توانمندسازی مددجویان هدف اصلی بهزیستی است

تبریز-ایرنا- مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: توانمندسازی مددجویان در قالب اجرای طرح های مختلف هدف اصلی و محوری سازمان بهزیستی است.

فرگل صحاف روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، رشد و ارتقای مددجویان بهزیستی به لحاظ فکری، جسمی، مالی و معیشتی را از رویکردهای جدید این مجموعه برشمرد و افزود: بر همین اساس طرح های مختلفی در دست اجرا است که می توان طی چند سال نسبت به تحقق این اهداف امیدوار بود، تا مددجو با حمایت های بهزیستی بتواند روند عادی زندگی خود را تداوم دهد.

وی کوچک سازی مراکز نگهداری از مددجویان دارای مشکلات ذهنی و حرکتی را از جمله طرح های توانمندسازی بیان و اضافه کرد: در این راستا برخلاف روندهای قبلی، امروز با بهره گیری از امکانات بخش خصوصی مراکز بزرگ نگهداری به خانه های نگهداری از این قشر تبدیل شده است تا برخلاف سال های قبل که تعداد کثیری از افراد دارای معلولیت ذهنی در یک محل بزرگ نگهداری می شدند، امروز در خانه هایی با جمعیت پایین تر از ۱۰ نفر نگهداری می شوند.

صحاف اشتغال پایدار و تامین مسکن را از مولفه های اصلی توانمندسازی مددجویان بهزیستی عنوان کرد و ادامه داد: این دو اصل جزو اولویت های بهزیستی آذربایجان شرقی است و تلاش برای فراهم ساختن امکان برخورداری از خدمات آموزشی و آماده سازی شغلی، پرداخت حق بیمه، پرداخت جبران کارایی و ارایه تسهیلات بدون کارمزد به کارفرمایان و تسهیلات خوداشتغالی به مددجویان  در دستور کار قرار گرفته است.

وی مجموع افراد تحت پوشش بهزیستی آذربایجان شرقی را ۱۲۰ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: از این تعداد ۸۰ هزار و ۹۰۵ نفر از خدمات مستمری ماهانه برخوردار بوده و بقیه نیز از خدمات غیرمستمر و موردی بهروه مند می شوند.

صحاف با اشاره به اینکه تاکنون با صرف هزینه ای بالغ بر ۱۸۲ میلیارد تومان برای ۶ هزار و ۴۱۳ نفر از مددجویان این مجموعه اشتغال پایدار ایجاد شده است،  این رقم را  چشم گیر خواند.

وی از ساخت و تحویل تعداد ۷۶۱ واحد مسکونی مددجوئی به جامعه هدف بهزیستی آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: برای ساخت این تعداد واحد مسکونی طی سال گذشته اعتباراتی معادل ۵۷ میلیارد تومان با همکاری و مساعدت چندین ارگان و خیرین هزینه شده است.

صحاف با اشاره به اینکه طی یک سال اخیر ۷۴۳ مورد مساعدت برای تامین اجاره بها و کمک ودیعه مسکن مددجویان بهزیستی آذربایجان شرقی پرداخت شده است، اظهار داشت: اعتبار هزینه شده در این بخش افزون بر ۱۲۰  میلیارد ریال بوده است.

وی ارایه تسهیلات اشتغال زایی و کارفرمایی را یکی دیگر از اقدامات بهزیستی آذربایجان شرقی برای توانمندسازی جامعه هدف بیان کرد و گفت: در این راستا ۲۴ مورد تسهیلات با اعتبار ۳۴ میلیارد ریال به کارفرمایانی که مددجویان بهزیستی را به کار گرفته اند، پرداخت شده است.

به گفته صحاف علاوه بر تسهیلات فوق، برای خوداشتغالی مددجویان نیز طی سال گذشته تعداد ۳ هزار و ۳۱۲ مورد تسهیلات به میزان ۱۲ میلیارد و ۵۱۰ میلیون ریال پرداخت شده است.

توانمندسازی مددجویان هدف اصلی بهزیستی است
آموزش های مختلف مهارت زندگی در یکی از خانه های نگهداری معلولان ذهنی تبریز

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی آموزش های مختلف مهارتی و زندگی را از جمله برنامه های اولویت دار بهزیستی استان در جهت توانمندسازی برشمرد و با اشاره به اینکه هم اکنون این برنامه ها در مراکز نگهداری معلولان ذهنی و جسمی اجرا می شود، گفت: در حال حاضر تعداد ۲۳ مرکز روزانه نگهداری معلولان ذهنی و تعداد ۱۳ مرکز نگهداری روزانه معلولان جسمی در استان فعالیت دارد.

وی تعداد مراکز شبانه روزی نگهداری معلولان ذهنی زیر ۱۴ سال آذربایجان شرقی را ۲ مرکز و تعداد مراکز بالای ۱۴ سال را ۱۵ مرکز اعلام کرد و ادامه داد: علاوه بر این مراکز که توسط بخش خصوصی و با نظارت بهزیستی فعالیت می کنند، تعداد یک مرکز شبانه روزی نیز برای معلولان جسمی فعالیت دارد.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی پیشرفت در کیفیت زندگی را از جمله مزایای طرح های توانمندسازی مددجویان بهزیستی اعلام و اضافه کرد: فعالیت های گروهی در مراکز کوچک نگهداری از معلولان جسمی و ذهنی باعث می شود از رسوب مغزی این افراد جلوگیری شده و زمینه های لازم برای زندگی بهتر و پیشرفت آنها فراهم شود تا برای سال های آینده توانایی این قشر رشد مضاعفی داشته باشد.

به گزارش ایرنا، سازمان بهزیستی کشور به موجب لایحه مورخ ۱۳۵۷/۴/۲۴ از ادغام ۱۶ سازمان، نهاد، مؤسسه و انجمن تشکیل شد تا با اتخاذ تدابیر و ارائه خدمات و حمایت‌های غیربیمه‌ای با حفظ ارزش‌ها و کرامت والای انسانی و تکیه بر مشارکت‌های مردم و همکاری نزدیک سازمان‌های ذیربط، در جهت گسترش خدمات توان‌بخشی، حمایتی، بازپروری و پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی و کمک به تامین حداقل نیازهای اساسی گروه‌های کم‌درآمد اقدام کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha