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه کردن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم کردن میلیون‌ها راس دام است.

گاو، گاو میش، گوسفند، بز، خوک، گوزن و آهو به بیماری تب برفکی حسا س می‌باشند. فیل، جوجه تیغی و لاما نسبت به بیماری مقاومت بیشتری داشته و در صورت ابتلا علایم خفیف بروز داده و بیماری رابه حیوانات دیگر منتقل نمی‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha