دکتر سعید اصغریان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سالانه حدود ۱۶۰ هزار کیسه خون و فراورده خونی از خون اهدایی داوطلبان در پایگاههای انتقال خون استان تولید میشود.
وی ادامه داد: همچنین سالانه حدود ۲۱۰ هزار داوطلب اهدای خون به پایگاههای انتقال خون خراسان رضوی مراجعه میکنند که از این تعداد ۷۵ درصد، معادل حدود ۱۶۰ هزار نفر موفق به اهدای خون میشوند.
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی گفت: حدود ۲۵ درصد داوطلبان مراجعه کننده برای اهدای خون به دلایلی همچون بیماری، جراحی، استفاده از داروهای خاص و غیره از اهدای خون معاف میشوند.
اصغریان افزود: افراد در رده ۱۸ تا ۶۵ سال دارای شرایط، مجاز به اهدای خون هستند و هر داوطلب واجد شرایط اهدای خون، سالانه چهار بار در مردان و سه بار در زنان میتواند اهدای خون داشته باشد.
شاخص اهدای خون خراسان رضوی پایینتر از میانگین کشور
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی گفت: شاخص اهدای خون در کشور ۲۷ در هزار نفر است که این شاخص در استان خراسان رضوی ۲۳ در هزار نفر است که از میانگین کشوری پایینتر است.
اصغریان افزود: انتقال خون خراسان رضوی تامین خون و فرآوردههای خونی مورد نیاز بیماران در ۶۵ بیمارستان و مرکز درمانی استان را بر عهده دارد، لذا با توجه به این که نیاز به خون همیشگی است و هر واحد اهدای خون، با فراوردههای استحصالی از آن جان سه بیمار را از مرگ نجات میبخشد از دارندگان تمامی گروههای خونی، مجاوران و زائران رضوی دعوت میشود تا با مراجعه به پایگاههای انتقال خون و اهدای خون خویش به افزایش ذخایر حیاتی خون استان و یاری رساندن بیماران نیازمند اهتمام ورزند.
به گزارش ایرنا، هماکنون ۱۴ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد هفت پایگاه امام رضا (ع)، شهید سلیمانی، شهید کریمی، سناباد، شهید مالک رحمتی(امید)، مهر و پایگاه حرم رضوی در مشهد و هفت پایگاه در شهرهای سبزوار، تربتحیدریه، نیشابور، قوچان، گناباد، تربتجام و کاشمر استقرار دارند.
استان هفت میلیون و ۳۶۰ هزار نفری خراسان رضوی، دومین تولیدکننده خون در کشور پس از استان تهران است.
از ۱۸۹ هزار و ۶۳ داوطلب اهدای خون که پارسال به مراکز انتقال خون این استان مراجعه کرده بودند، ۱۴۲ هزار و ۸۷۴ نفر موفق به اهدای خون شده بودند.
نظر شما