فصل تولید کشمش طلایی در استان کردستان آغاز شده است. نحوه تولید این فرآورده باغی در کردستان که به "بولاو" معروف است از روزگاران قدیم در روستای دولاب در دامنه کوه «اوالان» بین شهر سنندج و کامیاران رایج بوده و با این روش سنتی سالانه ۲۰۰ تن کشمش طلایی تولید می‌شود.

در روش سنتی باغداران برای تهیه کشمش خاکستر چوب را با آب جوشانده و بعد از سرد شدن در ظرف گذاشته تا ته نشین شود، ماده‌ای که بدست می‌آید، خوشاب نام دارد و باید در حرارت ۸۰ تا ۹۰ درجه سانتی گراد جوشانده شود، تا کشمش با کیفیتی تهیه شود، بعد ازبدست آمدن خوشاب، انگورها را به آن آغشته می‌کنند، سپس انگور آغشته به خوشاب را ۷ تا ۱۵ روز بر پشت بام در مقابل نور خورشید قرار می دهند تا خشک شود.

۲۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۱:۲۴

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ماه بانو ۲۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۱
    4 0
    سلام به این زحمتکشان که چقدر برا کشمش درست کردن سختی وزحمت میکشندوچقدر سخته که انگور به این ترو تازه ای خشک کنند وپاک کنند وچوب هاش جدا کنند ویکی یکی ودانه دانه وتمیز کنندواقعآ که خیلی براش زحمت می‌کشند وکشمشی که به بازارمیآورندچقدر تمیز وبدون زره ای سنگ وریگ وشن وگردن خاک است ودر ضمن اگراین کشمش ها ارگانیک وبدون روغن‌های مایع وروغن پارافیل به دست مردم برسانند وبهتره ما هرچه میخائیم این روغن هائی که برا براقی کشمش روی آن می‌زنند بشوریم اصلآ چربی ش پاک نمیشه
    • Mh ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۲
      2 0
      سلام .واقعا یه خسته نباشید جانانه نثارشان باد ان شاالله خدا به مال شان برکت بده .ولی متاسفانه سود اصلی رو دلالان از خدا بی خبر میبرن اگه جهاد کشاورزی براشان آستین بالا بزنه سودشان بهتر می‌شود ولی متاسفانه کسی به فکر زحمت کشان نیست.
  • جهاندیده ۲۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۲
    5 0
    درود به همه کشاورزان کشور به ویژه کردستان.