وجود ۶۰ ساختمان پُرخطر در پایتخت/کاهش ۸ درصدی حوادث آتش‌سوزی

تهران بزرگ - ایرنا - مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: از ۱۲۹ ساختمان پُرخطر که در گذشته وجود داشت اکنون تعداد این اماکن در پایتخت به حدود ۶۰ ساختمان رسیده است.

به گزارش ایرنا، قدرت‌الله محمدی عصر یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: روند ایمن سازی ساختمان‌های پرخطر با همکاری دستگاه قضایی قابل توجه است و تعداد زیادی از ساختمان‌های تجاری، مسکونی و حتی مراکز درمانی ایمن سازی شده و روند ایمن سازی همچنان در حال انجام است.

وی در ادامه به کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن اشاره کرد و گفت: تعداد ساختمان‌های ناایمن از ۱۲۰ ساختمان به ۶۰ ساختمان کاهش یافته که مهمترین بخش این موارد مربوط به بیمارستان‌ها است.

وی اضافه کرد: متاسفانه به جز بیمارستان‌های امام خمینی، سینا، شهدای یافت‌آباد و رسول اکرم، سایر بیمارستان‌ها همچنان در وضعیت ناایمن قرار دارند.

کاهش ۸ درصدی حوادث آتش سوزی در تهران

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در بخش دیگری ادامه داد: با اقدامات پیشگیرانه اکنون شاهد کاهش حوادث آتش سوزی در شهر تهران هستیم و میزان حوادث آتش سوزی امسال در مقایسه با پارسال هشت درصد کاهش داشته است.

به گفته وی، کاهش حوادث آتش سوزی به خاطر اقدامات پیشگیرانه‌ای است که انجام شده و در ساختمان‌های مسکونی و چه در اماکن تجاری و پزشکی کاهش حادثه داریم.

محمدی افزود: همچنین با همکاری تولید کنندگان صنعت خودرو با رفع نواقص که انجام شده دیگر خودروهای تولید شده بدلیل نقص در سیستم برق دچار آتش سوزی نمی‌شود.

وی همچنین به چالش‌های مربوط به خودروسازان اشاره کرد و گفت: خودروهایی که با نقص فنی به بازار عرضه می‌شوند خسارت‌های جبران‌ناپذیری را بر دوش مردم می‌گذارند، این خودروها ممکن است در هر نقطه‌ای دچار حریق شوند لذا استفاده از خاموش‌کن آتش برای تمامی خودروها ضروری است.

محمدی با بیان اینکه یکی از الزامات بیمه‌ است که خودروهای تولیدی به خاموش کننده مجهز باشند، یادآور شد: این قانون توسط مجلس شورای اسلامی ابلاغ خواهد شد.

چهارشنبه سوری مهمترین چالش پیش روی آتش نشانی تهران

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اظهار کرد: چهارشنبه‌ سوری امسال نیز مانند سال‌های گذشته با چالش‌هایی همراه است اول اینکه ما در تهران حدود ۱۳۸ ایستگاه آتش‌نشانی داریم که نیروهای آن در حالت عادی پاسخگوی حوادث هستند اما این تعداد برای چهارشنبه‌سوری کافی نیست.

وی افزود: در حال حاضر یک هزار و ۶۰۰ نیروی آتش‌نشانی داریم که در هر شیفت به‌صورت شبانه‌ روزی مشغول فعالیت هستند و از شهر مراقبت می‌کنند با این حال برای شب چهارشنبه‌سوری مجبوریم این ظرفیت را دو برابر کنیم.

به گفته وی، برای این منظور سه هزار نیروی آتش‌نشانی آماده‌باش خواهند بود که علاوه بر استقرار در ایستگاه‌ها در حدود ۵۳۰ نقطه حساس شهر مانند تقاطع‌ها، مراکز تجاری و نقاط پرخطر مستقر می‌شوند.

محمدی ادامه داد: هدف این است که نیروها به محل حادثه نزدیک باشند تا در صورت وقوع اتفاق زمان امدادرسانی کوتاه شود، زیرا خود ترافیک این شب یکی از معضلات جدی است.

وی تاکید کرد: در این عملیات بیش از ۹۰۰ دستگاه خودروی سبک و سنگین و موتورسیکلت به کار گرفته خواهند شد تا امدادرسانی و مدیریت حوادث چهارشنبه‌سوری به بهترین شکل انجام شود و از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری شود.

محمدی یادآور شد: این ۵۳۰ نقطه حساس شهر بر اساس اطلاعات و تجربیات سال‌های گذشته و تحلیل داده‌های دوربین‌ها شناسایی شده‌اند. شاید این تدابیر پاسخگوی کامل نیازها نباشد اما با توجه به امکانات موجود، تمام تلاش ما این است که امنیت این نقاط را تأمین کنیم.

ایجاد ۲ ایستگاه جدید در تهران

محمدی تاکید کرد: سازمان آتش‌نشانی در حال حاضر ۱۳۸ ایستگاه فعال دارد و ۲ ایستگاه جدید نیز به زودی اضافه می‌شوند که تعداد کل ایستگاه‌ها به ۱۴۱ خواهد رسید.

وی افزود: همچنین چهار ایستگاه سیار نیز راه‌اندازی شده که یکی از آنها ظرف ۲ روز آینده بطور رسمی افتتاح خواهد شد این ایستگاه‌های سیار در نقاط پرترافیک مستقر شده‌ جایی که رسیدن به حوادث دشوار و زمان‌ بر است.

به گفته محمدی، محل‌های استقرار این ایستگاه‌های سیار شامل میدان هفت‌تیر، میدان امام خمینی، منطقه پل جلو و شرق و غرب شهر است که در این مناطق فاصله ایستگاه با محل احتمالی حوادث زیاد است و نیاز به چنین امکاناتی احساس می‌شد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدماتی ایمنی شهرداری تهران ادامه داد: این ایستگاه‌های سیار از ساعت هفت صبح فعال و تمام امکانات رفاهی محل استراحت و تجهیزات لازم برای آتش‌نشان‌ها در آنها پیش‌بینی شده است.

به گفته وی، پیش از این چنین امکاناتی وجود نداشت و آتش‌ نشانان مجبور بودند داخل خودروهایشان مستقر شوند اکنون با این اقدامات شرایط کاری آتش‌ نشانان بهبود پیدا کرده است.

تغییر کاربری اماکن از جمله عوامل بروز حوادث است

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: تغییر کاربری‌هایی که در برخی اماکن انجام شده مشکلاتی را به وجود آورده به عنوان مثال برخی از پاساژها پارکینگ خود را به انبار تبدیل کردند این پارکینگ‌ها که باید برای توقف خودروها استفاده شوند به انبار تغییر کاربری داده شده‌ به ویژه در طبقات منفی دو و منفی سه و اگر در چنین انبارهایی حادثه‌ای مانند آتش‌سوزی رخ دهد کنترل حریق در زیرزمین بسیار دشوار خسارت‌ بار و پیچیده خواهد بود.

به گفته وی، این مساله یکی از موضوعاتی است که نباید نادیده گرفته شود ترکیب پارکینگ با انبار بسیار خطرناک و مشکل‌ آفرین است‌ این موارد نیاز به برنامه‌ریزی و رسیدگی جدی دارند.

همکاری شهروندان در کاهش حوادث چهارشنبه سوری اثرگذار است

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران همچنین با اشاره به اهمیت ایمنی در آستانه چهارشنبه‌ سوری گفت: امیدواریم با همکاری شهروندان بتوانیم حوادث این شب را به حداقل برسانیم.

محمدی افزود: نباید اجازه دهیم چهارشنبه‌ سوری به چهارشنبه سوزی تبدیل شود و ایام عید را برای خود و دیگران تلخ کنیم.

به گفته وی، تامین ایمنی مردم و شهروندان همواره اولویت اصلی ما بوده و در این راستا اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام داده‌ایم.

محمدی گفت: در سال‌های گذشته پیشرفت‌های بسیار خوبی در زمینه کاهش ناترازی‌ها داشتیم و توانستیم این موارد را تا ۸۰ درصد کاهش دهیم همچنین در حوزه تجهیزات و ارتقای توانمندی آتش‌نشانان شاهد رشد چشمگیری بودیم و برای نخستین بار در ۴۶ سال گذشته کاهش هشت درصدی آمار آتش سوزی در تهران را تجربه کردیم که این موفقیت نتیجه بهبود تجهیزات و افزایش انگیزه آتش‌نشانان بوده است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی پایتخت تاکید کرد: باید فرهنگ ایمنی را در جامعه نهادینه کنیم و همه افراد از مسوولان تا شهروندان برای کاهش حوادث به‌ویژه در مناسبت‌هایی مانند چهارشنبه‌سوری احساس مسوولیت کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha