استاندار آذربایجان شرقی: نیازمند بازبینی در شاخص‌های حوزه کشاورزی هستیم

تبریز- ایرنا- استاندار آذربایجان شرقی گفت: نیازمند بازبینی در شاخص‌های حوزه کشاورزی هستیم، شاخص‌های ارزشیابی کشاورزی باید تجدیدنظر شده و شاخص‌های فنی و علمی برای توسعه کشاورزی بازتعریف شوند.

به گزارش ایرنا، بهرام سرمست روز چهارشنبه در آیین شکرگزاری و جشن رکورد شکنی تولید گندم در آذربایجان شرقی که به همراه تجلیل از کشاورزان نمونه ملی و استانی در تبریز برگزار شد، اظهار کرد: تاکنون بسیار با خود تعارف کرده و همیشه می‌گوییم کشاورزان برای ما ارزشمند هستند و کشاورزی و دامپروری را شغل انبیا می‌دانیم اما اگر در سیاستگذاری‌ها و تصمیم گیری‌ها نیز این اهمیت دادن لحاظ می‌شد، در شرایط امروز نبودیم.

وی با بیان اینکه مدیریت منابع خاک و آب، کنترل آفات و بیماری‌ها، شاخص‌های اقتصادی چون صرفه جویی در هزینه ها، درآمدزایی پایدار، مدیریت بازار فروش و سهم دولت در بازار فروش محصولات کشاورزی باید مشخص شود، ادامه داد: بارها در استان شاهد آسیب دیدن قشر کشاورز در نتیجه سیاست‌های بی ثبات و غیرقابل پیش بینی بوده‌ایم که باعث شده کشاورزان، یکسال محصولات خود را دور بیندازند و سال دیگر به رغم افزایش قیمت محصول اما اقدام به تولید نکند.

سرمست گفت: کشاورز، قدرت بازاریابی و فروش ندارد و سیاستهای وارداتی و صادراتی بر این قشر زحمتکش، آسیب وارد می‌کند.

وی بر لزوم بازتعریف شاخص‌های زیست محیطی چون رعایت اصول کشاورزی پایدار، مدیریت پسماندکشاورزی و حفاطت از منابع طبیعی و شاخص‌های اجتماعی و آموزشی کشاورزان تاکید کرد و افزود: ریشه و بنیاد توسعه کشور ما در بخش کشاورزی است ولی این موضوع را فراموش کرده‌ایم و حاصل دسترنج کشاورزان را کسانی استفاده می‌کنند و سود می‌برند که سهمی در تولید ندارند.

وی با اشاره به فاصله ارزشگذاری بین تولیدکننده و مصرف کننده بخش کشاورزی، اظهار کرد: بخش کشاورزی نیازمند روش‌های خلاقانه و جدید از کاشت تا برداشت، فناوری‌های جدید سازگار با اقلیم و توسعه کشاورزی هوشمند با ایجاد الگوهای جدید است.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: باید بسنجیم که کدام محصولات برای اقلیم و منابع آبی ما مناسب بوده و می‌توانند بازدهی بخش کشاورزی را بالا ببرند.

وی با تاکید بر اهمیت کاهش ضایعات در فرایند تولید، یکنواختی در محصولات، رعایت استانداردهای صادراتی و تولید محصولات با عمر انبارداری بالا، گفت: نیاز داریم مرزهای کشور را برای صادرات و واردات ،گسترش تجارت و همگرایی جهانی باز کنیم و صرف فکر کردن به خودبسندگی و خودکفایی متناسب با نیازها و اقتضای اقتصاد جهانی امروز نیست چرا که دنیای امروز درحال تغییر ذائقه انسان‌ها بوده و ممکن است تقاضای مردم از یک کالا و محصول رفته رفته تغییر کند.

وی با اشاره به اهمیت بازتعریف شاخص‌های انسانی و اخلاقی، شاخص‌های منطقه‌ای و اقلیمی و شاخص‌های علمی و پژوهشی، تاکید کرد: باید از طرح‌های کاربردی و اجرایی و مشارکت با مراکز تحقیقاتی بین المللی در ارتباط با آینده نگری حمایت کنیم.

سرمست ادامه داد: با توجه به شرایط خاص دریاچه ارومیه به عنوان یک تهدید زیست محیطی، لازم است تا الگوهایی طراحی شود که این امر نیز و برعهده سیاستگذاری بخش کشاورزی است.

آذربایجان شرقی به رغم کاهش بارش‌ها، تولیدات خوبی در زمینه کشاورزی دارد

علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزیر جهادکشاورزی نیز با بیان این‌که آذربایجان شرقی به رغم کاهش بارش‌ها، تولیدات خوبی در زمینه کشاورزی دارد، گفت: دین مبارک اسلام بر تولید و ذخیره سازی محصول گندم و ساخت انبار و سیلو برای آن تاکید فراوانی داشته است.

