اندیشکده آمریکایی: حوثی‌ها تلافی خواهند کرد و انعطاف‌پذیری خود را ثابت کرده اند

 تهران - ایرنا - پژوهشگران اندیشکده شورای آتلانتیک در مطالبی پیرامون حملات ساعات گذشته آمریکا به نیروهای یمنی نوشتند که با توجه به انعطاف‌پذیری حوثی‌ها امکان اقدام تلافی‌جویانه آنها علیه نیروهای آمریکایی وجود داشته و واشنگتن باید در کنار عملیات نظامی، اقدام‌های دیپلماتیک و تقویت پدافند هوایی امارات متحده عربی و عربستان را نیز در نظر داشته باشد.

به گزارش ایرنا، امیلی میلیکن (Emily Milliken)، معاون مدیر رسانه و ارتباطات در برنامه خاورمیانه شورای آتلانتیک نوشت: در حالی که حمله به پایگاه‌ها، رهبران و پدافند موشکی حوثی‌ها ممکن است بر توانایی آنها برای انجام عملیات در کوتاه‌مدت تأثیر بگذارد، حوثی‌ها در گذشته انعطاف‌پذیری خود را ثابت کرده و نشان داده‌اند که پس از حملات پیاپی ائتلاف تحت هدایت عربستان سعودی و به‌تازگی آمریکا و انگلیس همچنان می‌توانند منطقه را تهدید کنند.

این گروه احتمالاً در آینده حمله تلافی‌جویانه‌ای را در دریای سرخ به گروه ضربت ناو هواپیمابر ترومن یا پایگاه‌های آمریکا در منطقه انجام خواهد داد تا به یمنی‌ها، تهران و جامعه جهانی نشان دهد که عملیات آمریکا سد راه آنها نشده است.

حوثی ها همچنین ممکن است به عملیات زمینی در منطقه نفت‌خیز مأرب، آخرین پایگاه مخالفان انصارالله ادامه داده یا حملاتی را به زیرساخت‌های کلیدی سعودی انجام دهند تا دولت ریاض را پیش از مذاکرات احتمالی صلح در موقعیتی آسیب‌پذیر قرار دهند.

دانیل موتون (Daniel E. Mouton)، پژوهشگر ارشد مهمان اندیشکده آتلانتیک نیز نوشت: با توجه به سابقه طولانی مقاومت حوثی‌ها، ابتدا در برابر دولت مرکزی سرنگون شده یمن و سپس در برابر ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی، بعید است دور کنونی حملات هوایی توان بازدارندگی در برابر حوثی‌ها را داشته باشد. با توجه به اینکه حوثی‌ها نه تنها از ایران، بلکه از سوی شبکه‌های تدارکاتی چین و روسیه نیز حمایت می‌شوند، آمریکا باید از امکانات بیشتری نسبت به حملات هوایی ساعاتی پیش استفاده کند.

آمریکا باید در کنار افزایش توان دفاعی عربستان سعودی و امارات متحده عربی که در گذشته هدف تهاجم حوثی‌ها بوده‌اند، تعامل دیپلماتیک با روسیه و چین، افزایش توان دریایی برای جلوگیری از تأمین مجدد حوثی‌ها و فشار مؤثر بر ایران را به کار گیرد.

این پژوهشگر با اشاره به نیاز آمریکا به افزایش چشمگیر هماهنگی‌های بین‌المللی و حضور نظامی در منطقه نوشت: در روزها و هفته‌های آتی مشخص خواهد شد که آمریکا تا چه حد در افزایش اقدام‌های خود نسبت به گذشته جدیت دارد. جدیت آمریکا را بیش از حملات شنبه، چنین سطح تعهدی به ایران و منطقه نشان خواهد داد.

دیشب و اندکی پس از آغاز حملات نظامی آمریکا به یمن، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در تماس تلفنی با همتای روس خود وی را در جریان عملیات نظامی آمریکا در یمن قرار داد و ادعا کرد که ادامه حملات انصارالله یمن به کشتی‌های تجاری و نظامی آمریکا در دریای سرخ قابل تحمل نخواهد بود.

در همین حال وزارت بهداشت یمن از افزایش شهدای حملات آمریکا به این کشور به ۲۳ شهید خبر داد. بمباران مناطق مسکونی یمن نیز تاکنون ۲۲ زخمی برجای گذاشته که بیشتر قربانیان این حملات زنان و کودکان هستند.

رئیس‌جمهوری آمریکا روز شنبه (به وقت محلی) در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال نوشت: امروز به ارتش ایالات متحده دستور دادم تا اقدام نظامی را علیه انصارالله در یمن آغاز کنند.

دونالد ترامپ افزود: بیش از یک سال از زمانی که یک کشتی تجاری با پرچم ایالات متحده به سلامت از طریق کانال سوئز، دریای سرخ یا خلیج عدن عبور می‌کند می‌گذرد. آخرین کشتی جنگی آمریکایی که از دریای سرخ عبور کرد، چهار ماه پیش، بیش از ده‌ها مرتبه آماج حمله حوثی‌ها قرار گرفت. حوثی‌ها با حمایت مالی ایران به هواپیماهای آمریکایی موشک شلیک کرده و نیروهای ما و متحدان ما را هدف قرار داده‌اند.

ترامپ تأکید کرد که واشنگتن حمله را به کشتی‌های آمریکایی تحمل نخواهد کرد و تا زمانی که به هدف خود نرسیده، از نیروی مرگبار استفاده خواهد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha