۲۵ فروردین ۱۴۰۰، ۹:۱۵
کد خبرنگار: 2058
کد خبر: 84294561
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

متخصص تغذیه: صرف غذای چرب و شیرین هنگام سحر یا افطار زیان‌بار است

مشهد- ایرنا- استاد گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تمایل به صرف غذاهای چرب و شیرین در ماه مبارک رمضان بیشتر می‌شود اما تسلیم روزه‌دار در برابر این میل موجب غلظت قند خون و زمینه‌ساز مشکلاتی برای سلامتی وی می شود.

دکتر محمد صفریان روز چهارشنبه به آغاز ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: گرچه رعایت اصول تغذیه در تمام ایام سال اهمیت دارد ولی در ماه مبارک رمضان توجه به تغذیه سالم و مناسب برای حفظ سلامتی فرد روزه‌دار باید بیشتر رعایت شود.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد به نقل از وی ادامه داد: پرهیز از مصرف غذاهای چرب و شیرین در ۲ وعده افطار و سحر از اهمیت بالایی در حفظ سلامتی روزه‌داران برخوردار است زیرا بی‌توجهی نسبت به همین امر یکی از دلایل افزایش وزن در ماه رمضان شناخته شده است. 

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر کسی در وعده افطار از غذاهای چرب و شیرین استفاده کند زمینه را برای غلظت ناگهانی قند خون فراهم می‌کند از همین رو باید در وعده افطار غذاهای سبک و در فاصله یک تا دو ساعته شام میل شود.
صفریان افزود: در ماه مبارک رمضان بدن به دلیل کاهش فعالیتها و روزه داری نیاز کمتری به مواد غذایی پیدا می‌کند اما شاهد هستیم که مردم جامعه بیشتر از گذشته به دنبال جمع آوری مواد غذایی هستند پس این تصور که به دلیل روزه داری باید بیشتر از روزهای معمول غذا مصرف کنند کاملا تصور نادرستی است.
وی ادامه داد: باید در ماه مبارک رمضان به میزان ۲۰ درصد مصرف مواد غذایی را کاهش داد و مساله بعدی در ماه رمضان تهیه نذورات و برگزاری مهمانی‌هاست که امیدواریم در شرایط کرونایی امروز جامعه، تعداد مهمانی‌ها کاهش چشمگیری داشته باشد.
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:متاسفانه در مهمانی ها غذاهای چرب و شیرین بیشتری سرو می شود و اصولا مردم در مهمانی ها عادت به پُرخوری دارند و این دورهمی ها به جز زمینه ایجاد شیوع بیماری کرونا موجب افزایش وزن و بیماری فرد را هم فراهم می آورد.

صفریان افزود: برای تهیه ظروف مواد غذایی نذورات نیز متاسفانه ظروف نامناسب استفاده می شود که تحمل حرارت بالا را ندارند و بیماری زا هستند از همین رو استفاده از ظروف مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: در ایام ماه مبارک رمضان افرادی هستند که به هر دلیل نمی توانند روزه بگیرند اما چون در این ایام تمرکز بر تغذیه روزه داران است، از تغذیه این افراد غافل می شویم و اغلب این افراد هم به لحاظ تغذیه ای جزء گروههای آسیب پذیر هستند که نیاز به تغذیه مناسب دارند بنابراین اگر در خانواده افرادی هستند که به دلیل بیماری دیابت، فشار خون و بیماریهای کلیوی نمی توانند روزه بگیرند باید به تغذیه آنها اهمیت ویژه ای داد.
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حذف هر یک از ۲ وعده اصلی به خصوص سحری در ماه رمضان کار نادرستی است و بهتر است نزدیک به اذان صبح مصرف شود زیرا گرسنگی طولانی مدت می تواند خطرات زیادی را حتی برای افراد غیر بیمار داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha