هوش مصنوعی در سازمان‌ها و صنایع جنبه نمایشی دارد

رشت - ایرنا - معاون سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری گفت: امروز مساله جدی آن است که هوش مصنوعی بیش از آنکه یک امر واقعی ومحوری در صنایع، سازمانها و شرکت‌ها باشد، بیشتر جنبه نمایشی دارد.

احسان چیت‌ساز روز چهارشنبه در گفت ‌و گو با ایرنا اظهار کرد: زیرساخت‌های مورد نیاز و حکمرانی داده بعنوان هسته شکل‌گیری هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال عملا در کشور توسعه پیدا نکرده است.

وی تصریح کرد: وظیفه وزارت ارتباطات و اطلاعات ایجاد همگرایی در دولت برای بسیج منابع است تا زیرساختها را توسعه دهد و از این ظرفیت برای محقق کردن هدف مشخص شده در برنامه هفتم توسعه کشور استفاده شود.

وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات بستر تحول فناوری را طی چند نسل تصدی‌گری کرده و در درون خود پذیرای این تحول فناوری برای رشد کشور بوده است، اظهار کرد: زمانی محور فناوری پست بود و بعد از آن تلگراف، تلفن و پهن باند و اینک هوش مصنوعی بعنوان زیرساخت توسعه مطرح شده است و در تمام این تحولات فناوری؛ وزارت ارتباطات هسته محوری فراهم کننده زیرساخت این تحولات فناورانه بوده است.

وی افزود: امروز نیز انتظار می رود این وزارتخانه در تامین زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات همچنان ایفای نقش کند.

معاون سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری در ادامه در زمینه رفع محدودیت ها در دسترسی به فضای مجازی نیز گفت: در رفع محدودیت ها نخست باید بین بخش‌های مختلف کشور همگرایی ایجاد کنیم تا از پخش شدن منابع جلوگیری شود زیرا این امر قدرت را کاهش می دهد و ما به دنبال جلوگیری از این موضوع و تجمیع ظرفیت ها وتوان هستیم.

چیت‌ساز ادامه داد: موضوع حمکرانی داده را نیز به صورت جدی دنبال می‌کنیم تا از طریق فراهم آوردن داده‌های باز بتوانیم زیرساخت هوش مصنوعی را همراه حکمرانی‌داده در اختیار کسب و کارها قرار دهیم تا نسبت به توسعه هوش مصنوعی عمومی اقدام شود.

وی اظهار کرد: اکنون این وزارت‌خانه تلاش دارد با ایجاد همگرایی و استفاده از منابع موجود که با کمک صندوق توسعه ملی، مشارکت بخش خصوصی و صندوق پروژه‌ای که توسط این وزارت خانه ایجاد شده، مشکلات را رفع کند و هرچه سریعتر منابع در اختیار کسب و کارهای کشور قرار گیرد.

وی یکی دیگر از مشکلات کسب و کارهای مجازی را دارایی های نامشهود آنها به صورت دیتا، پهن‌باند و برند اعلام کرد و افزود: تلاش بر آن است در زمینه شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی چارچوبی برای ارزش گذاری دارایی نامشهود ایجاد کرده و بازار جدید را توسعه دهیم تا این دارایی نامشهود در بازار قابل معامله، نقدپذیر و قابل اضافه شدن به سرمایه‌های این شرکت‌ها باشد.

چیت ساز اظهار کرد: گیلان به عنوان استانی با ارزش، دارای محیط زیست منحصر به فرد و سرمایه‌های انسانی ارزشمند یکی از برترین بسترها برای توسعه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی است که امیدواریم با استفاده از منابع استان بتوانیم همگرایی لازم را به سمت توسعه اقتصاد دیجیتال فراهم کرده و با بهره گیری از منابع استانی، ملی و سرمایه گذاری خارجی؛ گیلان را به قطب توسعه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی تبدیل کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha