«علیرضا محمدی» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای خسارت ناشی از حمله خرس سه میلیارد و ۲۰۶ میلیون ریال، برای پلنگ یک میلیارد و ۳۷۲ میلیون ریال و برای گربه وحشی نیز ۴۰ میلیون ریال خسارت به کشاورزان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه حملات به کندوهای عسل ۱۳ مورد، به دام ۶ مورد و به طیور یک مورد بوده است، گفت: هدف از پرداخت این خسارات، حمایت از این گونههای نادر و ارزشمند حیات وحش استان بوده است.
محمدی افزود: تخریب زیستگاهها بهدلیل توسعه، احداث جاده، شکار غیرمجاز و چرای بیرویه دام، از جمله عواملی است که موجب میشود حیواناتی چون پلنگ و خرس برای یافتن غذا به احشام و طیور کشاورزان حمله کنند.
وی یادآور شد: اختلال در زنجیره غذایی حیوانات وحشی سبب میشود که این حیوانات به روستاها و مناطق عشایری حمله کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست از مردم بهویژه جوامع محلی روستایی و عشایری خواست که در صورت حمله حیوانات وحشی به احشام یا طیور خود، از کشتن یا آسیبرساندن به این حیوانات خودداری کرده و موضوع را به محیط زیست اطلاع دهند.
وی ادامه داد: شمارههای تماس ۳۳۳۳۲۲۸۶ و ۳۳۳۳۱۸۰۴ و سامانه ۱۵۴۰ اداره کل حفاظت محیط زیست استان ایلام آماده دریافت هرگونه اطلاعات و اخبار مربوط به تخریب زیستگاهها و تخلفات محیط زیستی و همچنین انتقاد یا پیشنهادهای زیستمحیطی هستند.
به گزارش ایرنا، در استان ایلام گوزن زرد و پلنگ از جمله گونههای نادر در معرض خطر انقراض هستند، و همچنین خرس، قوچ، میش، کل، بز، کارکال، آهو، شاهروباه، کفتار، سنجاب، گربه وحشی، روباه شنی، رودک (نوعی گورکن)، علفخوار و سمور سنگی نیز جزو گونههای حفاظتشده محسوب میشوند.
از مجموع ۲ میلیون هکتار وسعت استان ایلام، یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را عرصههای طبیعی و زیستگاههای گیاهی و جانوری تشکیل میدهند.
همچنین ۱۴۳ هزار هکتار از اراضی طبیعی استان ایلام به مناطق حفاظتشده و تحت مدیریت اداره کل محیط زیست استان ایلام اختصاص دارد.
نظر شما