وی افزود: مثلث امنیت از سه ضلع مسائل سیاسی اجتماعی، نظامی و غذایی تشکیل شده و اگر امنیت غذایی فراهم نشود، قطعا ۲ ضلع دیگر برای توسعه و پیشرفت کشور جواب نمی‌دهند.

وی تاکید کرد: باید آب و خاک مناسب برای تامین غذای جمعیت ۱۲۰ میلیونی کشورمان در سال‌های آینده آماده کنیم.

مهاجر گفت: آذربایجان شرقی می‌تواند با توجه به خلاقیت‌ها و ظرفیت‌های موجود، الگویی برای بخش کشاورزی کل کشور باشد و قطعا نیز اتفاق خواهد افتاد.

خرید تضمینی بیش از ۶۰۳ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی

شهرام شفیعی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: امسال ۸۰۰ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی تولید و بیش از ۶۰۳ هزار تن گندم مازاد کشاورزان خریداری شد که نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد افزایش داشته و در مقایسه با چهار سال گذشته نیز نزدیک به ۵۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در کشاورزی، گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه باید به خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید محصولات اساسی برسیم و در کنار افزایش تولید، چاره‌ای جز صرفه‌جویی ۱۵ میلیارد مترمکعبی در مصرف آب نداریم.

شفیعی افزود: آذربایجان شرقی دارای ۴۰۰ هزار هکتار اراضی گندم دیم و ۶۰ هزار هکتار اراضی گندم آبی بوده و ظرفیت ۲۸ میلیون قطعه مرغداری گوشتی استان و ۷.۵ میلیون واحد دامی دارد.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی در زمینه پرورش ماهی در قفس سد خداآفرین انجام گرفته و استان در کنار ۱۰ هزار تن ظرفیت تولید ماهی تعداد ۸۲۰ واحد صنایع تبدیلی فعال دارد.

وی از افتتاح ۶۸ پروژه کشاورزی استان در دهه فجر خبر داد و گفت: بیش از ۸۰ درصد سرمایه‌گذاری این پروژه‌ها توسط بخش خصوصی انجام شده و مجموع سرمایه‌گذاری در این پروژه ها به ۱.۶ همت می‌رسد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به انتخاب ۱۲ تولیدکننده برتر ملی از استان ما، افزود: این تعداد بعد از استان همدان بیشترین تعداد برگزیدگان ملی در کشور است.

شفیعی با اشاره به ۶۵ برگزیده استانی نیز گفت: ۸۹ درصد از برگزیدگان استان آقایان و ۱۱ درصد بانوان هستند. مسن‌ترین تولیدکننده نمونه استان ۷۸ سال دارد و در تولید یونجه فعالیت می‌کند و همچنین جوان‌ترین نمونه ۳۰ ساله از شهرستان هشترود است که در تولید جو آبی موفق بوده است. شهرستان خداآفرین با هفت نفر نمونه استانی در صدر قرار دارد و شهرستان‌های اهر، مراغه، تبریز و هشترود نیز هر کدام ۶ برگزیده دارند.

به گزارش ایرنا، سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی همه ساله به بهانه هفته جهاد کشاورزی نسبت به شناسایی و معرفی برگزیدگان نمونه بخش کشاورزی اقدام می‌کند.

سی و هشتمین دوره انتخاب، معرفی و تجلیل از نمونه‌های بخش کشاورزی استان مربوط به سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ است که تعداد ۱۷۵ فقره پرونده از شهرستان ها در ۱۱ زیربخش به کمیته استانی ارسال و نهایتا تعداد ۶۵ نفر از کشاورزان بعنوان نمونه استانی انتخاب و بعنوان کاندیدای نمونه کشوری به ستاد مرکزی در موسسه آموزش و ترویج معرفی شدند و در این میان زیربخش تولیدات دامی، ترویج و آموزش و زراعت به ترتیب بیشترین پرونده شهرستانی و منتخب استانی را به خود اختصاص داده‌اند.

از لحاظ جنسیت، ۸۹ درصد نمونه‌های استانی آقا و ۱۱ درصد خانم هستند.

از نظر سطح تحصیلات مدرک دیپلم با ۳/۳۲ (سی و دو و سه دهم) درصد و لیسانس با ۶/۲۴ (بیست و چهار و شش دهم) درصد به ترتیب دارای بیشترین فراوانی بوده و حدود ۴۵ درصد از منتخبین دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.

بیشترین فراوانی منتخبین از حیث سنی در رده ۴۹-۴۰ سال قرار داشته و آذربایجان شرقی امسال برای اولین بار در طول ۳۸ دوره انتخاب نمونه‌های بخش کشاورزی با تعداد ۱۲ نمونه ملی رتبه برتر کشوری را از حیث تعداد نمونه ملی به خود اختصاص داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha