ایرنا - ساری - "تِلِم زنی" فرایندی است سنتی برای تبدیل ماست به کره و دوغ.

اگر چه این سنت زیبا در دنیای امروز کم کم رو به زوال نهاده است، اما هنوز هم می‌توان در برخی روستاهای مازندران از جمله روستای " اسپوکلا " در منطقه " لفور " در شهرستان سوادکوه، مردان و زنان روستایی پرتلاش و زحمت کشی را یافت که پای آئین‌ها و رسومات پیشینیان خود ایستاده اند و آن را زنده نگه داشته اند. شاید تِلِم زنی به ظاهر کار ساده‌ای باشد و هر کسی فکر کند که می‌تواند آن را انجام دهد، اما در عمل باید برخی فوت و فن های این کار را دانست و به آن علم داشت. مثلا شرایط آب و هوایی در تِلِم زنی تاثیر مستقیم دارد و به همین دلیل هم هر شرایط آب و هوایی شیوه خاص خودش را برای تلم زنی دارد. در طول مدتی که تِلِم زنی انجام می‌شود و معمولا تا یک ساعت طول می‌کشد ، با توجه به شرایط ماست باید آب گرم به آن به طور متناوب اضافه شود و البته هر چقدر ماست سردتر باشد به همان میزان نیاز به آب گرم و ولرم بیشتری دارد. 

۲۴ آذر ۱۳۹۹، ۱۵:۴۸

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha