به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آیین معنوی که جمعی از والدین و فرهنگیان حضور داشتند دانشآموزان دختر پایه سوم ابتدایی ورود به سن تکلیف خود را جشن گرفتند.
اجرای برنامههای مختلف فرهنگی، سرود دسته جمعی، بازی های دخترانه، قرائت پیماننامه و آشنایی دانشآموزان مکلف با احکام و دستورات دینی و برپایی نماز جماعت و نماز شکر اهم برنامههای مکلف شدن آنها بود که صورت گرفت.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قشم هدف از برگزاری جشن تکلیف را ترویج فرهنگ دینی، قرآنی و توسعه فرهنگ حجاب و عفاف در بین دانش آموزان بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس عنوان کرد.
حسین رنجبر گلشواری با تاکید بر ضرورت انس با نماز و ترویج مسایل دینی بین دانش آموزان این شهرستان مرزی گفت: والدین و معلمان باید به تناسب رشد علمی، رشد مسایل مذهبی و عقیدتی را نیز پیگیری کنند تا پرورش دانش آموزان هماهنگ و هم راستا با آموزش ارتقا پیدا کند.
جشن تکلیف خاطره ای شیرین معنوی - تربیتی است که در آن دانش آموزان دختر و پسر که به این سن رسیده اند در آیین های گروهی با خدایشان عهد می بندند و دستورات دین مبین اسلام را برای رسیدن به تعالی و اوج بندگی تمرین می کنند.
سن تکلیف در واقع آغاز بلوغ دختران و پسران است که با جشن تکلیف احکام روح بخش دین مبین اسلام برای این قشرها ساری و جاری می شود.
در نظام تربیتی آموزشی ایران اسلامی یکی از اقدامات برای آشنایی نوجوانان با راه و رسم زندگی معنوی برگزاری جشن تکلیف است، برنامه ای که آغازگر یک حرکت منسجم برای گام برداشتن در مسیر ارزش های دینی و معنوی محسوب می شود.
در این برنامه تربیتی برای نسل آینده ساز آموخته های دینی تبیین و دستورات الهی تشریح می شود براین اساس آنچه را خداوند بر انسان واجب ساخته و از ما خواسته است باید عمل کرد.
هر ساله در مدارس دخترانه و پسرانه برای دانش آموزانی که به سن تکلیف می رسند، جشن های آموزنده ای به نام جشن شکوفایی(تکلیف) برگزار می شود.
در فرهنگ کهن ایرانی برای هر عید یا هر مناسبت خوب که از طرف پروردگار، نعمتی به ما رسیده باشد، جشن می گیریم تا بدین وسیله سپاسگزاری و شکر و شادی خودمان را نشان دهیم.
به تکلیف رسیدن، یک عید است، زیرا از نظر عقلی و جسمی دختران و پسران به حدی رسیده اند که خداوند به آنان دستور می دهد و آنها نیز خوشحالند که خواسته ها و دستورهای او را اطاعت کنند و بنده شایسته او به حساب آیند.
دانش آموزان با برگزاری جشن های گروهی به نام جشن تکلیف، نعمت های خدا را گرامی می دارند و این روز بزرگ را که در آن به سن تکلیف رسیده اند را به عنوان یک روز پرشکوه و خاطره ای به یادماندنی به یاد می سپارند.
در سال تحصیلی ۱۴۰۴ -۱۴۰۳ بیش از ۳۲ هزار دانش آموز در شهرستان قشم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۹ هزار ۳۸۷ دانش آموز در مقطع ابتدایی، هفت هزار و ۳۲۹ نفر متوسطه اول و چهار هزار و ۵۴۱ نفر نیز در مقطع متوسطه دوم به تحصیل می پردازند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما