به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن عبدلیانپور در سومین همایش سراسری هیات مدیرههای مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه که در شهر مشهد برگزار شد، به شعار دوره قبل مرکز وکلا یعنی «پیشرفت و تعالی» به شعار دوره جدید اشاره کرد و افزود: نوآوری در خدمت؛ تحقق عدالت شعاری است که در دوره جدید برای تحقق آن تمرکز کردهایم و مبتنی بر آن هدفگذاریهایی را پیش روی داریم.
وی در ادامه به گزارش عملکرد مرکز در سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در دوره گذشته پیگیری آموزش گسترده و توسعه عدالت آموزشی، آموزش ساده حقوق در فضای مجازی و رسانه، توسعه کمی فضای اداری، توسعه خدمات رفاهی برای مجموعه از مهمترین اقدامات مرکز به طور کلی بوده است.
عبدلیان پور افزود: در سه سال گذشته در عرصه وکالت قدمهای مهمی از جمله توسعه هوش مصنوعی در این حوزه، راه اندازی دوره وکالت تخصصی، دو برابر شدن جذب وکیل برای همه با پیگیری قانون تسهیل برداشته شده است. ۱۷ کتاب در خصوص هوش مصنوعی منتشر شد و ۱۴ کتاب نیز در دست چاپ داریم همچنین بیش از ۵ هزار عنوان کتاب را در حوزه هوش مصنوعی الگوریتم سازی کردهایم.
وی در ادامه به توسعه عرصه کارشناسی رسمی در مرکز اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته در راستای توسعه و تخصصی شدن امر کارشناسی رشتههای جدید متناسب با نیاز جامعه همچون کارشناسی کارآگاه خصوصی، امور مهاجرتی، امور کنسولی احوال شخصیه ادیان آسمانی راهاندازی شده که اکنون ۷۸ رشته در حوزه کارشناسی در راستای توسعه و تخصصی شدن وجود دارد.
عبدلیان پور یکی دیگر از اقدامات در حوزه کارشناسی رسمی را یکسانسازی رشتههای کارشناسی با کانون دانست و گفت: از دیگر اقدامات در حوزه کارشناسی یکسانسازی صلاحیتها، استفاده از هوش مصنوعی در ارجاعات و ممیزی کارشناسی است.
ارائه بیش از ۲۵ هزار وکالت معاضدتی و تسخیری
وی با اشاره به اینکه در سه سال اخیر در حوزه وکالت معاضدتی ۶۸ درصد رشد داشتهایم، گفت: در سال اخیر ۱۳ هزار و ۸۵۲ مورد وکیل معاضدتی، ۱۲ هزارو ۶۸۶ مورد وکیل تسخیری، ۸۶ وکالت اتفاقی، ۲۵۵ هزار و ۴۶۹ مشاوره تلفنی، یک میلیون و ۴۹۰ هزار و ۵۴۵ مشاوره حقوقی داشتهایم.
عبدلیان پور درباره مشاوره خانواده گفت: در سه سال اخیر ۳۰۰ هزار جلسه مشاور خانواده در سراسر کشور برگزار شد و ۱۴ هزار زوج در آستانه طلاق به خانواده بازگشتند.
رئیس مرکز وکلا با اشاره به عرصه مشاوران خانواده به سامانه مسیر اشاره کرد و گفت: این سامانه اکنون در تمام استانها دایر است.
وی در ادامه به استفاده از خدمات هوش مصنوعی با دقت بالا در ارائه مشاوره و خدمات حقوقی مرتبط در حوزه مشاوران خانواده اشاره کرد و گفت: اتصال همه محاکم خانواده در سراسر کشور به سامانه مشاوره خانواده و ساماندهی نظام مشاوره خانواده پیرو دستور رئیس قوه قضاییه در سال گذشته مبنی بر مدیریت ارجاع فرایند مشاوره خانواده انجام شد.
عبدلیانپور در ادامه یکی دیگر از موضوعات در حوزه مشاوران خانواده را موضوع تقاضای افزایش صلاحیتها دانست.
رئیس مرکز وکلا گفت: یکی از وظایف اصلی این مرکز رسیدگی به «بحث حقوق عامه» است و یکی از اهداف اصلی قوه قضاییه که همواره مورد تاکید رهبری نیز بوده، موضوع مردمی سازی فعالیتهای حقوقی و قضایی است در همین راستا پروندههای کثیرالشاکی به طور ویژه پیگیری میشود و طرح وکالت در مساجد که یکی از جلوههای احیای حقوق عامه است در راستای صیانت و احیای حقوق عامه با تمرکز بر وکالت معاضدتی در جهت مردمی سازی قوه قضاییه انجام و در سال جاری این طرح در بقاع متبرکه و کلیساهای کشور برگزار و همچنین تفاهمنامههایی با بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و ... برای ارائه خدمات معاضدتی انجام شده است.
وی با اشاره به آمار وکلا در مساجد در سه سال اخیر گفت: طرح وکلا در مساجد با حضور ۱۶ هزار و ۵۰۰ وکیل در ۲ هزار و ۴۳۹ مسجد برگزار شد که به ۷۵ هزار و ۵۰۰ مراجعه کننده خدمات ارائه کردهاند.
عبدلیان پور از دیگر اقدامات انجام شده در مرکز وکلا در راستای صیانت از حقوق عامه را سامانه ۱۲۹ دانست و گفت: نرمافزار حقوق عامه نیز در راستای احقاق حقوق عامه و برای افزایش دانش حقوقی شهروندان از دیگر اقدامات این مرکز است.
وی درباره اهداف ترسیمی و جهت گیریهای آینده مرکز نیز گفت: با توجه به شعار دوره جدید مرکز با عنوان نوآوری در خدمت تحقق عدالت بنا داریم خدمات حقوقی در سراسر کشور را با رویکرد دسترسی آسان برای مردم گسترش داده و هوشمندسازی را در راستای توسعه خدمات بکار گیریم.
نظر شما