چند لحظه شادی ارزش مرگ دارد؟؛ چهارشنبه‌سوری چالش است نه بحران

تهران بزرگ - ایرنا - سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه اتفاقات تلخ و ناگوار در چهارشنبه سوری نیاز به فکر کردن دارد گفت: یک آموزش مناسب می‌تواند نوجوانان را به مسیر واقعی برساند زیرا که چند لحظه شادی به چه قیمتی است به قیمت مرگ یا نقص عضو باشد آیا اصلا ارزش ندارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدجلال ملکی شامگاه دوشنبه در یک برنامه تلویزیونی درباره بررسی آسیب‌های چهارشنبه سوری و راهکارهای پیشگیری از آن اظهار کرد: درصد زیادی از حوادث مربوط به چهارشنبه سوری برای مصدومان این روزها مربوط به کسانی است که نقشی در حوادث ندارند. چهارشنبه سوری تعدادی از افراد خواسته یا ناخواسته خودشان را مصدوم می‌کنند اما برخی افراد در حوادث نقش ندارند و آسیب‌ها متوجه آنها می‌شود. درخواست داریم جشنی که مردم می‌خواهند برگزار کنند کمی به آن فکر کنند.

وی ادامه داد: افراد زیر ۳۰ سال و مولد بیشترین افراد آسیب‌پذیر در حوادث چهارشنبه سوری هستند. برای عبور از مساله چهارشنبه سوری که هنوز بحران نیست بلکه به یک چالش تبدیل شده باید تا دیر نشده جلوی آن را گرفت و ۲ رویکرد و راهکار برای این موضوع وجود دارد یک راهکار بلندمدت این است که از فردای چهارشنبه سوری امسال به فکر چهارشنبه سوری سال‌های بعد باشیم.

ملکی اضافه کرد: آموزش و پرورش با در اختیار داشتن نوجوانان و جوانان کجای این قضیه قرار دارد؟ باید به جوانان نشان داد که چگونه هیجانات و احساسات خود را تخلیه کنند این دستگاه‌ها پای کار نیستند و در نتیجه نسل جوان ما نمی‌تواند هیجانات خود را تخلیه کند.

چند لحظه شادی  ارزش مرگ دارد؟؛ چهارشنبه‌سوری چالش است نه بحران

همه هیجانات جوانان نباید در چهارشنبه سوری تخلیه شود

ملکی با بیان اینکه راهکار کوتاه‌مدت هم موضوع خانواده‌ها هستند، گفت: زیرا اگر بخواهیم فرد دیگری به فکر فرزندان ما باشند باور درستی نیست و زمان کمتری که برای برگزاری مراسم چهارشنبه سوری باقی مانده خانواده‌ها باید کنار هم باشند . برگزاری مسابقات محلی، ارائه آموزش‌ها در مدارس و برنامه‌های فرهنگی برای تخلیه هیجانات این جوانان نیاز است و نباید بگذاریم تنها این همه هیجان در شب چهارشنبه سوری تخلیه نشود.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گفت: با وجود اینکه هنوز چهارشنبه سوری شروع نشده و آتشی برای این موضوع برپا نشده اما حوادث زیادی تاکنون ر خ داد که البته بیشتر حوادث جزیی از پیش‌درآمدهای چهارشنبه سوری است، در مجموع حوادث به ۲ دسته تقسیم شده که هفته‌ها قبل از شروع این مراسم، نوجوانان و جوانان بدون علم، دانش، آگاهی و تخصص به خودشان اجازه ریسک و خطر را می‌دهند و چند ماده شیمیایی را با هم ترکیب می‌کنند و در نهایت یک مواردی این چنینی با هزاران مورد اتفاق رخ می‌دهند.

وی اضافه کرد: اما آسیب‌های ناشی از آتش‌سوزی اغلب در شب چهارشنبه سوری رخ می‌دهد اگرچه برخی از حوادث و فوتی‌ها ناشی از انفجار همین مواد محترقه و خطرناک است، باید از این موارد پیشگیری کرد زیرا از یک مورد نارنجک تا چند کیلوگرم مواد دست‌ساز در این مدت با هم منفجر می‌شود. معتقدیم آسیب ‌ناشی از موادمحترقه و نارنجک‌های دستی بسیار بیشتر از آتش شب چهارشنبه سوری است.

چند لحظه شادی  ارزش مرگ دارد؟؛ چهارشنبه‌سوری چالش است نه بحران

ملکی درباره بالن‌های آرزوها نیز گفت: این مواد شیمایی و موادمحترقه در جشن کهن چهارشنبه سوری ما نبوده بلکه وارد برخی سنت‌های ما شده و به واسطه این برنامه‌ها ما فرهنگ زیبا و غنی خودمان را تخریب کرده‌ایم. یکی از مواردی که حدود ۵ یا ۶ ساله اتفاق می‌افتد بالن آرزوهاست که خاستگاه آن در کشورهای آسیای شرقی البته انجام آن شب‌ها در کنار دریا است تا با نسیم ملایم این بالن‌ها در آب بیفتد اما در شب چهارشنبه سوری این کار را مردم ما انجام می‌دهند و هزاران نوع آتش‌سوزی و اتفاق را مردم به بار آورده است.

وی از مردم خواست اگر موادمحترقه توسط افرادی ساخته شده و مردم اطلاع دارند اطلاع‌رسانی کنند تا جان افراد دیگری گرفته نشود. تا اتفاق تلخ و حادثه دیگری رخ نداده و این موارد می‌تواند به نیروهای پلیس اطلاع داده شود.

چند لحظه شادی  ارزش مرگ دارد؟؛ چهارشنبه‌سوری چالش است نه بحران

کاهش مزاحمان تلفنی از ۶۰ به ۱۰ درصد

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدرباره مزاحمت تلفنی نیز گفت: وضعیت بهتر شده است و ما به دانش‌آموزان آموزش در این زمینه ارائه می‌دهیم و آموزش و پرورش در این بخش همکاری خوبی دارد و اغلب مزاحمت‌ها بین سنین ۱۵ تا ۲۰ سال است و وضعیت مزاحمت‌ها کنترل شده است و از ۶۰ درصد تماس‌های مزاحمتی به ۱۰ درصد رسیده است.

ملکی با بیان اینکه اگرچه همین ۱۰ درصد مزاحم تلفنی هم زیاد است، گفت: باید این رقم هم به صفر برسد تا همه تجهیزات و امکانات معطوف به خدمات‌رسانی به مردم شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha