دکتر محمد رشتیباف روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: با حرارت دادن شیر ریز فاکتورها و عامل خطر مهم ابتلا به بیماری از بین میرود، بنابراین به شدت توصیه میشود که مردم به هیچ وجه شیر جوشیده نشده را مصرف نکنند.
وی با بیاناینکه تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، گفت: در مبارزه با این بیماری و شیوع آن مرتب مایهکوبی دام انجام میشود که بخش مهمی از گسترش آلودگی را کاهش میدهد اما به تنهایی با این روش نمیتوان موارد تب مالت انسانی را به صفر رساند، زیرا رعایت اصول بهداشتی از سوی انسانها اهمیت بسزایی در کاهش میزان ابتلا به این بمیاری دارد.
وی تاکید کرد: به همین دلیل علاوه بر انجام واکسیناسیون دام، ارائه آموزشهای عمومی بسیار مهم است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه این آموزشها در روستاها اهمیت بیشتری دارد، افزود: به همین دلیل تاکید بسزایی میان روستاییان به منظور عدم استفاده از شیر آغوز گوسفند بدون حرارت دادن و جوشاندن آن داریم تا ریسک ابتلا به بیماری کاهش یابد.
رشتیباف افزود: همچنین در روستاها اگر دامی دچار سقط جنین یا سختزایی شده باشد، حتما باید با دستکش به جنین دست بزنند زیرا جنین در این وضعیت عامل مهم ابتلا به بیماری تبمالت است.
این مسوول شیوع بیماری تب مالت در مناطق شهری را پایین عنوان و بیان کرد: با کمال تاسف در روستاها میزان آلودگی و ابتلا بالا است که در این راستا طرحی با همکاری مرکز بهداشت به منظور انجام فعالیتهای ترویجی و آموزشی در حال اجراست تا با شناسایی مناطق پر خطر اقدامات پیشگیرانه گسترش یابد.
۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخممرغ در این استان تولید میشود.
استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ رتبههای نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
حدود ۱۵۰ سال از اولین مورد گزارش تب مالت میگذرد، بروسلوز که به بیماری هزار چهره نیز معروف است، اثرات مخربی در حوزه اقتصاد و بهداشت کشور بر جای خواهد گذاشت.
نظر شما