۲۹ اسفند ۱۴۰۳، ۸:۵۳
کد خبر: 85781649
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

بازار ماهی قرمز؛ مهمانان کوچک سفره نوروز عامل انتقال بیماری

زاهدان - ایرنا - ماهی‌های قرمز به عنوان یکی از عناصر اصلی سفره هفت‌سین در بازارها به فروش می‌رسند که این مهمانان کوچک، علاوه بر زیبایی، می‌توانند عامل انتقال بیماری‌ها نیز باشند، بنابراین رعایت اصول بهداشتی در خرید و نگهداری این ماهی‌ها ضروری است.

به گزارش ایرنا، اسفند که می رسد بساط فروش ماهی های قرمز سفره هفت سین هم در گوشه و کنار بر پا و آکواریوم‌های کوچک و بزرگ مملو از ماهی های قرمز چشم نوازی و بساط هفت سین نوروزی و تنگ‌های ماهی جدید هم خودنمایی می‌کند.

با نزدیک شدن به ایام نوروز، بازارها و خیابان‌ها به تدریج رنگ و بوی عید را به خود می‌گیرند و یکی از نمادهای بارز این ایام، فروش ماهی‌های قرمز است. در گوشه و کنار شهر، بساط فروش این ماهی‌های زیبا و جذاب برپا می‌شود و آکواریوم‌های کوچک و بزرگ مملو از ماهی‌های قرمز چشم‌نواز، نظر هر عابری را به خود جلب می‌کند.

ماهی‌های قرمز به عنوان یکی از عناصر اصلی سفره هفت‌سین، نماد خوشبختی و شادکامی در سال جدید هستند. این ماهی‌ها با رنگ‌های روشن و جذاب خود به سفره هفت‌سین زیبایی و جذابیت خاصی می‌بخشند، فروشندگان در این ایام تلاش می‌کنند تا بهترین و سالم‌ترین ماهی‌ها را در اختیار خریداران قرار دهند.

در کنار ماهی‌های قرمز، تنگ‌های زیبای ماهی و سایر عناصر سفره هفت‌سین نیز خودنمایی می‌کنند. این تنگ‌ها معمولاً با دقت و سلیقه خاصی تزئین می‌شوند و به یکی از جاذبه‌های اصلی در روزهای پایانی سال تبدیل می‌شوند. خانواده‌ها به دنبال تهیه تنگ‌های زیبا و مناسب برای قرار دادن ماهی‌های قرمز خود هستند.

بازار ماهی قرمز؛ مهمانان کوچک سفره نوروز عامل انتقال بیماری

زیبایی‌ها و خطرات بهداشتی ماهی قرمز

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: ماهیان آکواریومی و زینتی امروزه از جانوران خانگی بوده و علاوه بر توصیه‌های مختلف مبنی بر استفاده و ترویج آن‌ها، می‌توانند از منظر علمی نیز مورد توجه قرار گیرند.

فاطمه داودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: امروزه برخی از متخصصان بهداشت روان انسان، بهره‌گیری و استفاده بصری از ماهیان زینتی را یکی از راهکارهای درمان بیماری‌های روحی بشر معاصر می‌دانند ولی باید توجه کرد که در کنار آداب و سنن و ترویج مسایل نوین، اهمیت بهداشت فردی بویژه انتقال بیماری‌های مشترک باید مدنظر و مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: با وجود مزایای بسیار فراوان آبزیان زینتی از لحاظ روحی و روانی، این مهمانان کوچک می‌توانند در شرایط خاص و در صورت عدم رعایت بهداشت، خود از ناقلان بیماری‌های مشترکی چون انواع گاستروآنتریت‌ها، انواع سل‌های پوستی و بیماری‌های گوارشی باشد و از طرفی همه ساله با شروع فعالیت‌های نوروزی، شاهد فروش میلیونی ماهیان قرمز حوض هستیم، بنابراین برنامه‌ریزی بهداشتی در این راستا می‌تواند باعث استفاده بهینه زینتی و در عین حال مانع بروز مخاطرات بهداشت انسانی شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ماهی قرمز یکی از اولین ماهیان آکواریومی بوده که توسط بشر نگهداری می‌شود، اظهار کرد: خاستگاه اولیه این ماهی کشور چین و با گذشت زمان به نقاط دیگر جهان معرفی شد، ماهی قرمز انواع مختلف دارد که بزرگ‌ترین آن‌ها حداکثر تا ۶۰ سانتیمتر رشد می‌کند و حداکثر وزنی معادل ۴.۵ کیلوگرم دارد که در آکواریوم نگهداری می‌شوند.

وی به شرح الزامات و توصیه‌های بهداشتی جهت تولید، عرضه، خرید و نگهداری ماهی قرمز اشاره کرد و افزود: اطلاع رسانی هرگونه تلفات غیرمعمول در ماهیان به شبکه دامپزشکی شهرستان، اخذ گواهی بهداشتی حمل، رعایت بهداشت فردی و محیطی، شستشو و ضدعفونی کردن وسایل و تجهیزات حمل ماهی قبل از بارگیری باید در دستور کار قرار گیرد.

بازار ماهی قرمز؛ مهمانان کوچک سفره نوروز عامل انتقال بیماری

توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرید

داودی تصریح کرد: تهیه ماهی از مراکز تولید مجاز و دارای گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی، تخلیه محموله زیر نظر دامپزشک مستقر در مراکز عمده، شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری، تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب، عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی و رعایت بهداشت فردی و محیطی نیز باید در مراکز عرضه عمده ماهی قرمز دارای اهمیت باشد.

وی با بیان اینکه شهروندان و خریداران ماهی قرمز باید توصیه های بهداشتی را جدی گیرند، گفت: ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه و از خرید ماهی از دستفروشان و دوره گردها اکیدا خودداری شود، همچنین خرید از مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی و حمل ماهی در ظروف یکبار مصرف و عدم تماس مستقیم هنگام حمل ماهی باید مدنظر قرار گیرد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز به عنوان مثال در خانه و کنار سفره های هفت سین، مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی اندازه حداقل یک لیتر بوده و یک تا ۲ بار در هفته آب آن ها عوض شود و از شن و ماسه رنگی و تیز برای تزیین آکواریوم ها و تنگ های ماهیان استفاده نشود، شستشوی دوره ای آکواریوم‌ها و ضد عفونی و گندزدایی آن با محلول های نمک طعام، ترکیبات آمونیوم لازم است.

وی بیان کرد: استفاده از دستکش بویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی ضروریست، بعد از هر بار تماس دست با محتویات آکواریوم دست ها ضد عفونی و از تماس دست آلوده با چشم، صورت و دهان خودداری شود.

داودی گفت: غذاهای ماهیان آکواریومی ضمن رعایت تاریخ مصرف، در محل خنک، تاریک و خشک نگهداری شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha