نوروزگاه‌های عشایری در استان اردبیل برپا شد

اردبیل- ایرنا- مدیرکل امور عشایر استان اردبیل از برپایی و دایر شدن نوروزگاه‌های عشایری در هفت منطقه عشایرنشین استان و با رویکرد حفظ آداب و شئونات شب‌های احیا و ماه مبارک رمضان خبر داد.

علی پیرجاهد روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: این نوروزگاه‌‎ها برای پذیرایی ویژه از مسافران نوروزی و نیز با هدف نمایش فرهنگ و آداب زندگی عشایری استان اردبیل برپا شده است.

وی اظهار کرد: این نوروزگاه‌ها علاوه بر ارائه خدمات به گردشگران، موجب حمایت از اقتصاد زندگی عشایری و معرفی فرهنگ و آداب و رسوم این جامعه شده و تا آخر تعطیلات نوروزی در شهرستان‌های اردبیل، سرعین، مشکین‌شهر، نیر، پارس‌آباد، بیله‌سوار و گرمی برپا خواهد بود.

مدیرکل امور عشایر استان اردبیل با بیان اینکه نوروزگاه‌های عشایری اردبیل در ورودی و خروجی شهرستان‌ها، مکان‌های تفریحی و پرتردد برپا شده است، افزود: در این نوروزگاه‌ها، علاوه بر نمایش و عرضه تولیدات و صنایع‌دستی عشایری، برنامه‌های ویژه‌ای نیز برای پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی به‌ ویژه در زمان افطار تدارک دیده شده است.

وی از اجرای برنامه‌های متنوع در نوروزگاه‌های عشایری استان اردبیل خبر داد و اضافه کرد: اجرای موسیقی محلی متناسب با شب‌های قدر، اجرای موسیقی مقامی و برپایی بازی‌های بومی و محلی از برنامه های تدارک دیده شده در این نوروزگاه‌هاست.

پیرجاهد همچنین گفت: هدف از این برنامه‌ها، ایجاد درآمد و حمایت از اقتصاد عشایر منطقه، ارائه خدمات به مسافران نوروزی و آشنایی مردم با سبک زندگی، فرهنگ و آداب و رسوم زندگی عشایری است.

به گزارش ایرنا، عشایر استان اردبیل با ۲۰ هزار خانوار و با بیش از ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.

عشایر این استان ساکن در ۱۱ شهرستان ، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ "اوبه" (اقامتگاه موقت) زندگی می‌کنند.

عشایر استان اردبیل سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید می‌کنند.

هم‌اکنون عشایر استان در بین ۱۲۰ ایل شناسنامه دار کشور در جایگاه سوم، از لحاظ مرتع در رتبه چهارم، تعداد دام در رتبه پنجم و از لحاظ جمعیت در جایگاه هشتم قرار دارد و یکی از ایل‌های بزرگ کشور محسوب می‌شود.

عشایر استان اردبیل نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات سبلان و ارتفاعات کوه‌های باغرو و بزقوش سپری می‌کنند و شغل اصلی آنها دامپروری بوده و به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha