به گزارش خبرنگار ایرنا، طبق نتایج سرشماری عمومی کشاورزی، تعداد بهرهبرداران طی ۱۰ سال از ۴۵ به ۶۰ هزار نفر افزایش یافته است و راهبرد برنامهها به سمت بهرهبرداری در بخشهایی بوده که کمآببر باشد و کمتر موجب فرسایش خاک شود.
سازمان امور اراضی کشور هفتم بهمن ۱۳۷۱، با ادغام سازمان اصلاحات اراضی و شورای مرکزی هیاتهای هفتنفره تشکیل شد و مأموریت اصلی آن توجه به حفاظت از زمین و مدیریت اراضی کشاورزی در استانها است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سمنان روز چهارشنبه گفت: قانون رفع تداخلات اراضی در سال ۱۴۰۱ بهعنوان مقدمه صدور سند در استان کامل اجرا شد و سمنان نخستین استان کشور در این شاخص موفق به تکمیل این فرآیند شده است.
محمدرضا قاسمی بیان کرد: بیش از ۹۱ درصد اراضی کشاورزی استان دارای سند تکبرگی حدنگاریشد و تلاشها برای تکمیل صدور اسناد باقیمانده با همکاری ثبت اسناد و املاک و سایر دستگاههای مرتبط ادامه دارد.
تسهیل در استفاده از انرژی خورشیدی
وی با اشاره به اهمیت تأمین انرژی پایدار، از تسهیل فرآیند واگذاری زمین برای احداث نیروگاههای خورشیدی خبر داد و بیان کرد: براساس مصوبه هیات وزیران، این واگذاریها با حداقل بروکراسی اداری و تخفیف ۸۰ درصدی انجام میشود و واگذاری زمین ظرف کمتر از یک ماه به پایان میرسد.
وی تاکید کرد که حفاظت از خاک بهعنوان بستر تولید و حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، از اولویتهای اصلی سازمان امور اراضی است و با وجود وسعت زیاد کشور، تنها ۱۸ میلیون هکتار اراضی به کشاورزی اختصاص دارد. از این مقدار فقط پنج میلیون هکتار کیفیت مناسبی برای کشاورزی دارد. بنابراین، حفظ این منبع حیاتی برای تامین امنیت غذایی و پایداری تولید ضروری است.
قاسمی با اشاره به تصویب قانون حفاظت از خاک در سال ۱۳۹۸ و ابلاغ آییننامه اجرایی آن در سال گذشته افزود: این قانون تکلیف جدی برای حفاظت از خاک و استمرار تولید در کشور ایجاد کرده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی سمنان نظارت بر واگذاری زمینها و رصد عملکرد سرمایهگذاران را یکی از وظایف جدی جهادکشاورزی برشمرد و افزود: این نظارتها در چارچوب کمیسیونهای مربوطه انجام میشود.
نظر شما